Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Fugerenser Test-Oversigt:
De 7 bedste fugerensere

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

En fugerenser vil lynhurtigt blive din nye bedste ven, hvis du er husejer eller -lejer, og fugerne mellem terrassefliserne trænger til af blive renset. Så snart det drejer sig om mere end nogle få kvadratmeter, bliver det virkelig hårdt og opslidende arbejde, hvis det skal gøres manuelt – derfor er en fugerenser et godt køb.

For at gøre det nemt for dig har vi samlet 6 af de bedste fugerensere på markedet ifølge eksperterne. Du kan hurtigt finde ud af hvilken fugerenser, der passer til dine behov.

Vores udvalgte fugerensere

Gloria Multibrush Speedcontrol
Lager

Gloria Multibrush Speedcontrol

GOD VÆRDI FOR PENGENE Gå til bedste pris
1.059 Kr. hos Silvan
Læs vores anmeldelse
Lager
Ryobi RY18PCA-0
Lager

Ryobi RY18PCA-0

Bedste Ryobi fugerenser Gå til bedste pris
1.098 Kr. hos Johannes Fog
Læs vores anmeldelse
Lager
Gloria Weedbrush
Lager

Gloria Weedbrush

Bedste fugerenser til prisen Gå til bedste pris
679 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
Einhell GE-CC 18 Li
Lager

Einhell GE-CC 18 Li

Bedste fugerenser i den lavere prisklasse Gå til bedste pris
369 Kr. hos Proshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Gardena combisystem-fugebørste
Lager

Gardena combisystem-fugebørste

Bedste alternative fugerenser Gå til bedste pris
88 Kr. hos Proshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Gardena Combisystem fugerenser
Lager

Gardena Combisystem fugerenser

Bedste manuelle fugerenser Gå til bedste pris
83 Kr. hos Proshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Texas EC2600
Ukendt Lager

Texas EC2600

Multifunktionel fugerenser Gå til bedste pris
1.899 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager

Seneste ændring:

Vi har tilføjet modellen fra Texas EC2600 til vores artikel, som har et justerbart teleskophåndtag, der er med til at give kontrol samt et ergonomisk greb, og som er velegnet til at skære kanterne nøjagtigt.

Tidligere endringer:

20. januar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste fugerensere i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

GOD VÆRDI FOR PENGENE test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gloria Multibrush Speedcontrol - fliserenser til mange overflader

Gloria Multibrush Speedcontrol er topscorer, fordi det er den bedste til jobbet, simpelthen. Den har fleksibel hastighedskontrol, og den fungerer godt på både våde og tørre overflader. Du kan arbejde tæt på kanterne med den. Den scorer også 5/5 stjerner hos Tueftler-und-heimwerker.de, som er en tysk hjemmeside. De er meget begejstrede for produktet, både på grund af dets brede børste, men også fordi det er ideelt til beton, sten og træoverflader.

Gloria Multibrush Speedcontrol
GOD VÆRDI FOR PENGENE

Dagens bedste priser og tilbud på Gloria Multibrush Speedcontrol:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Fleksibel hastighedskontrol
 • Kan arbejde tæt på kanter
 • Fantastisk på våde og tørre overflader

Mere om Gloria Multibrush Speedcontrol

SPECIFIKATIONER

 • 230 V-motor og 500 W effekt
 • Vægt: 3,7 kg
 • TÜV- og GS-testet (godkendt sikkerhed)
 • CE-mærke

Forbrugerne viser også tilfredshed med 4,2/5 stjerner på Amazon. En forbruger skriver sådan om produktet: ”Denne enhed er fantastisk, nem at montere og så nem at bruge, jeg fjernede ukrudt meget hurtigt med skiven. Intet spild af vand og på ingen tid har du fjernet et stort område af betonblokke fra mos og græs. Jeg kan kun anbefale det.”

Gloria er en multifunktionel elektrisk børste, der kan indstilles til forskellige hastigheder.

Man kan bruge en nylonbørste til stenoverflader eller en messingbelagt stålbørste til fuger. Børsten er nem at rengøre efter brug, hvilket gør arbejdet endnu mere optimalt. Gloria Multibrush har en variabel hastighedskontrol på 630-1260 o/min for fugebørsten og 450-900 o/min for rullebørsten.

Ved hjælp af et guidehjul får den præcis styring, når du bruger fugebørsten. Med et asymmetrisk design kan den arbejde tættere på kanterne. Den er behagelig at arbejde med et ergonomisk håndtag, der har et blødt gummigreb og en integreret kabelstrammer, som kan højdejusteres.

Du vil dermed opleve, at arbejdet bliver optimeret i høj grad med Gloria Multibrush.

Handytools's vurdering

Glorias unikke egenskaber gør den til et ideelt valg for dig, der søger en fleksibel løsning til din terrasse. Med variable hastighedsindstillinger og to forskellige børstetyper, kan du nemt tilpasse fliserenseren til forskellige overflader, hvilket resulterer i en præcis kontrol over din rengøring. Desuden øger fliserenserens justerbare højde og det ergonomisk designede håndtag komforten ved langvarigt brug.

Selvom ledningens længde kan virke begrænsende, bliver det let løst med en forlængerledning, hvilket er ret standard. Derfor anbefaler vi også varmt Gloria Multibrush, da du får et velovervejede design, som forener funktionalitet med brugervenlighed, hvilket gør fliserenseren til en yderst attraktiv mulighed i sin prisklasse.

Fordele og ulemper ved Gloria Multibrush Speedcontrol

Fordele

 • Fleksible hastighedsindstillinger
 • God til forskellige underlag
 • Justerbar håndtagshøjde
 • To typer af børster
 • Præcis kontrol

Ulemper

 • Stenbørsten rengør ikke 100%
 • Man skal bruge forlængerledning

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Gloria Multibrush Speedcontrol
Bedste Ryobi fugerenser test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ryobi RY18PCA-0 - elektrisk fugerenser

En Ryobi fugerenser som modellen her, er det oplagte valg til dig, der i forvejen har Ryobi produkter. Både fordi du formentlig er bekendt med og glad for den kvalitet, som Ryobi produkter har. Men også fordi at du på fugerenseren RY18PCA-0 kan indsætte batteriet fra andre Rybio-enheder. Med Ryobi fugerenseren får du på den måde meget værdi for pengene.

Ryobi RY18PCA-0
Bedste Ryobi fugerenser

Dagens bedste priser og tilbud på Ryobi RY18PCA-0:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Meget værdi for pengene
 • God ergonomi og letvægt
 • Letvægt

Mere om Ryobi RY18PCA-0

SPECIFIKATIONER

 • Leveres med stålbørste
 • Vægt: 3,05 kg
 • Spændig: 18.0 V
 • Teleskopfunktion

Ryobi RY18PCA-0 er en fugerenser med batteri, hvilker har flere fordele. Det gør, at du kan komme rundt om hele huset og på hele din terrasse uden at skulle koordinere dine bevægelser med en generende ledning.

I forhold til testoversigtens lignende produkter er det uden tvivl en fordel for Ryobi RY18PCA-0, at den det er en batteridrevet fugerenser.

Du får god værdi til pengene, men den er dog i den dyre ende af prisskalaen. Men den er helt sikkert det værd, især for dig der i forvejen har Ryobi produkter, så du kan skifte batterierne mellem dine forskellige Ryobi-enheder.

I en grundig test af 71 personer for Smartson.se får Ryobi RY18PCA-0 en særdeles positiv anmeldelse. Her får den blandt andet ros for at være smidig og effektiv. Samlet set får en score på 85% ud af 100%, hvilket er et udtryk for, at 85% af testpersonerne ville anbefale produktet. På Amazon.co.uk får Ryobi modellen 4,5 ud af 5 mulige stjerner på baggrund af mere end 100 kundeanmeldelser.

Fordele og ulemper ved Ryobi RY18PCA-0

Fordele

 • God ergonomi
 • Letvægt
 • Udskifteligt batteri på tværs af flere Ryobi-enheder

Ulemper

 • Nogle brugere har rapporteret problemer med at fjerne stædigt/fastklemt ukrudt

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Ryobi RY18PCA-0
Bedste fugerenser til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gloria Weedbrush - En alsidig fugerenser

Hvis du er vild med mærket og kvaliteterne hos vores topscorer, men ikke ønsker at bruge så mange penge på en flisefugerenser, er den lidt billigere model fra samme mærke et godt alternativ. Hvilket også er årsagen til, at vi har valgt den som bedst til prisen, for her er tale om et populært højkvalitets valg.

Gloria Weedbrush
Bedste fugerenser til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Gloria Weedbrush:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Populært højkvalitets valg
 • Positiv anmeldelse hos Selbst.de
 • Kendt mærke til en overkommelig pris

Mere om Gloria Weedbrush

SPECIFIKATIONER

 • Sikkerhedsgodkendt: TÜV- og GS-testet
 • Omdrejningshastighed: 1.800 o/min.
 • Motor: 230 v 300 W
 • CE-mærket

Gloria Weedbrush modellen er blandt testens billigste i forhold til, at det er en elektrisk fugerenser. Den er nem at betjene og har en kraftfuld motor. Den har alle de gode kvaliteter, som er kendt fra det populære mærke, men til en overkommelig pris.

På Selbst.de får den en meget positiv anmeldelse og især ros for at være hurtig og grundig.

Der er enighed om god kvalitet hos kunder hos Amazon.de, hvor Weedbrush modellen fra Gloria får 4,2 ud af 5 stjerner baseret på næsten 1.000 kundeanmeldelser.

I forhold til de øvrige produkter i testoversigten her, er der på Glorias Weedbrush model en sammenhæng mellem motorkraft, anvendelighed og prisen, som der ikke er andre af testens fugerensere, der kan følge med på.

Fordele og ulemper ved Gloria Weedbrush

Fordele

 • Blødt ergonomisk gummihåndtag
 • Kraftfuld motor
 • Nem at betjene
 • Kendt mærke, men overkommelig pris

Ulemper

 • Kan kun betjenes med et kabel

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Gloria Weedbrush
Bedste fugerenser i den lavere prisklasse test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Einhell GE-CC 18 Li - En oplagt batteridrevet fugerenser

Einhell GE-CC 18 Li er testoversigtens billigste batteridrevne fugerenser. Den har stadig en masse gode kvaliteter og egenskaber i forhold til fugerens. Den er oplagt til dig, der bare gerne vil have en batteridrevet fugerenser, som ikke koster spidsen af en jetjager. Der er stadig gode komfortløsninger og et langtidsholdbart batteri, som du skal huske at tilkøbe.

Du skal dog være opmærksom på, at det kræver noget styrke at bruge havefræseren.

Einhell GE-CC 18 Li
Bedste fugerenser i den lavere prisklasse

Dagens bedste priser og tilbud på Einhell GE-CC 18 Li:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Langtidsholdbart batteri
 • Nylon og stålbørste
 • To-punkts sikkerhedsafbryder

Mere om Einhell GE-CC 18 Li

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 2,4 kg
 • Batteridrevet
 • Teleskopfunktion
 • Spænding: 18,0 V

Den noget billigere model fra Einhell kan ikke følge helt med på kvaliteten hos vores testsoversigts dyrere flisefugerensere. Men den kan alt det, den skal, og den vil være en rigtig fin løsning til mange hjem. Dens stærkeste features er, at den har et langtidsholdbart batteri og to-punkts sikkerhedsafbryder.

Hvis du er højere end gennemsnittet, skal du dog lige have for øje, at den maksimale længde på Einhell GE-CC 18 Li ikke er så høj.

Den kan derfor være ukomfortabel at bruge, hvis du meget høj. Selvom det er testens billigste model, så er det en batteridrevet fugerenser, som kan klare arbejdet hurtigere og nemmere, end hvis du gør det manuelt.

Det positive indtryk af flisefugerenseren fra Einhell er også gennemgående for anmeldelser. Hos Testberichte.de får den en samlet bedømmelse som god, og her får den især ros for at have god batterilevetid. På Amazon.com får den, på baggrund af næsten 500 anmeldelser en samlet score på 4 ud af 5 mulige stjerner.

Fordele og ulemper ved Einhell GE-CC 18 Li

Fordele

 • Langtidsholdbart batteri
 • To-punkts sikkerhedsafbryder
 • Nylon og stålbørste

Ulemper

 • Kan være ukomfortabel for høje mennesker
Bedste alternative fugerenser test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gardena combisystem-fugebørste - En god manuel fugerenser

Hvis du ikke vil have en fugerenser maskine, men i stedet ønsker at gøre det manuelt, så kan du gøre arbejdet væsentligt nemmere for dig selv med gode redskaber. Et godt eksempel på sådan et redskab er Gardena combisystem-fugebørste.

Gardena combisystem-fugebørste
Bedste alternative fugerenser

Dagens bedste priser og tilbud på Gardena combisystem-fugebørste:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Stålbørste
 • 25 års garantiperiode
 • Rengør let svært tilgængelige steder

Mere om Gardena combisystem-fugebørste

SPECIFIKATIONER

 • Fremstillet i specialstål
 • Børstehoved til Gardenas kombi-systemhåndtag

Hvis du mener, at den manuelle måde at rense fuger på er den bedste, så redskabet være et godt valg. Den passer med alle Gardenas kombi-systemhåndtag. Da den ikke fylder meget og er manuel, kan den let rengøre svært tilgængelige steder.

Måske du ofte har hørt, at børster til fugerens ofte slides i stykker. Det kan der meget vel være noget om, for det er hårdt arbejde. Men på Gardenas combisystem-fugebørste er det en garantiperiode på 25 år. Det er en klar fordel ved redskabet her i forhold til testens øvrige muligheder.

Desuden så er det også en væsentlig billigere løsning, og den kan nemmere end de andre modeller komme ind svært tilgængelige steder.

Den er også afholdt på Amazon, hvor knap 600 kunder samlet giver modellen 4,5 ud af 5 stjerner.

Fordele og ulemper ved Gardena combisystem-fugebørste

Fordele

 • Passer med alle Gardenas kombi-systemhåndtag
 • Stålbørste
 • 25 års garantiperiode
 • Rengør let svært tilgængelige steder

Ulemper

 • Med tiden bøjer børstehår
Bedste manuelle fugerenser test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gardena Combisystem fugerenser - En fugerenser med et dobbeltsidet blad

Hvis du vil rense fugerne i din flise manuelt, men ikke vil kæmpe med en børste, hvor der er risiko for, at hårene bøjer, er Gardena Combisystem fugerenser et godt valg. Den består primært af et skærpet dobbeltsidet blad, fremstillet i robust rustfrit stål. Det er på mange måder et godt valg og en manuel mulighed til en overkommelig pris.

Gardena Combisystem fugerenser
Bedste manuelle fugerenser

Dagens bedste priser og tilbud på Gardena Combisystem fugerenser:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Tilpasser sig ethvert kombi-systemhåndtag
 • Sikker og skridsikker håndtering
 • Billig

Mere om Gardena Combisystem fugerenser

SPECIFIKATIONER

 • Dobbeltsidet blad i rustfrit stål
 • 25 års garanti fra producenten
 • Passer til Gardenas ergonomiske håndtag i kombi-systemserien

At vælge en manuel løsning frem for en fugerenser maskine kan have flere fordele. Den kan bruges snævre steder, hvor en batteridrevet eller elektrisk fugerenser ikke ville kunne anvendes. Den er væsentligt billigere end testens andre modeller, bortset fra oversigtens anden manuelle løsning: Gardena combisystem-fugebørste, der er i samme prisleje.

Gardenas Combisystem fugerenser fugebørste fungerer også som hoved til Gardenas Kombi-system, så hvis du i forvejen har produkter fra samme serie, er det et oplagt valg. På Amazon er redskabet fra Gardena anmeldt af forbrugerne og får på baggrund af det en samlet anmeldelse på 4,3 ud af 5.

Fordele og ulemper ved Gardena Combisystem fugerenser

Fordele

 • Tilpasser sig ethvert kombi-systemhåndtag
 • Sikker og skridsikker håndtering
 • Billig

Ulemper

 • Nogle klager om holdbarhed
Multifunktionel fugerenser test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Texas EC2600 - multifunktionel fugerenser med kantskærer

Modellen fra Texas har et justerbart teleskophåndtag, som sikrer en ergonomisk håndtering og som er særligt velegnet til dig, der ønsker kontrol, når du skærer kanter udenfor.

Texas EC2600
Multifunktionel fugerenser

Dagens bedste priser og tilbud på Texas EC2600:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kraftfuld 26 cc-motor
 • Justerbart teleskophåndtag
 • Forbedret stabilitet

Anmeldelse: Produktanalyse af EC2600 fugerenser

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 700 watt
 • Støjniveau: 119 dB
 • Håndtag: Justerbart

Optimal stabilitet og bevægelighed
Modellen fra Texas er udstyret med store baghjul, der øger stabiliteten og brugervenligheden samtidig med, at de også giver dig mulighed for en jævn håndtering langs kanter og ujævne overflader, hvilket sikrer optimal kontrol og nøjagtighed. Pakken indeholder desuden en børste til fliserensning, som giver dig alsidighed, da du dermed effektivt kan rengøre fliser og andre hårde overflader, hvilket gør modellen til et multifunktionelt værktøj til vedligeholdelse af dine udendørsområder.

Effektiv motor
Modellen har en stærk 26 cc-motor, som giver en god mængde kraft til ubesværet at klare selv de hårdeste klippe- og rengøringsopgaver. Herunder sikrer motoren, at du opnår rene og nøjagtige resultater uden at skulle anstrenge dig for meget eller gå på kompromis med ydeevnen. Derudover fjerner den benzindrevne motor også behovet for en besværlig forlængerledning, da den er ledningsfri og dermed giver dig ubegrænset bevægelighed under arbejdet.
Pro-tip: For at maksimere modellens effektivitet som fugerenser bør du påføre et mildt rengøringsmiddel eller en specialløsning til fugerensning på børstehovedet før brug for at opnå mere grundige og effektive resultater.

Mere om Texas EC2600

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 700 watt
 • Støjniveau: 119 dB
 • Håndtag: Justerbart

Redaktionens vurdering

Modellen fra Texas er et alsidigt værktøj, der giver præcise resultater, hvilket gør den til et godt valg for dig, der går op i at vedligeholde dine udendørsområder. Hertil sikrer det justerbare teleskophåndtag en ergonomisk håndtering samt giver dig kontrol under kantskæringen.

Derudover leverer den kraftige 26 cc-motor en god klipning samt rengøring, og den klarer ubesværet selv de hårdeste opgaver. Hertil udvider den medfølgende flisepensel modellens funktionalitet og giver dig mulighed for en effektiv rengøring af hårde overflader, hvortil modellens store baghjul bidrager til stabiliteten og sikrer problemfri manøvrering langs kanter og ujævne overflader.

Det bør dog nævnes, at modellens støjniveau kan være relativt højt under brug, men hvis man bruger høreværn, kan det afhjælpe problemet, således at du blot kan nyde modellens fordele. Vi mener derfor, at kantskæreren er et godt værktøj grundet sine egenskaber og alsidige funktionalitet med den medfølgende børste til fliserensning.

Fordele og ulemper ved Texas EC2600

Fordele

 • Særlig alsidig brug
 • Bekvemmelighed uden ledning
 • Giver rene og præcise kanter
 • Store baghjul giver stabilitet

Ulemper

 • Støjniveauet kan være en smule højt under drift

Hvad skal du overveje, før du køber et fugerensere

 • Hvor stort et areal det drejer sig om, så du køber en maskine, der er egnet til arbejdsbyrden.
 • Hvilken kvalitet du ønsker. Vil du have en kvalitetsfugerenser, der nemt hjælper dig til et flot resultat, eller blot en billigere model, der kan hjælpe dig lidt med rengøring til få fliser.
 • Hvor meget arbejde, der må være i det for dig. Du skal derfor overveje, om din flisefugerenser skal være en manuel løsning eller en fugerenser-maskine. Maskiner findes som fugerenser med batteri eller flisefugerenser med elektrisk motor, der skal i en stikkontakt.

arrow-more

Sådan fjerner du nemmest ukrudt mellem fliserne

Det er et problem for de fleste, der har et hus eller lejlighed med et udeareal; ukrudt mellem fliserne. Det er genstridigt at slippe af med, og kampen for at få det væk kan være både lang og hård.

Der findes også mange måder at gøre det på. Nogle bruger ukrudtsbrænder, stålbørste, RoundUp eller kogende vand. Det er de mest kendte midler til det, men hvad virker bedst?
Svaret på det afhænger af, hvor meget arbejde du vil lægge i det. En langtidsholdbar løsning ville være en flisefugerenser maskine. På den måde slipper du for det hårde arbejde, som du kan overlade til maskinen.

Et godt og nemt alternativ vil være en ukrudtsbrænder. Det er en effektiv metode, der ikke kræver meget og som går hurtigt.

Sand i fugerne – hvorfor og hvordan?

Hvis du skal have anlagt en ny terrasse og i stedet ønsker en forebyggende løsning, så kan du overveje at få lagt sand mellem fliserne. Der findes en særlig type sand, der kaldes ukrudtshæmmende sand. Navnet skyldes at sandet har en høj PH-værdi, hvilket forringer levebetingelserne for ukrudt.
De er en langtidssigtet løsning, der gør, at du slipper for at ligge på knæ på terrassen og kradse i ukrudt. Det kræver dog, at du enten har en ny terrasse, hvor du kan feje sandet på, eller i din eksisterende skaber plads mellem fliserne, så der kan lægges sand ned.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Tueftler Und Heiwerker

Den tyske side tueftlerundheimwerker.de er til kreative tænkere, gør-det-selv personer eller de, der ønsker at blive det. Visionen bag siden er at inspirere til at komme i gang med netop det. Det gør de gennem artikler med projekter, værktøjspræsentationer og tips.

I en værktøjspræsentation, der mest af alt tager sig ud som en lang og grundig anmeldelse er beskrivelsen af Gloria Multibrush Speedcontrol. Den vurderes blandt ud fra performance, slitage på børsten og hvor anstrengende den er at bruge. Den får 5 ud af 5 mulige stjerner.

Anmeldelsen er udgivet den: 25. januar 2017
Du kan se anmeldelsen her

Selbst

Selbst.de er blandt Tysklands største professionelle sider for DIY-projekter. På siden findes der mere end 5.000 instruktioner, tips, ideer og anmeldelse af udstyr. Siden har hver måned mere end 3,3 millioner besøgende og over 1,8 millioner gør-det-selv glade læsere.

Et af de produkter, der testes og anmeldes på siden, er Gloria Weedbrush. På siden vurderes den ud fra en lang række kriterier blandt andet kvalitet, performance og pris. I den sammenhæng kaldes den grundig og billig. Samlet får den vurderingen meget god.

Du kan se anmeldelsen her 

Smartson

Smartson.se er den Svenske side under Smartson, der har sider I både Danmark, Findland, Tyskland, Holland, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien. Det er en online platform, hvor der på baggrund af test, grundig undersøgelse og indsigt bliver skrevet brugbare anmeldelser og anbefalinger.

En af de produkter, der er blevet kigget grundigt på at Smartson.se er fugerenseren Ryobi RY18PCA-0. Den er testet af 71 forskellige og uafhængige testpersoner, hvoraf 85 % vil anbefale den. De forskellige testpersoner har alle personligt testet produktet.

Testen er udført: juni 2019
Du kan se anmeldelserne fra testpersonerne her

Testberichte

Den tyske side Testberichte.se er særligt stærk, som navnet antyder, i forhold til produkttest, vurderinger og anmeldelser. På siden har flere af produkterne også teknisk date og brugeranmeldelser og der er vurderet over 500.000 produkter og findes mere end 850.000 testresultater.

Blandt de mange produkter og anmeldelser er også Einhell GE-CC 18 Li. Her får den på baggrund af grundig test af alt fra højden til slid på børster en samlet vurdering som god og omkring 4 ud af 5 mulige point. Den får særligt ros for batterilevetid.

Anmeldelsen er udført: november 2017
Du kan se anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon.de og Amazon.co.uk er forskellige domæner til verdenskendte Amazon. Siden er blandt de største i verden inden for internethandel og har en lang række produkter og kategorier. Det er på trods af, at det tilbage i 1995 stiftet som en boghandel.

Blandt de produkter, der sælges på Amazon.de er Gloria Multibrush Speedcontrol, Gloria Weedbrush, Ryobi RY18PCA-0, Einhell GE-CC 18 Li, Gardena Combisystem fugerenser og Gardena combisystem-fugebørste. De vurderes alle på baggrund af mange kundeanmeldelser og får alle omkring 4 ud af 5 mulige stjerner.

Du kan se anmeldelserne af Gloria Multibrush Speedcontrol her
Du kan se anmeldelserne af Gloria Weedbrush her
Du kan se anmeldelserne af Ryobi RY18PCA-0 her
Du kan se anmeldelserne af Einhell GE-CC 18 Li her
Du kan se anmeldelserne af Gardena Combisystem fugerenser her
Du kan se anmeldelserne af Gardena combisystem-fugebørste her

FAQ

Hvilken fugerenser skal jeg vælge?
Vi har udvalgt 6 gode modeller, der hver især har forskellige fordele og ulemper, i vores testoversigt kan du hurtigt danne dig et overblik over hvilken der passer til dine behov.
En fugerenser er et redskab, der hjælper dig til hurtigt og nemt at fjerne ukrudt mellem fliserne.
Er der forskel på en fugerenser og flisefugerenser?
Nej, det blot to ord for det samme, hvis du tænker på en fugerenser til udendørs brug.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme