Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Tykkelseshøvl test-guide:
De 2 bedste til alle niveauer og behov

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Elsker du at arbejde med træ, og er gør-det-selv-projekter lige noget for dig? Så er en tykkelseshøvl et godt valg til værktøjskassen. Med en tykkelseshøvl kan du nemt skære træ til, så det passer i de mål, du har brug for.

Hos handytools.dk har vi fundet vores absolutte favoritter inden for kategorien, og vi har inkluderet modeller fra mærker såsom Dewalt og Einhell. Der er gode valg til både den professionelle og til dig, der gerne vil have en tykkelseshøvl på hobbyniveau.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores udvalgte tykkelseshøvle

Einhell TC-SP 330
Lager

Einhell TC-SP 330

Gå til bedste pris
2.405 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Dewalt Planer DW733-QS
Lager

Dewalt Planer DW733-QS

Gå til bedste pris
4.248 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Einhell TC-SP 330 - effektiv og ensartet tykkelseshøvl

Einhell giver dig en tykkelseshøvl, der er både effektiv og sikrer et ensartet resultat, når du høvler. Den kan bruges til brædder og andet træmateriale for at skære og trimme tykkelse og bredden samt til overfladehøvling og affasning. Den har udtrækkelige støtteskinner, så det bliver nemt for dig at indføre træet helt lige. Det giver et godt resultat.

Dagens bedste priser og tilbud på Einhell TC-SP 330:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Udtrækkelige støtteskinner
 • Vipbart stop
 • Høj sikkerhed

Mere om Einhell TC-SP 330

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 1.500 W
 • Hastighed, ubelastet: 9.000 o/min
 • Maks. materialefjernelse: <3 mm
 • Maks. høvlebredde: 204 mm
 • Maks. tykkelsesåbning: 120 mm
 • Indfødningshastighed: 6 m/min
 • Høvlebordets størrelse: 370 x 210 mm
 • Maks. vinkel på parallelstyr: 45 °

Bordet er lavet af aluminium og har vipbart stop. Det er også en robust og solid konstruktion, der giver et bedre resultat. Maskinen har støvudsugningsstuds, så arbejdsområdet og materialet holdes rent.

Desuden har den vibrationsdæmpende fødder, hvilket sikrer god stabilitet. Den har god sikkerhed med overbelastningskontakt og nulspændingsudløser, som vil forhindre utilsigtet genstart.

Einhell sikrer god kvalitet med TC-SP 204. Den giver præcis og effektiv afhøvling og afretning. Samtidig kommer den til en rigtig god pris, så du behøver ikke bruge en formue på din næste tykkelseshøvl.

Fordele og ulemper ved Einhell TC-SP 330

Fordele

 • Solid og robust konstruktion
 • God sikkerhed
 • Udtrækkelige støtteskinner
 • God pris

Ulemper

 • Mindre maskine

Dewalt Planer DW733-QS - god kvalitet fra anerkendt mærke

DeWalt er et kvalitetsmærke. De har lavet en tykkelseshøvl, som der lever helt op til forventninger om kvaliteten. DeWalt er en amerikansk producent af værktøj til byggeri, fremstilling og træarbejde. Det blev grundlagt i 1924 og er kendt for deres høje kvalitet og specialiserede produkter.

Dagens bedste priser og tilbud på Dewalt Planer DW733-QS:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Dewalt Planer DW733-QS

SPECIFIKATIONER

 • Driftseffekt: 1800 Watt
 • Hastighed, ubel. 10000 omdr./min.
 • Maks. Kapacitet: 317 mm
 • Maks høvledybde: 2 mm
 • Maks. størrelse tykkelseshøvl: 152 mm
 • Fødningshastighed: 8 m./min.
 • Vægt: 33,6 kg
 • DxLxH: 310x520x445 mm

Modellen har et 4 punkts design, som giver en god og nøjagtig finish. Det gør det nemmere for skærehovedet at bevæge sig op og ned helt nøjagtigt.  Det store indføringsbord giver god støtte til materialet og forbedrer også resultatet.

Den har en kraftig 1800 W motor, som nemt trimmer og planerer overflader. Den er designet til at bruge i mindre værksteder, og hvis du ofte skal rykke rundt med tykkelseshøvlen.

En låsefacilitet til hovedet sørger for at fastlåse det, så det får en god finish.

Fordele og ulemper ved Dewalt Planer DW733-QS

Fordele

 • Kraftig motor
 • Flytbar
 • God kvalitet

Ulemper

 • Designet til at være flytbar

Guide til køb af tykkelseshøvl

Hvad skal du tænker over, inden du køber en tykkelseshøvl? Du skal eksempelvis overveje, hvor meget plads du har derhjemme.

Hvis du har et mindre værksted, kan det være godt og nødvendigt at købe en kombinationsmaskine, som både er afretter og tykkelseshøvl. Den kan være mindre specialiseret, men til gengæld kan du have to-i-en maskiner i dit mindre værksted. Det vil også være en billigere løsning, selvom du selvfølgelig hele tiden skal skifte frem og tilbage, men det burde ikke være det store problem. Det kan også være, at du så har brug for en maskine, der er nem at flytte rundt med eller at folde bordet sammen.

Noget andet, du skal overveje, er høvlebredden. Høvle bruges ofte til at trimme siderne på træet, hvorimod tykkelseshøvle bruges til at trimme overfladen på træet. Typisk kan de trimme brædder på op til 300 mm i bredden.

Det er altid vigtigt at overveje, hvor meget du vil give for dit nye produkt. Der findes tykkelseshøvle til alverdens priser. Vi har fundet nogle til forskellige priser, som alle stadigvæk er anbefalelsesværdige.

Du skal huske på, at der naturligvis kan være nogle funktioner, du ikke får med, når du køber en billigere type. Hvis du skal bruge tykkelseshøvlen professionelt, kan det være en god idé at bruge flere penge på produktet, da det gerne skal kunne noget mere og have stor kapacitet.

Kilder: Woodandshop.com og Howetools.co.uk

Hvordan bruger man en tykkelseshøvl?

Du bruger en tykkelseshøvl til at høvle tykkelsen og bredden på det træmateriale, du vil have ændret formen eller tykkelsen på. Vi guider dig til, hvordan du bruger tykkelseshøvlen. Det er egentlig forholdsvist simpelt. Du skal lægge dit træmateriale på den side, hvor det skal køres gennem maskinen. Du skal dermed indstille maskinen til det, du ønsker, og så kommer det ud i den anden side med de mål, du har indstillet den til.

Det er en god idé at læse brugsanvisningen igennem første gang. Den vil guide dig til, hvordan du bruger netop din tykkelseshøvl. Den vil gennemgå de risici, der kan være ved at bruge en tykkelseshøvl, og hvad du skal være opmærksom på. Inden du starter maskinen, skal du kontrollere følgende:

 • Anlægget med udsugning skal være startet.
 • Din bordplan skal være i den rigtige højde.
 • Du skal have korrekt indstillet hastighed, træsort, bredde og mængde, der skal afhøvles.

Så tænder du maskinen og er klar til at gå i gang. Når du er i gang, kan du sikre dig følgende:

 1. Træet skal ligge med den afrettede side mod bordplanet
 2. Inden du høvler træet, skal du kontrollere det. Du skal sortere ødelagte ting fra såsom revner og fremmedlegemer.
 3. Husk at holde øje med træet, når det køres igennem. Det er vigtigt at holde øje i løbet af processen
 4. Vær opmærksom på, om tykkelseshøvlen fungerer, imens den kører
 5. Forlad ikke maskinen, medmindre den er slukket
 6. Husk at holde arbejdsområdet ryddet og ordentligt, så du har plads nok

Det er vigtigt at være sikker på, at du har den rigtige side fremad. Ellers vil knivene rive træfibrene op i stedet for at skære dem. Du skal bruge en støvmaske, et høreværn og sikkerhedsbriller, når du opererer maskinen. Du skal ikke have løst tøj på eller handsker, der kan blive fanget i rullerne. Det er vigtigt, at du holder hænderne væk fra skæreområdet. Høvlen skal være slukket, før du tilslutter den.

Kilder: Familyhandyman.comGohometools.com og Instructables.com

Tips og tricks til at bruge en tykkelseshøvl

Når du skal bruge din nye tykkelseshøvl, er her nogle tips, du kan bruge til at få det bedste resultat, til når du høvler træ.

 1. Det kan være en udfordring at afbalancere træstykket på kanten. For at gøre det nemmere kan du tilføje et par smalle plader til træet med dobbeltsidet tape. Det kan fungere som en slags støtteben.
 2. En anden praktisk teknik er at flytte kanterne på et stykke til nøjagtig samme bredde. For at gøre det skal du binde brikkerne sammen og køre dem alle igennem på samme tid. For det bedste resultat kan du klippe alle stykkerne i den samme bredde. Hold stykkerne sammen og før dem gennem høvlen på én gang.

Kilde: Woodsmith.com

FAQ

Hvad er en tykkelseshøvl?
En tykkelseshøvl er en maskine, som bruges til at høvle træ i præcise tykkelser og bredder. Maskinen kan forme eller rette et stykke træ på den måde, du ønsker. Den minder om en afretterhøvl, men der er forskel på de to.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en tykkelseshøvl?
Du skal lede efter en, som kan leve op til de krav og forventninger, du har. Du skal finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, at din tykkelseshøvl kan, inden du køber den.
Kan du få et ”snipe”, når du bruger en tykkelseshøvl?
Snipe er, når et bræt skæres dybere i begyndelsen eller slutningen, når man arbejder med en høvl. Dette skyldes typisk, at brættet løftes op i skærehovedet, mens det kun holdes nede af en af ​​trykrullerne. Det kan ske, men du kan sagtens reducere risikoen for det.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme