Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Blødgøringsanlæg test-guide:
De 7 bedste blødgøringsanlæg ifølge anmeldelser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Her har vi samlet 4 af de bedste blødgøringsanlæg og tilhørende salt-produkter, som du kan få lige nu. Du vil blive præsenteret for nogle blødgøringsanlæg, der har vundet diverse titler i forbindelse med nogle tests, og som klarer sig super godt i forhold til anmeldelser fra kunder og ekspertudtalelser.

Med sådan en oversigt kan du danne dig et overblik over de forskellige produkter og deres egenskaber og priser. Hermed får du et glimrende fundament for at vælge lige præcis det blødgøringsanlæg, som passer perfekt til dig og til dit hjem.

Inden du vælger det blødgøringsanlæg, som skal installeres i dit hjem, så er det en god idé at være bevidst om, hvor meget du vil ofre på sådan et anlæg, og hvor meget du og familien vil komme til at sætte pris på det. Den forhåndsbeslutning kan komme til at betyde noget i forhold til dit endelige valg af blødgøringsanlæg.

Vores udvalgte blødgøringsanlæg

Leyco SOFT 9
Lager

Leyco SOFT 9

Ideel til familien på fem Gå til bedste pris
10.375 Kr. hos Rabat-vvs
Læs vores anmeldelse
Lager
BWT AQA Life blødgøringsanlæg
Lager

BWT AQA Life blødgøringsanlæg

Gå til bedste pris
17.999 Kr. hos Elvvs.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
BWT AQA basic blødgøringsanlæg
Lager

BWT AQA basic blødgøringsanlæg

Gå til bedste pris
10.695 Kr. hos TopVVS.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Grünbeck SoftliQ SD21
Lager

Grünbeck SoftliQ SD21

Gå til bedste pris
26.476 Kr. hos Lavprisvvs.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Grünbeck SoftliQ SD18
Lager

Grünbeck SoftliQ SD18

Gå til bedste pris
26.476 Kr. hos Lavprisvvs.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
BWT Sanitabs
Lager

BWT Sanitabs

Gå til bedste pris
148 Kr. hos Privatgrossisten
Læs vores anmeldelse
Lager
Guldager salttabletter
Lager

Guldager salttabletter

Gå til bedste pris
138 Kr. hos Wattoo.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Den 10/07/2023 tilføjede vi Leyco SOFT 9 i vores artikel om de bedste blødgøringsanlæg.

Leyco SOFT 9 skiller sig ud som en kalkfri løsning til de mellemstore husstande. 

Blødgøringsanlægget har planlagt regenerering om natten, samt en integreret forbrugsmåler der forudsiger det mest optimale tidspunkt for regenerering. Samtidig byder den også på et brugervenligt display, som du nemt kan håndtere, så du har kontrol over hele processen.

Tidligere endringer:

11. januar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste blødgøringsanlæg i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ideel til familien på fem test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Leyco SOFT 9 - Kalkfri vandløsning til den mellemstore husholdning

 • Aquadanmark har 4,8/5 i bedømmelse på Trustpilot

Leyco SOFT 9 er et vandsystem konstrueret til at tage renhed til nye højder. Det bærer stolt DVGW-godkendelsesstemplet, en fremtrædende tysk certificering, der sikrer maksimal sikkerhed, når det kommer til dit drikkevand. Du investerer altså ikke bare i et apparat, men i kvalitet, hygiejne og sundhedsmæssige fordele. 

Leyco SOFT 9
Ideel til familien på fem

Dagens bedste priser og tilbud på Leyco SOFT 9:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Regenererer om natten
 • Justerbar vandhårdhed
 • DVGW-godkendt

Anmeldelse: Produktanalyse af Leyco SOFT 9

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner (B x D x H): 32 x 37 x 54,8 cm
 • Maks. saltkapacitet: 20 kg
 • Maks. saltforbrug pr. regenerering: 0,65 kg
 • Gennemsnitligt forbrug af regenereringsvand pr. dag: 24,65 L

Effektiv ionbytningsproces til sundere og blødere vand
Leyco SOFT-serien har markeret sig som en pioner inden for vandbehandlingsløsninger. Deres unikke design og førsteklasses funktioner skaber en uovertruffen kombination af æstetik og ydeevne. Produktet er nemt at installere med medfølgende flexslanger og et bypass-system, og det tilbyder bekvemmelighed foruden avanceret teknologi.

Hvis vi dykker ned i de tekniske detaljer, anvender anlægget en ionbytningsproces til at reducere vandets hårdhed. Når det indkommende vand løber gennem systemet, bytter hårde mineraler som kalk og magnesium plads med natriumioner. Som resultat strømmer blødgjort vand ind i dit hjem, mens de hårde mineraler forbliver fanget i systemet. Processen er justerbar, så du nemt kan bevare de gavnlige mineraler i dit vand.

Optimeret regenerering til daglig komfort
Blødgøringsanlægget er indstillet til at fungere hver 4. dag og giver en række økonomiske betydelige besparelser. Derudover sikrer planlagt regenerering om natten, at du vågner op til blødt vand hver morgen. Med tilføjelsen af en integreret forbrugsmåler forudsiger den det optimale tidspunkt for regenerering, idet den tager højde for dit unikke forbrugsmønster. Alle funktioner er desuden nemme at styre via det brugervenlige display, så du altid har fuld kontrol over anlægget.

Omkostningseffektiv vedligeholdelse og sundhedsmæssige fordele
I modsætning til andre blødgøringsanlæg, der kræver specifikke salttabletter, fungerer Leyco SOFT 9 effektivt med fødevaregodkendte salttabletter. Ud over at være praktisk resulterer kompatibiliteten i en årlig besparelse på 500-800 kr. Anlægget er altså en god investering, der ikke bare beskytter din pengepung, men også øger dit velbefindende. Kalkfrit vand fra systemet kan desuden være med til at efterlade din hud sundere og dit hår blødere, samt reducere tørhed og irritation forårsaget af hårdt vand.

Hvad siger brugerne om Leyco SOFT 9?

Trustpilots ratings er et vidnesbyrd om den ægte kundeoplevelse og afspejler upartiske anmeldelser af brandservice, leveringstider og produktkvalitet. En høj score på Trustpilot, som det er tilfældet med de 4,8/5, som AquaDanmark har opnået, er et solidt bevis på overlegen service, upåklagelig produktydelse og stor kundetilfredshed.

AquaDanmark for bl.a. fået ros for deres vejledning i placering af systemet, hvor firmaet gik så langt som at hjælpe kunderne med at finde installatører, der arbejdede til en fast aftalt pris. Siden installationen rapporterer brugerne desuden om perfekt funktionalitet.

Brugerne har også bemærket mindre kalk i deres badeværelse og en mærkbar forbedring af smagen på deres vand.

Med hensyn til problemløsning og teknisk assistance bliver AquaDanmark rost for deres fremragende service og letforståelige forklaringer.

For husstande med meget hårdt vand er forskellen endnu mere betydelig. En bruger, der startede med et hårdhedsniveau på 21, har rapporteret, at niveauet faldt til 6, så snart systemet var installeret. Vandet smagte desuden lækkert og mindede om kildevand.

Mere om Leyco SOFT 9

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner (B x D x H): 32 x 37 x 54,8 cm
 • Maks. saltkapacitet: 20 kg
 • Maks. saltforbrug pr. regenerering: 0,65 kg
 • Gennemsnitligt forbrug af regenereringsvand pr. dag: 24,65 L

Redaktionens vurdering

Leyco SOFT 9 blødgøringsanlæg forvandler hårdt vand til en blød, behagelig oplevelse og tilbyder et utal af fordele. Den kombinerer et unikt design med avancerede funktioner, hvilket skaber et pålideligt og effektivt system, der er et af de førende i branchen. Dens ionbytningsproces reducerer effektivt vandets hårdhed, hvilket resulterer i sundere, blødere vand med mindre kalk. Optimeret regenerering imødekommer dine daglige behov, og det brugervenlige display giver dig både kontrol og et hidtil uset niveau af bekvemmelighed. 

Nogle brugere har rapporteret om mindre problemer med installationen i starten, men generelt er oplevelsen meget positiv. AquaDanmarks support er en game-changer og de guider kunderne i alt fra fra udpakning af anlægget til indstilling af det rigtige vandhårdhedsniveau. Med deres ekspertvejledning bliver det en overskuelig proces at finde en installatør eller gøre det selv. I bund og grund er Leyco SOFT 9 en investering i et blødgøringsanlæg, der tilbyder overlegen vandkvalitet og omkostningsbesparelser.

Fordele og ulemper ved Leyco SOFT 9

Fordele

 • Har integreret forbrugsmåler
 • Brugervenligt display
 • Inkluderer slanger og bypass-ventil
 • Kompakt og moderne blødgøringsanlæg
 • Kræver kun lidt gulvplads

Ulemper

 • Nogle brugere rapporterer om installationsproblemer i starten

BWT AQA Life blødgøringsanlæg - stort nok til den helt store familie

BWT AQA Life er en af de mest populære blødgøringsanlæg hos Pricerunner. Det har fået placering 1 i kategorien VVS-artikler.

Dagens bedste priser og tilbud på BWT AQA Life blødgøringsanlæg:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Gennemstrømning: 30L/min
 • Årligt vandforbrug: 5,4 m3
 • Giver silkeblødt vand

Mere om BWT AQA Life blødgøringsanlæg

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 61 x 41 x 51 cm
 • Ydelse: 30 liter vand/minut
 • Saltkapacitet: 25 kg
 • Årligt forbrug af salt: 64,5 kg
 • Årligt forbrug af vand: 5,4 m3
 • Integreres i husets vandinstallation
 • Giver effektiv kalkfjernelse
 • Giver silkeblødt vand
 • Godkendt til drikkevand

Her er blødgøringsanlægget, der er rigeligt stort nok til den helt store familie, der har et temmelig stort vandforbrug. Anlægget sørger for, at det vand, der bruges, er helt uden kalk. Det giver super blødt og lækkert vand, og der bliver ingen problemer med at holde vådområder og så videre fri for kalk. Det er derfor en både praktisk og komfortabel maskine.

BWT AQA Life sørger også for, at I får noget vand, der er meget rent. Der skal bruges BWT Sanitabs for at fungere optimalt. Når det gør det, så bliver vandet både renset og desinficeret. Det kalkfri vand, der går igennem BWT AQA Life anlægget er godkendt som drikkevand. Det vil sige, at I bare kan bruge vandet præcis, som I plejer. Det særlige ved dette anlæg er, at det er meget stort.

Fordele og ulemper ved BWT AQA Life blødgøringsanlæg

Fordele

 • Kalkfri vand
 • Kan anvendes som drikkevand
 • Stor størrelse

Ulemper

 • Rimelig stort vandforbrug på grund af størrelsen

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om BWT AQA Life blødgøringsanlæg

BWT AQA basic blødgøringsanlæg - perfekt til den lidt mindre familie

Dette blødgøringsanlæg fra Watto er så at sige BWT AQA’s lillebror. Derfor egner det sig perfekt til den lidt mindre familie, der ikke har så stort et vandforbrug igen. Maskinen er selvfølgelig stadig af den samme gode kvalitet, som AQA Life er. Den har bare en mindre kapacitet. Du får dermed en lidt mindre maskine med den samme høje kvalitet, og derfor fortjener dette blødgøringsanlæg at få prædikatet: Bedst til prisen. Det passer kapacitetsmæssigt til en familie på omkring fire personer.

Dagens bedste priser og tilbud på BWT AQA basic blødgøringsanlæg:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Til familien på 4 personer
 • Høj kvalitet til en god pris
 • Kan stå i et underskab

Mere om BWT AQA basic blødgøringsanlæg

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 53 x 29 x 50 cm
 • Ydelse: 26 liter/minut
 • Saltkapacitet: 25 liter
 • Gennemsnitligt forbrug af salt: 64,5 kg
 • Årligt vandforbrug: 6,4 m3
 • Godkendt som drikkevand
 • Passer til en familie på 4 personer
 • Giver blødt og kalkfrit vand

Dette blødgøringsanlæg fra Watto er så at sige BWT AQA’s lillebror. Derfor egner det sig perfekt til den lidt mindre familie, der ikke har så stort et vandforbrug igen. Maskinen er selvfølgelig stadig af den samme gode kvalitet, som AQA Life er. Den har bare en mindre kapacitet. Du får dermed en lidt mindre maskine med den samme høje kvalitet, og derfor fortjener dette blødgøringsanlæg at få prædikatet: Bedst til prisen.

Det passer kapacitetsmæssigt til en familie på omkring fire personer. Anlægget fylder ikke mere, end det sagtens skal stå i et typisk underskab. BWT AQA Basic vandblødningsanlægget leverer kalkfrit vand i hele boligen – det gælder både brugsvand og drikkevand.

Det betyder, at I får noget vand, som er silkeblødt og lækkert. Det vil tydeligt kunne mærkes både på drikkevandet og på brugsvandet. Husk at tilkøbe det nødvendige BWT Sanitabs salt, ellers fungerer anlægget ikke efter hensigten.

Fordele og ulemper ved BWT AQA basic blødgøringsanlæg

Fordele

 • Kan passe i et underskab
 • Vandet anvendes både til drikke -og brugsvand
 • God saltkapacitet i forhold til størrelsen
 • Lav pris

Ulemper

 • Fungerer ikke optimalt uden BWT Sanitabs

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om BWT AQA basic blødgøringsanlæg

Grünbeck SoftliQ SD21 - lækkert og elegant design

Det blødgøringsanlæg, som i denne oversigt får prædikatet Premium valg er dette store anlæg fra Grünbeck. Det har et lækkert og elegant design, og det er højt og slankt. Dermed optager det ikke så meget gulvplads. Til gengæld er det stort nok til, at en familie på op til 9 personer vil kunne have stor glæde af det. Der vil nemlig blive produceret kalkfrit vand til hele hytten. Det gælder for både drikkevand og brugsvand, at det vil være blødt og lækkert, når det har været igennem dette anlæg.

Dagens bedste priser og tilbud på Grünbeck SoftliQ SD21:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Flot og slankt design
 • Til 9 personers familie
 • Med Bluetooth

Mere om Grünbeck SoftliQ SD21

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 81,5 x 36 x 43 cm
 • 230 Volt
 • Mængde pr. fuld regenerering: 28-43L
 • Godkendt til drikkevand
 • Med vandprøvningsudstyr
 • Med Bluetooth og app
 • Til familie med op til 9 personer
 • Giver kalkfrit og silkeblødt vand

Det blødgøringsanlæg, som i denne oversigt får prædikatet Premium valg er dette store anlæg fra Grünbeck. Det har et lækkert og elegant design, og det er højt og slankt. Dermed optager det ikke så meget gulvplads. Til gengæld er det stort nok til, at en familie på op til 9 personer vil kunne have stor glæde af det.

Der vil nemlig blive produceret kalkfrit vand til hele hytten. Det gælder for både drikkevand og brugsvand, at det vil være blødt og lækkert, når det har været igennem dette anlæg. Blødgøringsanlægget fra Grünbeck er nødt til at bruge det særlige salt for at kunne fungere efter hensigten. Det skal du derfor tilkøbe.

Der bliver kun brugt det vand og salt til driften af anlægget, som er nødvendigt. Derfor er det et meget økonomisk anlæg, hvad driften angår. Det moderne anlæg har Bluetooth, og det betyder, at du kan følge med i driften via en app på din device. Her kan du for eksempel se, når der skal påfyldes salt og lignende.

Fordele og ulemper ved Grünbeck SoftliQ SD21

Fordele

 • Kan bruges med bluetooth
 • Driften er økonomisk
 • Kan levere kalkfri vand til større familier

Ulemper

 • Lidt dyrere end gennemsnittet af blødgøringsanlæg

Grünbeck SoftliQ SD18 - blødgøringsanlæg med Bluetooth og App

Model SoftliQ SD18 fra det tyske firma, Grünbeck, er så at sige lillebroren til model SD21. Selve anlæggets størrelse er den samme, dens vandmæssige kapacitet er bare mindre. Det betyder, at du får den samme sublime kvalitet, den passer bare i kapaciteten til en familie på 4 personer. Der er ingen grund til at have et anlæg, der er større end det, som familien har brug for.

Dagens bedste priser og tilbud på Grünbeck SoftliQ SD18:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Sublim kvalitet
 • Med bluetooth
 • Lækkert design

Mere om Grünbeck SoftliQ SD18

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 81,5 x 36 x 43 cm
 • 230 Volt
 • Mængde pr. fuld regenerering: 21-31L
 • Godkendt til drikkevand
 • Passer til en familie på 4
 • Med Bluetooth og app
 • Giver kalkfrit og silkeblødt vand

Model SoftliQ SD18 fra det tyske firma, Grünbeck, er så at sige lillebroren til model SD21. Selve anlæggets størrelse er den samme, dens vandmæssige kapacitet er bare mindre. Det betyder, at du får den samme sublime kvalitet, den passer bare i kapaciteten til en familie på 4 personer. Der er ingen grund til at have et anlæg, der er større end det, som familien har brug for. Denne høje, slanke beholder, der indeholder blødgøringsanlægget, er umiddelbart identisk med model SD21. Indeni er kapaciteten bare mindre. Den er også lidt billigere både i indkøb og i forbrug.

Husk, at der skal fyldes salt på, for at anlægget kommer til at fungere. Hold også øje med, hvornår der skal påfyldes igen. Følg gerne med i driften af anlægget på den tilhørende app.

Der er mange ting, der bliver både nemmere og mere komfortable, når familien har et blødgøringsanlæg som dette. Det lette kommer af, at alt det, som før i tiden skulle kalkes af med jævne mellemrum, nu slet ikke har brug for det længere. Det komfortable kommer af, at I nu får helt blødt vand, fordi det er fri for kalk.

Det vil tydeligt kunne mærkes ved vask, og når vandet skal drikkes. Det smager simpelthen bedre og blødere. Få plads til dette smarte og flotte blødgøringsanlæg, og oplev, hvor lækkert blødt vand er. Det særlige ved dette produkt er, at det er forsynes med Bluetooth.

BWT Sanitabs - høj kvalitets salttabletter til blødgøringsanlæg

Det helt særlige salt er helt nødvendigt at fylde på blødgøringsanlægget. Gør du ikke det, så kan anlægget ikke fungere efter hensigten. Saltet er med til at nedbryde kalken. Det renser, desinficerer og regenerer blødgøringsanlægget. Derfor er du simpelthen nødt til at hælde salt på anlægget, og du må også holde øje med, hvornår anlægget har brug for mere salt. På BWT’s blødgøringsanlæg vil der være en lampe, der indikerer, at det er tid til at få hældt mere salt på.

Dagens bedste priser og tilbud på BWT Sanitabs:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Renser, desinficerer
 • Regenererer anlægget
 • Effektiv virkning

Mere om BWT Sanitabs

SPECIFIKATIONER

 • Det essentielle BWT Sanitabs salt udmærker sig blandt andet ved følgende gode egenskaber:
 • Er nødvendigt, for at blødgøringsanlægget fungerer, som det skal
 • Passer til BWT blødgøringsanlæg
 • Kommer i poser med 8 kg

Det helt særlige salt er helt nødvendigt at fylde på blødgøringsanlægget. Gør du ikke det, så kan anlægget ikke fungere efter hensigten. Saltet er med til at nedbryde kalken. Det renser, desinficerer og regenerer blødgøringsanlægget.

Derfor er du simpelthen nødt til at hælde salt på anlægget, og du må også holde øje med, hvornår anlægget har brug for mere salt. På BWT’s blødgøringsanlæg vil der være en lampe, der indikerer, at det er tid til at få hældt mere salt på. Det er vigtigt, at du holder øje med den lampe. Da det er det eneste, som du selv skal gøre ved anlægget, så må det siges at være en mindre opgave.

Til gengæld for den, så leverer blødgøringsanlægget blødt vand til hele familien i lang tid. Husk, at det kun er til BWT blødgøringsanlæg, at dette specielle salt kan bruges. Det særlige ved dette produkt er, at det anbefales kun at bruges til anlæg fra BWT.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om BWT Sanitabs

Guldager salttabletter - praktisk og økonomisk pose

Firmaet Guldager fremstiller disse salttabletter. De kan bruges til blødgøringsanlæggene fra både Grünbeck og BWT. Da det kommer i en meget stor pose på 25 kg, så vil du have salt nok til rigtig lang tid. Det er både praktisk og økonomisk at købe stort ind.

Dagens bedste priser og tilbud på Guldager salttabletter:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kan bruges til flere mærker
 • Effektiv virkning
 • Fremstillet af rent salt

Mere om Guldager salttabletter

SPECIFIKATIONER

 • Fremstillet af rent salt
 • Kan bruges til blødgøringsanlæg fra både BWT og Grünbeck
 • Renser, desinficerer og regenerer anlægget
 • Er helt nødvendigt for anlæggets drift og funktion
 • Kommer i poser á 25 kg

Det er altafgørende for blødgøringsanlæggenes funktion, at der er fyldt den mængde salt på, som det har brug for. Hold derfor skarpt øje med henholdsvis appen og den indikerende lampe, om der skal fyldes mere salt på anlægget.

Tabletterne fra Guldager er produceret af helt rent salt, og det er særligt udviklet til at kunne blødgøre drikkevand. Det særlige ved dette produkt er, at det kan bruges til flere mærker, og at det kommer i så stor en pose.

Hvad skal du overveje, før du køber et blødgøringsanlæg

Inden du eventuelt investerer i et blødgøringsanlæg, så er der noget, som bør være med i overvejelserne.

 • Hvor stort et anlæg har I brug for?
 • Hvor stort er kalkproblemet i dit område?

Et blødgøringsanlæg koster en del penge, men når først kalken er ude af vandet, er der også mange dejlige fordele ved det. Vælg det anlæg, som tiltaler dig mest, og som matcher familiens størrelse.

arrow-more

Hvordan fjerner man kalk fra vand?

Hvis du bor i et af de områder i landet, hvor der er særligt meget kalk i vandet, så kunne du nok ønske dig, at mængden af kalk blev reduceret – eller måske endda helt forsvandt. Det er muligt at gøre det ved at installere et blødgøringsanlæg i forbindelse med dit vandanlæg. Når det er gjort, vil du herefter få den store oplevelse, at dit vand nu er aldeles fri for kalk. Med blødgjort vand i hanerne får I det blødeste kalkfrie vand, som efterlader tøj, krop og hår silkeblødt, forbruget af sæbe og shampoo kan halveres, og du undgår kalkpletter. Desuden sparer du en del energi, når der ikke er kalk rørene og anlæggene. Du behøver slet ikke at bruge salt i opvaskemaskinen og skyllemiddel i vaskemaskinen. Det vil heller ikke være nødvendigt at afkalke elkedlen, kaffemaskinen, vaskemaskinen eller andre vandbrugende maskiner. Jeres bruser, brusekabine, badekar og fliser skal ikke længere afkalkes, og dermed spares der på skrappe rengøringsmidler og knofedt. Det er klart en stor og bekvem fordel både for dig og for miljøet.

Hvordan er produkterne i denne artikel udvalgt?

De produkter, som optræder i denne oversigt, er nøje udvalgt efter de vurderinger og anmeldelser hos for eksempel Pricerunner, som de har fået i diverse tests, anmeldelser og ekspertudtalelser. De har alle gjort sig særligt godt bemærket på grund af deres gode egenskaber, og de er blevet anbefalet af både eksperter og tilfredse kunder. Det er primært egenskaber som funktion, holdbarhed, kvalitet og brugervenlighed, der ligger til grund for produktets vej til denne oversigt. Oversigten giver forbrugeren gode forudsætninger for at vælge det helt rette blødgøringsanlæg.

 

 

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Pricerunner

I forbindelse med udarbejdelsen af denne oversigt over de bedste blødgøringsanlæg og tilhørende salttabletter, der er på markedet lige nu, er følgende kilde blevet anvendt:

Når produkter deltager i diverse tests og de kundeanmeldelser, som de enkelte produkter får, så giver det et godt og bredt indtryk af produkterne. Særligt de gode kundeanmeldelser giver et godt billede af, hvordan produktet opleves som forbruger. Det giver nogle meget troværdige vurderinger.

Kundeanmeldelser

Trustpilot

Trustpilot er en online anmeldelsesplatform, der giver brugerne mulighed for at dele deres erfaringer og meninger om forskellige virksomheder. Det fungerer som en pålidelig kilde for forbrugerne til at træffe informerede beslutninger baseret på anmeldelser og vurderinger fra andre brugere. Aquadanmarks anmeldelser på Trustpilot er inkluderet i oversigten over vandblødgørere for at give potentielle købere indsigt i kvaliteten, ydeevnen og kundetilfredsheden i forbindelse med Aquadanmarks produkter og tjenester.

FAQ

Hvorfor skal du investere i et blødgøringsanlæg?
Et blødgøringsanlæg er designet til at fjerne alt kalken i dit brugsvand. Det vil sige, at du slipper for kalk på alt fra din kogekande til vaskemaskinen og armatuerer på badeværelset. Det kan medføre, at dine varmelegemer bruger mindre energi.
Kan et blødgøringsanlæg skade dit drikkevand?
I nogle tilfælde kan dårlige blødgøringsanlæg skade dit drikkevand. Men hvis du vælger et kvalitetsprodukt, så skal du ikke være nervøs for drikkevandet. BWT anlæg er gennemtestet for at sikre høj sikkerhed og hygiejne i dit drikkevand.
Hvad er det bedste blødgøringsanlæg?
Det blødgøringsanlæg du vælger skal selvfølgelig leve op til de krav du stiller. Her er det vigtigt at orientere dig om hvor mange anlægget skal levere vand til, samt hvor økonomisk det skal være for dig. Ydermere er det også utrolig vigtigt, at du vælger et anlæg, der passer ind rent fysisk i de rammer du har derhjemme.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme