Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Guide:
De 7 bedste kap-/geringssave ifølge eksperterne

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Skal du have udskiftet den gamle kap-/geringssav? Eller har du hørt vennerne tale om en kap-/geringssav uden helt at vide, hvad det er?

Funktionen ligger i selve navnet: kappe og gering. Med en kap-/geringssav kan du kort sagt både kappe emner og skære dem i vinkler langt mere præcist, end med en håndsav. Det er et perfekt valg både for den professionelle håndværker, men også for dig, der skal i gang med et større gør det selv-projekt i boligen. En kap-/geringssav er f.eks. ideel til dig, der skal skære planker og lister i smig – og som går op i præcision i første hug, så du undgår tilretninger.

Vores udvalgte kap-/geringssave

Bosch GCM 8 SJL Professional
Lager

Bosch GCM 8 SJL Professional

Gå til bedste pris
2.879 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
DeWALT DWS777 kap-/geringssav
Lager

DeWALT DWS777 kap-/geringssav

Gå til bedste pris
2.386 Kr. hos Staypro
Læs vores anmeldelse
Lager
DeWALT DWS780 kap-/geringssav
Lager

DeWALT DWS780 kap-/geringssav

Gå til bedste pris
6.391 Kr. hos Staypro
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita LS1018LN
Lager

Makita LS1018LN

Gå til bedste pris
3.749 Kr. hos Silvan
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita LS1219L
Lager

Makita LS1219L

Gå til bedste pris
7.012 Kr. hos Labtech Data
Læs vores anmeldelse
Lager
Bosch GCM12SD
Lager

Bosch GCM12SD

Gå til bedste pris
6.695 Kr. hos Dorch & Danola A/S
Læs vores anmeldelse
Lager
Einhell TC-SM 216 kap-/geringssav
Lager

Einhell TC-SM 216 kap-/geringssav

Gå til bedste pris
1.050 Kr. hos Trægården Kås
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bosch GCM 8 SJL Professional - godt allround valg

Bosch GCM 8 SJL Professional er en kap geringssav, der scorer flotte bruger- og testanmeldelser over hele linjen. Den har scoret 9/10 i testen hos MitreSawZone, 4,5/5 stjerner hos tyske Werkzeugmagazin samt karakteren 4,7/5 hos forbrugerne på engelske Amazon. Den er det bedste allround valg, da den både henvender sig til gør det selv-folket og håndværkere. Den er stærk og leverer præcise snit, samtidig med at den har mange af de funktioner, der gør brugen ekstra smidig.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch GCM 8 SJL Professional:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Med præcisionslaser
 • Kan save i store emner
 • 2-punkts-støvudsugningssystem

Mere om Bosch GCM 8 SJL Professional

SPECIFIKATIONER

 • Skærekapacitet 45° gering – 70 x 214 mm
 • Skærekapacitet 45° hældning – 48 x 312 mm
 • Gering: 52° V/60° H
 • Vægt: 17,3 kg
 • Omdrejningstal, ubelastet: 5500 o/min
 • 1600 W

Med valget af Bosch GCM 8 SJL Professional får du en rigtig god model med lav vægt, men stadig med en styrke, der passer både til gør det selv-folk og håndværkere. Den kan save i større emner, og håndteringen bliver gjort ligetil takket være den integrerede præcisionslaser samt et 2-punkts støvudsugningssystem, der holder arbejdsområderne rene.

Du kan desuden transportere maskinen med én hånd, og den er velegnet til snit som gerings- og skråsnit samt snit i bjælker, træ, pladematerialer og gulvpaneler.

Du får her en rigtig god allround kap geringssav, der kan klare lidt af hvert – både små og store opgaver. Den er så stærk, at den kan håndtere en professionel brug, og overordnet set bliver Bosch rost for at have fundet en god balance mellem hjemmebrug og professionel brug. Samtidig er Bosch en topproducent. Kap-/geringssaven hører til mellemklassen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Bosch GCM 8 SJL Professional

DeWALT DWS777 kap-/geringssav - slidstærk og præcis

DeWALT DWS777 med udtræk er vores bedste bud på en kap geringssav, der er bedst til prisen. Ikke alene er DeWALT et topmærke, men du får også rigtig meget for pengene med den prisvenlige model. Den er slidstærk og leverer en rigtig god skæreevne. På det engelske Amazon har kap-/geringssaven opnået en vurdering på 4,6 ud af 5 mulige stjerner, mens testmagasinet MitreSawZone har kvitteret med karakteren 8,1/10.

Dagens bedste priser og tilbud på DeWALT DWS777 kap-/geringssav:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Bedst til prisen
 • Perfekt til nybegyndere
 • Holdbart, brugervenligt

Mere om DeWALT DWS777 kap-/geringssav

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 12 kg
 • 216 mm diameter blade
 • 4500 rpm
 • 104 dB
 • HxLxB: 590x490x550 mm

Designet er ret basalt, men er derfor også særligt brugervenligt for dig, der skal gøre dine første erfaringer med en kap-/geringssav. Den integrerede skærelinje og belysningen gør, at du altid har et godt overblik over opgaven.

Designet bygger på DeWALT klassiske devise om, at det skal være hårdført og holdbart. Saven er med udtræk og klarer en skæredybde på max. 80 mm.

Kap-/geringssaven er velegnet til dig, der er nybegynder på området eller vil opgradere din nuværende sav – dog stadig inden for en budgetvenlig ramme. Det er en af de billigste modeller i DeWALT’s produktudvalg.

Du får dog rigtig meget for pengene med DeWALT DWS777, men som testanmeldelserne også påpeger, er det en lidt mere basal variant end f.eks. DeWALT DWS780. Hvor DWS777 har en max. skæredybde på 80 mm, har DeWALT DWS780 en skæredybde på 170 mm.

Til gengæld er DeWALT DWS777 væsentligt lettere med sine kun 14 kg. Den har også en lige så kraftfuld motor, på 1800 W.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om DeWALT DWS777 kap-/geringssav

DeWALT DWS780 kap-/geringssav - effektiv sav med indbygget laser

DeWALT DWS780 med udtræk er et populært valg hos forbrugerne, men også i testanmeldelserne fører kap geringssaven an, bl.a. med en karakter på 9/10 hos det specialiserede testmagasin MitreSawZone samt en god anmeldelse hos Pro Tool Reviews.

Har du lyst til at se mere til produktet, kan du med fordel tage et kig på videoen af DeWALT DWS780 på YouTube.

Dagens bedste priser og tilbud på DeWALT DWS780 kap-/geringssav:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Bedste premium valg
 • Effektivt støvsystem
 • Ekstremt god skæreevne

Mere om DeWALT DWS780 kap-/geringssav

SPECIFIKATIONER

 • Kan klare emner på op til 110 x 303 mm
 • Geringsvinkel: 49/49°
 • Geringskapacitet: 60/50°
 • Vægt: 24,8 kg
 • 1675 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 1900-3800 o/min
 • 60-tænders klinge

Selvom det i virkeligheden er sekundært, så har DeWALT DWS780 et lækkert og tiltalende design. Samtidig er kap-/geringssaven spækket med mange af de funktioner, der gør det ekstra sjovt at arbejde med saven. Du kan både arbejde med små profiler og stort tømmer, da saven kan håndtere emner i størrelsen 110 x 303 mm. Den integrerede laser sikrer, at du opnår et præcist snit, og du får også stor glæde af smigindstillingen med hurtigudløser, geringslåsen samt den elektroniske hastighedsindstilling. Saven har en vægt på små 25 kg, så det er muligt at flytte rundt på den, eksempelvis på byggepladsen.

Nøgleordene i omtalen af DeWALT DWS780 er: Præcis, powerful og ekstremt alsidig, ligesom den er super effektiv både med hensyn til skæreevne og støvsystem.

Modellen er det bedste premium valg på listen – takket være den høje skæreevne og de mange ekstrafunktioner, der gør den særdeles brugervenlig på arbejdspladsen og til større renoveringsprojekter. Den ligger også i den lidt dyrere ende, men du får fuld valuta for dine penge. Mærket DeWALT har et godt renommé inden for branchen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om DeWALT DWS780 kap-/geringssav

Makita LS1018LN - kap-/geringssav velegnet til byggepladser

Makitas kap-/geringssav LS1018LN er udnævnt som topscorer hos det tyske testmagasin Testberichte med vurderingen ”rigtig god”. Samtidig har saven hentet topanmeldelser hos både The Power Tool Website, Miter Saw Reviews og Fine Woodworking, hvor den henter 4-4,5 stjerner. Én af de store styrker er, at du her får en kap-/geringssav, der er sublim på vægten og har en skærekapacitet, der egner sig til professionel brug.

Dagens bedste priser og tilbud på Makita LS1018LN:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Særligt velegnet til byggepladser
 • Med lasermarkør
 • Letvægtig

Mere om Makita LS1018LN

SPECIFIKATIONER

 • Max. kip V/H: 45/45°
 • Max. gering V/H: 60/60°
 • Tosidet hældning med vinkelsnit til begge sider (skær i smig)
 • Vægt: 19,9 kg
 • 1430 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 4300 o/min

Japanske Makita gør det nemt at skære dine brædder i smig, dels takket være den integrerede lasermarkør og det dobbelte udtrækssystem, dels takket være den tosidede hældning med vinkelsnit til begge sider. Saven har vundet stor popularitet for sin præcision, og du kan gå i gang, så snart du har pakket den ud af kassen. Det er en type sav, du kan bruge til både små og store opgaver, men saven er særligt velegnet til byggepladser og en lignende professionel brug. Der medfølger bl.a. en støvpose, så du kan holde dine arbejdsområder rene og indbydende.

Prismæssigt ligger kap-/geringssaven inden for mellemklassen, om end den overgår standarden for, hvad de fleste forbrugere forventer sig af en sav fra denne kategori. Den kan klare krævende opgaver på byggepladsen, så er du ambitiøs gør det selv-mand, får du her en rigtig god sav til prisen. Samtidig har den mange af de funktioner, som du forventer af en topmodel – hvilket også bliver understreget af de gode testanmeldelser.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Makita LS1018LN

Makita LS1219L - kap-/geringssav med integreret laser

Makita LS1219L har opnået flotte karakterer på flere sider. Hos Amazon.com’s forbrugere ligger karakteren på 4,5/5, mens Miter Saw Reviews har testet produktet med karakteren 4/5. Der er bred enighed om, at du får en kap-/geringssav med en rigtig god skærekapacitet, hvor der endvidere er kælet for detaljerne: indbygget laser, ergonomisk D-greb og en oversized trigger. Du får en stabil, kompakt og alsidig kap-/geringssav med masser af power fra en af topproducenterne på dagens marked.

Dagens bedste priser og tilbud på Makita LS1219L:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Med integreret laser
 • Dobbelt udtræk
 • Kompakt og stabil

Mere om Makita LS1219L

SPECIFIKATIONER

 • KLingediameter: 305 mm
 • Vægt: 29,50 kg
 • LxHxB: 898 x 664 x 725 mm
 • 91 dB

Søger du en kap-/geringssav med masser af power, er Makita LS1219L et godt valg. Den er hentet fra Makitas DXT™-serie, der står for Deep and Exact Cutting Technology. Det er en serie, hvor der er lagt ekstra meget vægt på at optimere skæreevnen, og snittet bliver både effektivt og præcist takket være den integrerede laser. Med en motor på 1800 W kan saven både anvendes privat og professionelt.

Den kan desuden håndtere store emner takket være det dobbelte udtræk, der bidrager til en perfekt vægtfordeling. Der medfølger en støvpose til saven.

Makita har lanceret flere topprodukter inden for kategorien kap-/geringssave, og flere af dem ryger helt til tops i de forskellige testmagasiner. Det er oplagt at sammenligne modellen med LS1018LN, som er søstermodellen.

Funktionsmæssigt har de mange af de samme egenskaber. LS1018LN er en tungere sav, men den har også en stærkere motor med 1800 W modsat de 1430W hos LS1018LN. Begge save har dog masser af kraft og egner sig både til privat og professionel brug.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Makita LS1219L

Bosch GCM12SD - kap-/geringssav med brugevenligt design

Nøgleordene for Bosch GCM12SD er, at den er utroligt brugervenlig, ligesom den har et godt og prisvenligt design, der tilbyder en god kvalitet – præcis, som man forventer det af Bosch. Modellen har hentet en top 10-placering hos Pro Tool Reviews.com, en 5-stjernet anmeldelse hos Miter Saw Reviews samt karakteren 4,3/5 hos Tool Nerds. Kap-/geringssaven tilbyder en høj skærekapacitet, og hastigheden kan justeres til den pågældende opgave.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch GCM12SD:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Variabel skærehastighed
 • Brugervenligt og pålideligt design
 • Udtræk i hver side

Mere om Bosch GCM12SD

SPECIFIKATIONER

 • Geringsindstilling: 52° V/60° H
 • Hældningsindstilling: 47° V/47° H
 • Vægt: 29,5 kg
 • 1800 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 3100-4000 o/min

Kap-/geringssaven udmærker sig ved sin høje skærekapacitet (120 mm lodret, 400 mm vandret), hvor du både kan skære i bjælker, træ, gulvplader samt aluminium og plast. Du får kort og godt en sav, der er klar på enhver udfordring, du byder den – hvad enten det er i privaten eller på byggepladsen.

Ét af de primære kritikpunkter er gået på vægten, der nærmer sig de 30 kg. Det er således ikke den type kap-/geringssav, du tager med på farten – eksempelvis til sommerhuset.

Til gengæld får du masser af brugbare funktioner som en variabel skærehastighed, hvor du selv tilpasser omdrejningstallet til opgaven, en god støvpose, bremsesystem samt mulighed for at skifte savklinge uden brug af værktøj.

De mange topanmeldelser bevidner, at du her får et rigtigt godt produkt til prisen. Desuden er modellen med udtræk – et godt valg til dig, der skal arbejde med større emner. Desuden er den variable og høje skærekapacitet en ting, der taler for at vælge Bosch GCM12SD.

Planlægger du imidlertid at flytte en del rundt på din kap-/geringssav, er den måske lidt for tung til formålet.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Bosch GCM12SD

Einhell TC-SM 216 kap-/geringssav - kap-/geringssav med nemt skift af klinge

Oberklasse. Det er det prædikat, der bliver sat på kap-/geringssaven Einhell TC-SM 216 i det tyske testmagasin Testberichte. Det er en af de billigste modeller, men kvaliteten er stadig høj. På Amazon.co.uk har kap-/geringssaven f.eks. høstet flotte anmeldelser i form af karakteren 4,6/5 hos forbrugerne. Kvaliteten ligger bl.a. i det præcise snit fra karbidsavklingen, udtræksskinnerne, den indbyggede laser og det medfølgende arbejdsbord. Det er desuden nemt at skifte savklingen.

Dagens bedste priser og tilbud på Einhell TC-SM 216 kap-/geringssav:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Billigste valg
 • Karbidsavklinge med præcise snit
 • Spindellås – nemt at skifte savklingen

Mere om Einhell TC-SM 216 kap-/geringssav

SPECIFIKATIONER

 • Skærebredde og -dybde ved 90°/90°: 305 mm x 65 mm
 • Smigskæring: 0-45°
 • Vinklingsområde: 47°- 47 °
 • Vægt: 14,84 kg
 • 1600 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 5200 o/min

Du får her endnu en kap-/geringssav med udtræk, og det passer godt til dig, der har planer om at arbejde med bredere emner. Her kommer det medfølgende bord ekstra meget til sin ret, da det har forskellige vinkelindstillinger til de faste positioner.

Det giver en meget effektiv brug i hverdagen, og du har endvidere mulighed for at vippe savhovedet, så du kan skære emnet i smig. Andre funktioner tæller en indbygget laser, udtræksskinner, præcisionssavklinge med karbidtænder, skruetvinge og letaflæselige skalaer, der er nemme at arbejde med i forhold til vinkel og bredde.

Den indbyggede støvtragt er også en funktion, der hjælper dig med at holde savsmuld væk fra arbejdsfladen.

Du kan finde kap-/geringssave i alle prisklasser – både fra den helt billige variant med basale egenskaber til den professionelle model med en lang række avancerede funktioner.

Prisen kan spænde fra få hundrede kroner til flere tusinde. Du bør altid vælge en model, der stemmer overens med dit ambitionsniveau. Her får du den billigste model på vores liste – og den viser med al tydelighed, at du kan få et rigtig godt produkt til en lavere pris.

Sådan benytter du en kap-/geringssav

Ét af de vigtigste redskaber for gør det selv-folket og den professionelle håndværker er forskellige former for save – du kommer langt med en håndsav, men ikke hele vejen. Står du over for mere komplicerede opgavetyper, skal du have fat i de mere specialiserede save, såsom rundsaven eller kap-/geringssaven. De to nævnte typer har mange af de samme funktioner. Generelt er kap-/geringssaven god til arbejde i træ og større præcisionsarbejde, mens rundsaven kan anvendes til geringssnit til emner, der skal skæres på langs. Alt efter model, er kap-/geringssaven en lidt mere stationær sav, da den er monteret på et stativ.

Funktionen for kap-/geringssaven ligger i selve navnet: kappe og gering. Med en kap-/geringssav kan du kort sagt både kappe emner og skære dem i vinkler (gering) langt mere præcist end med en håndsav. Du kan selvfølgelig godt tegne stregen op i hånden og dernæst benytte håndsaven, men du ender meget ofte med upræcise snit, hvor du enten skal i gang med at tilskære på ny eller må ty til spartel, fordi vinklen måske ikke er helt i smig. Du har måske allerede noteret de ujævne vinkler, når du har betragtet fodlister og andre type lister hos naboerne – det er én af de fejl, øjet straks fanger.

Anvendelse af kap-/geringssaven

Kap-/geringssaven kan bruges i en lang række anvendelser. Det oplagte valg er tilskæring af lister og paneler, f.eks. til fodlister og gulvpaneler, som ofte er nogle af de punkter, der står på listen, når det kommer til renovering af boligen. Du kan imidlertid også bruge den til fritidsprojekter, som når du skal skære en række brædder til terrassen eller panelerne i haveskuret. Kap-/geringssaven ligger også op til, at du kan gå i gang med flere genbrugsprojekter – måske har du nogle gamle gulvbrædder, der skal saves op og anvendes til bordplader, billedrammer eller vægpaneler. Genbrug er hot, så hop med på bølgen. Desuden giver de rå, slidte træbrædder en patina, som ligger langt fra de masseproducerede produkter, du finder i møbelbutikkerne.

Hvilken model skal jeg vælge?

Du kan finde kap-/geringssave i alle prisklasser – både fra den billige variant med basale egenskaber til den professionelle model med en lang række avancerede funktioner. Prisen kan spænde fra få hundrede kroner til flere tusinde. Du bør vælge en model, der stemmer overens med dit ambitionsniveau.

Skal du kun bruge kap-/geringssaven til et par mindre opgaver, kan det være nok at gå med den lidt billigere variant, ligesom andre savtyper kan imødekomme dine behov. Omvendt kan det større renoveringsprojekt eller en professionel brug kræve, at du vælger en lidt stærkere og mere avanceret type. Når du skal købe en kap-/geringssav, skal du først og fremmest kigge på, hvor store emner du kan skære med saven. Med udtræk kan du spænde saven ud, så den kan håndtere større brædder. Du kan desuden kigge på funktioner som sikkerhedsmekanismer i form af sikkerhedsgreb og automatbremse samt vinklingen af klingen – kan den vinkles eller drejes til begge sider? Det er også vigtigt at vurdere, i hvor stor en vinkel saven kan kappe brædderne. De dyrere modeller vil have en større vinkel.

Ved nogle af de dyrere modeller kan du også få en kap-/geringssav med integreret lys, ligesom nogle er batteridrevne og dermed mere fleksible i brug. Et andet attraktivt valg er et arbejdsbord, der giver dig en bedre arbejdsstilling – ideelt, hvis du kommer til at stå med din kap-/geringssav i flere timer om dagen. Arbejdsbordet er desuden et must, hvis du har valgt en kap-/geringssav med udtræk, hvor du har brug for plads til de tykkere eller længere brædder.

Et andet godt valg er, hvis kap-/geringssaven også har en integreret støvpose til savsmuldet, tvinger til emnet eller en lasersigtelinje, som viser eksakt, hvor savklingen nedsænkes. Det er nogle af de faktorer, der kan gøre det lidt mere effektivt og sjovt at arbejde med kap-/geringssaven.

Ekstra klinger til din kap-/geringssav

Du kan også få behov for at tilkøbe forskellige klinger til din sav. Som udgangspunkt passer klinger med større og få tænder til det lidt grovere præcisionsarbejde, mens klinger med mindre tænder er velegnede til præcisionssnit i bl.a. lister. Metal kræver også specialtilpassede klinger, der kan håndtere det hårdføre materiale.

Som udgangspunkt kan en kap-/geringssav virke en smule kompliceret, men den grundlæggende funktion er enkel, og du finder hurtigt teknikken med lidt øvelse – og når du først har fanget den, kan intet stoppe dig.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testberichte.de

Testberichte.de har base i Berlin og er Tysklands største forbrugerportal, der via grundige test giver forbrugerne mulighed for at træffe velbegrundede købsbeslutninger. Der testes produkter inden for en lang række forskelligartede kategorier såsom sport, telefoner og værktøj – testene bygger på testresultater fra hundredvis af tyske magasiner.

Testberichte.de har testet den japanske kap-/geringssav Makita LS1018L, og den får rigtig pæne ord med på vejen. Som testpanelet påpeger, kan man sagtens finde langt billigere alternativer med næsten det samme kvalitetsniveau. Du får dog stadig en meget alsidig sav, som henvender sig både til privat og professionelt regi. Den har så gode kvaliteter, at den er topscorer hos Testberichte.de.

Testen er udført: November, 2018
Læs testen her: Testberichte.de

Einhell TE-SM 216 er et andet eksempel på en kap-/geringssav, der ligger højt placeret hos Testberichte.de. Den bliver bl.a. rost for at have mange smarte funktioner, der gør det nemmere for forbrugerne at opnå de præcise snit. Det tæller bl.a. udtræksskinnerne, og saven har fået tildelt prædikatet ”oberklasse”.

Testen er udført: November, 2018

Læs testen her:
Testberichte.de

MitreSawZone

MitreSawZone er en engelsk testside, der har specialiseret sig i test af save, heriblandt kap-/geringssave. Siden indeholder en lang række oplysninger om de enkelte brands, men også de forskellige testmodeller. Målet er at give forbrugerne en bedre indgangsvinkel til at vælge den rigtige kap-/geringssav.

Bosch PCM 8S er testet af MitreSawZone med karakteren 7,7/10. Det tæller op, at kap-/geringssaven er prisvenlig og kommer fra et topmærke. Til gengæld lider den under, at den ikke har en lige så stor kraft som nogle af de andre modeller på listen. Vurderingen fokuserer endvidere på pålideligheden ved brandet, og at du med Bosch PCM 8S får rigtig meget for pengene.

Læs testen her: Mitresawzone.com

Bosch GCM 8 SJL er også testet af MitreSawZone og har fået tildelt karakteren 9/10 og bliver bl.a. hyldet for at være både alsidig og robust – en model, der både egner sig til privat brug og mere professionelle sammenhænge.

Læs testen her: Mitresawzone.com

DeWALT DW777 er testet af MitreSawZone med karakteren 8,1/10. Vurderingen fokuserer her på pålideligheden ved brandet, og at du med DeWALT DW777 får rigtig meget for pengene. Ét af kritikpunkterne går på, at designet ikke skiller sig væsentligt ud. Du får dog stadig en god skæreevne.

Læs testen her: Mitresawzone.com

DeWALT DWS780 er testet af MitreSawZone med karakteren 9/10. Plusserne tæller den gode håndtering af støv, de præcise snit og evnen til at skære i mere kompakte emner. Testen inddrager også det faktum, at produktet har fået rigtig gode brugeranmeldelser.

Læs testen her: Mitresawzone.com

Werkzeugmagazin

Tyske Werkzeugmagazin har eksisteret siden 2015, og målet har været at skabe en platform for gør det selv-folket via nyttige test og artikler af de forskellige værktøjer. Tilgangen er her, at panelet tager udgangspunkt i eksisterende test, men de tester også selv produkterne.

Kap-/geringssaven Bosch GCM 8 SJL er blevet testet hos Werkzeugmagazin og har opnået karakteren 4,5 ud af 5. Den ligger således i den høje ende. Testpanelet har konkluderet, at du her får en yderst solid sav, der leverer pæne snit. Det er et værktøj, som bestemt ikke kun henvender sig til privat brug, men også professionelle sammenhænge.

Læs testen her: Werkzeugmagazin.net

Fine Woodworking

Fine Woodworking er en del af den amerikanske medievirksomhed Taunton Press sammen med de 3 andre magasiner Fine Homebuilding, Fine Gardening og Threads. Fine Woodworking har mere end 40 år på bagen, og emnet er enhver form for træarbejde. En vigtig kerne i magasinet er test af forskellige værktøjer til træ, herunder kap-/geringssave.

Makita LS1018 har fået en flot bedømmelse af Fine Woodworking, der bl.a. fremhæver savens lettilgængelige og intuitive design. Et design, der vel at mærke løser de forskellige opgaver fuldt ud tilfredsstillende. Til gengæld kan det omfattende udtrækssystem godt kræve lidt ekstra plads.

Testen er udført den: 2. december 2015
Læs testen her: Finewoodworking.com

Tool Nerds

Tool Nerds fokuserer udelukkende på at teste værktøjer – de såkaldte power tools, og siden henvender sig derfor til et målrettet forbrugersegment. De forskellige test bygger dels på eksisterende test, men også Tool Nerds’ egne grundige test, der bliver udført af eksperter på området.

Bosch GMC12SD er testet ud fra flere parametre hos Tool Nerds, og karakteren ender på 4,3/5, der giver den prædikatet ”excellent”. Panelet fremhæver, at den er perfekt til dig, der skal udføre forskellige former for træarbejde. Nogle af kritikpunkterne går bl.a. på støvsystemet samt vægten.

Testen er udført den: 22. august 2017

Læs testen her: Toolnerds.com

Power Tool Website

Power Tool Website er en privat side, som oprindeligt var en testside for diverse værktøjer. Den har nu udviklet sig til både at omfatte testartikler, blogindlæg og artikler – det gennemgående tema er træarbejde, og siden henvender sig derfor primært til snedkere, tømrere og gør det selv-typerne, der elsker at arbejde med træ. Der er masser af gode tips at hente på siden.

Makita LS1018 er blevet testet og har hentet karakteren 4,5/5, og den scorer højt på det faktum, at den kan anvendes til professionel brug og derfor holder en høj standard. Samtidig er den prisvenlig, præcis og letvægtig. Et enkelt minus er, at den mangler en integreret laserfunktion.

Læs testen her: Thepowertoolwebsite.com

Pro Tool Reviews

Som navnet antyder, er Pro Tool Reviews en side, der henvender sig primært til dig, der søger værktøjer til professionel brug. Websitet har siden 2008 præsenteret nyheder inden for værktøjssegmentet – ikke alene med test, men også med nyttige artikler om emnet. Målet er at nå dig, der køber dine professionelle værktøjer på nettet, og som har brug for mere information om de respektive produkter.

DeWALT DWS780 bliver rost på mange punkter i testen, bl.a. for det smarte LED Cut Line System, der gør det nemmere at få præcise snit. Ét af kritikpunkterne er faktisk noget af det, der bliver fremhævet i andre test – støvsystemet. Her mener testpanelet, at der er plads til forbedringer.

Testen er udført den: 24. oktober 2012

Læs testen her: Testberichte.de

Bosch GCM12SD blev testet af Pro Tool Review i 2015 og fik en meget positiv bedømmelse. Den blev en af topscorerne i testen med en karakter på 9/10. Det bliver fremhævet i testen, at den holder et professionelt niveau på stort set alle punkter og derfor kan anbefales til diverse ombygninger og lign.

Testen er udført den: 30. november 2015
Læs testen her: Protoolreviews.com

Miter Saw Reviews

Miter Saw Reviews er en hjemmeside, der har dedikeret sig til emnet kap-/geringssave. Her kan forbrugerne finde en lang række grundige test af de forskellige modeller. Målet er at præsentere forbrugerne for de absolut bedste alternativer på dagens marked.

Makita LS1018 er en af de mange kap-/geringssave, der er blevet testet. Den har scoret karakteren 4/5 på samtlige parametre: skærekvalitet, brugervenlig, holdbarhed, service og helhedsindtryk. Den bliver hyldet for det kompakte og bærbare design samt for den favorable pris.

Læs testen her: Mitersawreviews.biz

Makita LS1219L har scoret karakteren 4/5 på alle testparametre: skærekvalitet, brugervenlig, holdbarhed, service og helhedsindtryk. Panelet fremhæver bl.a. det kompakte, alsidige og robuste design.

Læs testen her: Mitersawreviews.biz

Bosch GCM12SD  har scoret karakteren 5/5 på 4 ud af 5 testparametre: skærekvalitet, brugervenlig, holdbarhed og helhedsindtryk. Den bliver omtalt som et af Boschs absolutte bedste bud på en kap-/geringssav.

Læs testen her: Mitersawreviews.biz

FAQ

Hvordan bruges en kap-/geringssav?
Med en kap-/geringssav kan du både kappe emner og skære dem i vinkler (gering) langt mere præcist end med en håndsav. Det oplagte valg er tilskæring af lister og paneler, f.eks. til fodlister og gulvpaneler.
Hvad er forskellen mellem en kap-/geringssav og en rundsav?
Står du over for mere komplicerede opgavetyper, skal du have fat i rundsaven eller kap-/geringssaven. Generelt er kap-/geringssaven god til arbejde i træ og større præcisionsarbejde, mens rundsaven kan anvendes til geringssnit til emner, der skal skæres på langs.
Hvordan vedligeholder jeg mig kap-/geringssav?
Husk at holde dine klinger rene samt smør delene i henhold til brugervejledningen. Du bør også tjekke, om der er fejl eller skader på ledningen, og om ventilationshullerne er tilstoppede med savsmuld eller støv.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme