Test-oversigt:
De 2 bedste benzin hækkeklippere ifølge eksperterne

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

De fleste danskere sætter stor pris på en have, der er en fryd for øjet. Men vi glemmer ofte, hvor hårdt og tidskrævende det er at holde styr på haven; især hvis du ikke har de rigtige redskaber ved hånden.

En hækkeklipper, der kører på benzin, vil lette en stor del af arbejdsbyrden for dig. Med en benzin hækkeklipper vil du være i stand til at kunne få dine hække til at stå skarpt med et snuptag, og så kan du ovenikøbet bruge maskinen til mange andre formål i haven.

For at gøre din tur ud i haven mere overkommelig, har vi udvalgt 6 af de bedste hækkeklippere på benzin ifølge eksperterne. Hvis du har brug for at træffe et hurtigt og sikkert valg, kan du kaste et blik på de hækkeklippere, vi har kåret som henholdsvis ”Topscorer”, ”Bedst til prisen” og ”Premiumvalg”.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores udvalgte benzin hækkeklippere

Stihl HS 45
Lager

Stihl HS 45

Gå til bedste pris
2.145 Kr. hos Servicegården
Læs vores anmeldelse
Lager
Husqvarna 122HD45 hækkeklipper
Lager

Husqvarna 122HD45 hækkeklipper

Gå til bedste pris
2.339 Kr. hos Hylte Hunting & Outdoor
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris I samarbejde med Pricerunner
2.339 Kr. hos Hylte Hunting & Outdoor
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Stihl HS 45 - benzindrevet hækkeklipper med et præcist snit

Stihl HS 45 er en hækkeklipper, der både byder på en høj fart, effektivitet og præcision. Netop derfor giver anmeldersiden Which.co.uk den en samlet score på 85% og kalder Stihl HS 45 for ”Best Buy”.

Dagens bedste priser og tilbud på Stihl HS 45:

 • Effektiv beskæring
 • Énsidet klinge
 • Meget nem at bruge

Mere om Stihl HS 45

SPECIFIKATIONER

 • Drivmiddel: Benzin
 • Type af klinge: Dobbeltsidet
 • Sværdlængde: 60 centimeter
 • Max. Effekt: 0,75 kW
 • Vægt: 4,7 kilo

Stihl HS 45 er en utrolig hurtig hækkeklipper, der klarer jobbet på ingen tid. Dens fart gør også, at beskæringen bliver meget præcis og ren. Derfor er Stihl HS 45 et oplagt bud, hvis dit mål er en perfekt klippet hæk.

Stihl HS 45 er utrolig nem at bruge, og det skyldes blandt andet, at den kun gør brug af én klinge. På den måde er det nemmere at styre og ramme præcis de grene, du har i sigte.

Hvis du skal bruge en hækkeklipper, der er hurtig og præcis, er Stihl HS 45 det bedste bud. Hækkeklipperen er nem at bruge med sin énsidet klinge.

Fordele og ulemper ved Stihl HS 45

Fordele

 • Effektiv beskæring
 • Énsidet klinge
 • Meget nem at bruge

Ulemper

 • Kan være vanskelig at bruge i starten

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Stihl HS 45

Husqvarna 122HD45 hækkeklipper - letvægtig og nem at manøvre rundt med

Denne model fra Husqvarna sniger sig ind på Pricerunners liste over de bedste hækkeklippere, fordi den er velegnet til mindre hække og har en god vibrationsdæmpning. Ud over det er den også utrolig let og nem at manøvre rundt med.

Dagens bedste priser og tilbud på Husqvarna 122HD45 hækkeklipper:

 • Udleder meget lav støj
 • Har indbygget anti-vibration
 • Håndtaget kan justeres

Mere om Husqvarna 122HD45 hækkeklipper

SPECIFIKATIONER

 • Drivmiddel: Benzin
 • Sværdlængde: 45 centimeter
 • Maksimal grenstørrelse: 2 centimeter
 • Vægt: 4,7 kilo

Når du skal klippe hæk i længere tid, er det vigtigt at gøre brug af en hækkeklipper, der er behagelig, let og manøvredygtig. Og alt det er Husqvarna 122HD45. Den har indbygget anti-vibration, så komforten øges, og så har den en overraskende god ydeevne i forhold til sin størrelse.

Lidt af komforten ryger dog, da den kan være svær at tænde op for, og så kan håndtaget heller ikke drejes på samme måde som andre hækkeklippere.

Husqvarna 122HD45 er en god hækkeklipper til mindre haver, som både er behagelig at holde ved og nem at manøvre rundt med.

Fordele og ulemper ved Husqvarna 122HD45 hækkeklipper

Fordele

 • Udleder meget lav støj
 • Har indbygget anti-vibration
 • Håndtaget kan justeres
 • God beskyttelse mod klingen

Ulemper

 • Hård optænding
 • Håndtaget kan ikke drejes

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Husqvarna 122HD45 hækkeklipper

Før du køber en benzin hækkeklipper

Der er ikke nogen tvivl om, at en hækkeklipper på benzin er det mest effektive redskab til at holde din have pæn og præsentabel. Men det er ikke nødvendigvis i alle henseende, at du har brug for en hækkeklipper.

Du bør derfor spørge dig selv: ”Er min have og hække store nok til at retfærdiggøre en investering i en hækkeklipper, der kører på benzin?” Og du kan også overveje: ”Har jeg de rette færdigheder til at gøre brug af en hækkeklipper?”

Det er nu ikke fordi, det nødvendigvis er svært at styre en hækkeklipper. Alle kan lære det, men det kræver ofte lige noget tilvænningen og øvelse. Hvis du kender en, der kan vise dig, hvordan du skal håndtere en benzindrevet hækkeklipper, vil det være en klar fordel.

Hvis du beslutter dig for at investere i en hækkeklipper, kan du bruge den i flere sammenhænge:

 • Du kan trimme og finjustere udseendet på dine hække
 • Beskære blomster og græsoverflader
 • Skære større grene over

Du kan dog ikke bruge din hækkeklipper til alle opgaver i haven. Hvis der vokser en masse ukrudt op mellem fliserne, er det nok en god ide at lægge klipperen fra dig og i stedet bruge en ukrudtsbrænder.

Kan du bruge en motorsav til at klippe hæk?

Det kan godt være, du bør lægge hækkeklipperen væk, når det kommer til ukrudt mellem fliserne. Men hvad så med en motorsav? Kan din motorsav rent faktisk erstatte din hækkeklipper?

Det korte svar er: Ja – men du får nok et mere præcist resultat ved en rigtig hækkeklipper. En motorsav har skarphed og kraft nok til at skære sig igennem tætte buske og hække, og du kan derfor opnå gode resultater på relativ kort tid. En hækkeklipper giver dig derimod præcision og bedre kontrol, og du vil derfor få langt mere æstetiske resultater med en hækkeklipper.

Hvis du endelig skal bruge en motorsav, bør du vælge de korteste stænger, så du ikke kommer til at klippe unødvendigt meget af din hæk. Du bør også køre med fuld hastighed, da du på den måde kan skære direkte igennem grenene. Og som det sidste råd bør du altid sikre dig, at din motorsav er skarp nok; det gælder selvfølgelig i alle henseende, men når det kommer til at klippe hækken, kan det være ødelæggende at bruge en uskarp savklinge.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

ExpertenTesten.de

ExpertenTesten.de er en tysk hjemmeside, der kun tester de produkter, der er blandt de førende i deres branche, og som opfylder nogle bestemte minimumsstandarder. I henhold til journalistiske principper arbejder ExpertenTesten.de uafhængigt og foretrækker ikke noget brand eller firma frem for et andet.

EkspertenTesten.de giver Makita EH6000W en god anmeldelse og kalder den for en 2-takts benzin-hækkeklipper til professionel brug. Anmelderne er særligt imponerede over brugervenligheden.

Anmeldelsen er opdateret den: 10. april 2021
Du kan se anmeldelsen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk giver McCulloch Superlite 4528 en score på 78%, og den roses især for, hvor let det er at klippe enhver type hæk. Den er dog også tung og larmende, og derfor opnår den ikke den bedste score.

Which?.co.uk giver Stihl HS 45 en samlet score på 85%, og det skyldes især dens fart, effektivitet og præcision. Den er dog lidt svær at starte op.

Testen af McCulloch Superlite 4528 er udført: maj 2016
Du kan læse testen her

Testen af Stihl HS 45 er udført: maj 2016
Du kan se testen her

Expertreviews.co.uk

Det anerkendte, britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet.

Expertreviews.co.uk kategoriserer McCulloch Superlite 4528 som én af de bedste hækkeklippere på benzin, og det skyldes blandt andet dens ydeevne og brugervenlighed. Den er dog ikke nær så let, som anmelderne kunne håbe på.

Testen er udført den: 7. maj 2021
Du kan se testen her

EasyLawnMowing.co.uk

EasyLawnMowing.co.uk er en britisk hjemmeside, der fokuserer på alt, der har med haven at gøre. De kommer med gode råd og anbefalinger, som skal gøre havearbejdet både nemmere og sjovere.

EasyLawnMowing.co.uk giver Makita EH7500W en samlet score på 9,6 ud af 10, og den roses især for sine lange klinger, ydeevne og holdbarhed.

Anmeldelsen er udført d. 15. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

Testberichte.de

Testberichte.de er én af Tysklands største spillere, når det kommer til at indsamle og præsentere værdifuld viden for de tyske forbrugere. De sammenligner produkter ved at indsamle viden fra mere end 500 tyske magasiner, anmeldelser og tekniske specifikationer. Testberichte.de har base i Berlin og består af omkring 60 ansatte.

Testberichte.dk giver McCulloch ErgoLite 6028 en score på 4,5 stjerner og mærkatet ”Rigtig god”. Anmelderen skriver blandt andet, at det er en ergonomisk model, der er let at håndtere for både begyndere og øvede.

Anmeldelsen er udført den: 27. april 2012
Du kan læse anmeldelsen her

Pricerunner

Pricerunner er Danmarks største sammenligningstjeneste med 2,2 millioner produkter. Der bliver her sammenlignet priser fra 27 lande, og der bliver udført professionelle test af 1300 produkter i 150 kategorier.

Pricerunner har lavet en oversigt over deres 12 bedste hækkeklippere. Husqvarna 122HD45 kommer på listen, fordi den er velegnet til mindre hække og har en god vibrationsdæmpning. Noget der er fordele ved hækkeklipperen.

Testen af opdateret d. 16. marts 2021
Du kan se testen her

FAQ

Hvilken benzin hækkeklipper skal jeg købe?
En excentersliber er helt grundlæggende en finslibemaskine, der har en cirkulær slibesål. Maskinerne kører typisk på strøm eller batteri og kan komme med flere ekstra funktioner, eksempelvis en støvopsamlingspose.
Det er vigtigt at passe på og vedligeholde din hækkeklipper, og derfor giver det god mening at give den olie af og til. Hver gang du bruger hækkeklipperen, bliver klingen smurt ind i væske fra grenene, og det slider på maskinen over tid. Du bør derfor vælge en syrefri olie, du kan smøre på klingen efter brug.
Hvad skal jeg smøre min benzin hækkeklipper med?
Hver gang du har brugt din hækkeklipper, bør du smører klingen med syrefri olie. Det giver også god mening at give din plæneklipper noget rustopløsende middel, da det formentligt kun er i sommerhalvåret, du bruger den. WD-40 er ofte et godt middel til at sikre, at din hækkeklipper ikke bliver rusten.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme