Træterrasse pris:
DIY Guide + 3 gode tilbud fra professionelle

Der er ikke noget så skønt på en varm sommerdag end at sidde på terrassen og nyde Danmarks flotte solskinsvejr. Har du ikke en terrasse, eller drømmer du om at skifte den gamle ud, er der mange muligheder.

En træterrasse har en nogle helt særlige kvaliteter, der adskiller den fra andre typer af terrasser. Træet gør overfladen lækker og varm at gå på, men den også skal bygges på en særlig måde. 

Drømmer du om at sidde på din helt egen terrasse, kan du i vores guide læse meget mere om både mulighederne for at få lavet en lækker terrasse og træterrasse priser – om du gør det selv eller får hjælp udefra.

Få drømmeterrassen etableret inden sommeren

Det er altid en god ide, hvis du kan nyde din terrasse på de lune dage, som både det sene forår, sommer og tidlige efterår byder os danskere. Vi har derfor lavet en guide til, hvordan du både selv kan lave din terrasse af træ eller betale dig fra opgaven.

For nogle er det en gave at kunne bruge fridagene med skruemaskine og duften af frisk træ i næseborene. For andre er det den direkte vej til mislykkede projekter. Derfor skal du hurtigt gøre op med dig selv, om du har tid og kunne til selv at løse opgaven, inden sommeren banker på.

Får du hjælp af en håndværker, slipper du selv for besværet, men træterrasse priser er også højere med mandetimerne inkluderet. Det kan dog være hver eneste øre værd, når du kan sidde på din færdige terrasse uden anstrengelser.

Hos 3byggetilbud.dk kan du finde forskellige tilbud, der kan gøre det lettere at finde den rette hjælp. Træterrasse priserne er lette at overskue, når du får uforpligtende tilbud fra flere professionelle steder, så du kan vælge det, der matcher dig og din økonomi. Alternativt kan du få hjælp fra Danskhusoghaveservice.dk.

Vil du gerne gøre det selv? Så får du en udførlig guide herunder.

DIY ilustration

Gør-det-selv: Sådan bygger du og sparer på træterrasse priserne

Har du både tiden, redskaberne og lysten til selv at gå i krig med projektet, kan du selv lave din egen træterrasse.

Det sparer dig penge, fordi træterrasse priserne ikke skal inkludere udgiften til håndværkere, men det kræver samtidigt, at du kan komme i mål med et veludført resultat.

Hvis du selv skal bygge din terrasse, anbefaler vi særligt, at du begiver dig ud i opgaven fra maj til september. Det er højsæson for terrasse-bygning, fordi både jorden er tøet og let at arbejde med, mens vejret ikke byder på ekstra nedbør.

Du skal gerne være vant til at arbejde med værktøj og træ, men hvis du arbejder hurtigt eller får en hjælpende hånd, kan du på en weekend lave cirka 10 m2 terrasse. Du kan derfor godt spare på træterrasse priser, hvis du selv bygger din egen.

Hvad skal du overveje, før du får lavet en træterrasse

Inden du overhovedet går i gang med at kigge på træ og hjælp udefra, så skal du være sikker på, hvordan din terrasse skal se ud, og hvor den skal være.

En træterrasse består af i alt 3 forskellige lag:

  • Fundamentet af stolper
  • En trækonstruktion
  • Terrassebrædder øverst

Det er afgørende af den underliggende konstruktion med stolper er lavet ordentligt, hvis du vil have et godt resultat. Dit grundarbejde vil afgøre, om du kommer i mål med et vellykket resultat – eller om du i stedet skulle have betalt for professionelle træterrasse priser.

Træterrasse opbygning

Generelt er der en grundlæggende formel i forhold til træterrasse opbygning, som du kan bruge selv eller kan give et indblik i processen, hvis du betaler dig fra det:

Stolperne

Stolperne er det, der bærer hele konstruktionen og sikrer, at terrassen er plan.

Antallet af stolper, det er nødvendigt at sætte op, afhænger af, hvor stor en terrasse, du skal bruge. Det er som hovedregel bedst, hvis du sørger for, at der er cirka 2 til 3 meter mellem hver stolpe.

Der kan dog være behov for flere, hvis du drømmer om en hævet træterrasse eller lignende detaljer. Husk at tænke detaljerne ind i det endelige design, inden du lægger grundstolperne til din træterrasse.

Konstruktionen

Stolperne fungerer som fundament for den konstruktion, der bærer alle terrassebrædderne. Hvis ikke stolperne under ligger korrekt, vil det også påvirke konstruktionen. Derfor skal der under hele processen måles op og bruges vaterpas og snor, så alting står så knivskarpt som muligt.

Terrassebrædderne

Træterrasse priser afhænger i høj grad af, hvilke materialer du vælger, og hvor stor en terrasse, du skal bygge. Når din terrasse først er etableret, skal du kunne bruge den i mange år. Derfor bør du vælge nogle brædder, der både er lækre under fødderne, men som også matcher dit budget for samlede træterrasse priser.

Det er en fordel, hvis du inden valget af brædder overvejer, hvor lang en holdbarhed træet har, og hvor meget vedligeholdelse din terrasse vil kræve over tid.

Sådan bygger man en træterrasse

Overvej, hvor din terrasse skal placeres

Det er en god ide, at du har en grundplan af huset, sommerhuset eller bygningen, som du kan bruge som udgangspunkt. Når du planlægger, hvor terrassen skal være, skal du både tage højde for solen, og hvordan du let vil komme ud på terrassen.

Det er skønt enten at få morgen- eller aftensol på terrassen, så overvej, hvor det er bedst, du vælger at terrassen skal placeres i forhold til bygningen og andre ting som læ. Måske er der en havedør, du gerne vil integrere, eller måske er der et bestemt hjørne, der er særligt oplagt.

Afprøv gerne forskellige muligheder ved at tegne dem på grundplanen og få en ide om mål og størrelse.

Lav en skitse som udgangspunkt

Når du ved, hvor din terrasse skal stå, skal du skitsere med i de rigtige mål. Her er grundplanen en hjælp, når du vil vurdere, hvor stor terrassen skal være i forhold til huset.

Skitsen af terrassen er en stor hjælp, både for dig selv, hvis du selv skal i gang med at bygge, og eventuelle håndværkere. Med skitsen og mål i hånden kan du nemlig beregne hvor meget materiale, der skal købes ind.

Du kan også bruge skitsen som en løbende hjælp, hvis du selv går i gang, når du skal være sikker på målene. Så sørg for at skitsen er så fyldestgørende med at mange mål som mulig, for det gør det lettere at beregne træterrasse priserne alt efter størrelsen.

Materialer skal anskaffes

Alting er forberedt, og nu skal du tage de endelige beslutninger om materialer. Som udgangspunkt skal du bruge stolper til at bygge den underliggende konstruktion, der bærer selve terrassepladerne. Ovenpå skal du bruge brædder, der matcher dine ønsker for designet af din terrasse.

Træterrasse priser på materialer kan variere meget efter, hvilken type træ og look du ønsker. Det er let at finde lækre og dyre træbrædder til terrassen, men du kan også sagtens finde billigere løsninger.

En professionel vil kunne guide dig og vejlede i forskellige materialer og træterrasse priser, hvis du skal bruge en hjælpende hånd til projektet. Træterrasse priser kan svinge meget alt efter, om du bruger det billige, men holdbare trykimprægnerede træ, eller du går med eksklusive planker.

Så skal der bygges

Materialerne er i hus, og der kan nu etableres den underliggende konstruktion, der holder hele terrassen. Dog er det under selve arbejdet med træ og skruer vigtigt, at du ved præcis, hvad du laver.

En terrasse skal både have en solid konstruktion, der uden problemer kan bære vægten af selv en vild sommerfest. Samtidigt skal du tage højde for, at terrassen skal have et fald væk fra bygningen, så regn og vand kan løbe væk.

Får du hjælp udefra, vil de professionelle håndværkere vide præcis, hvordan det skal ordnes. Penge kan være givet godt ud i sidste ende, når træterrasse priser sikrer, at du har et veludført og færdigt resultat.

Har du kastet dig over projektet selv, skal du læse op på, hvordan du bygger korrekt.

Montering af brædderne

Det sidste step i processen er at få lagt alle træbrædderne og monteret dem på konstruktionen under. Har du selv set med i diverse byggeprogrammer, ved du måske allerede at det kan være en langsommelig og kedelig affære – hvor der er mulighed for at begå mange fejl undervejs som nybegynder.

Det vigtigste er, at der er den korrekte afstand mellem terrassebrædderne, at de ligger rigtigt i forhold til hinanden, og at du har valgt de rigtige skruer. Har du set diverse boligprogrammer, har du sikkert set, at det ikke er lige så let, som man måske skulle tro.

Igen vil du kunne spare tid, bekymringer og energi, hvis du ringer til en håndværker, der kan give dig gode træterrasse priser.

Der kan dog være stor glæde ved selv at færdiggøre sin helt egen træterrasse, som du stolt kan sidde på i mange somre efter, hvis den er solid.

Hvad er prisen for en træterrasse pr. m2?

En terrasse er selvfølgelig ikke gratis, men der kan være stor forskel på træterrasse priser. Din specifikke træterrasse pris pr m2 afhænger af, om du gør arbejdet selv, og hvilke materialer, du vælger.

  • For det første er det afgørende, om du får professionel hjælp, eller om du selv varetager arbejdet. Prisen for hjælp udefra kan være det hele værd, hvis du ikke selv har hænderne skruet rigtigt på eller tiden til at lære det.
    Din træterrasse pris vil dog også være højere, hvis du henter hjælp fra håndværkere. Dog kan det i det lange løb være penge givet godt ud, hvis du ender med at skære forkert og få en utilstrækkelig terrasse i sidste ende.
  • Træterrasse priser svinger også alt efter, hvilke materialer du drømmer om.
    Du kan med fordel vælge at købe trykimprægneret træ til de dele af din terrasse, der ikke bliver set. Det gælder derfor selve stolperne, der holder den oppe, men også konstruktionen under terrassebrædderne, så du sparer der, hvor det ikke kan ses.
  • Det er dog en god ide, at du spenderer lidt ekstra på de synlige terrassebrædder, som du skal kunne se og gå på. Vælg et lækkert materiale, der matcher husets farver og forlænger det indre rum ud under åben himmel.

Hvis du bygger selv

Har du tænkt dig at gøre arbejdet selv, kan du for alvor skrue ned for træterrasse priserne. Du sparer mange timers håndværkerhjælp, men det koster selvfølgelig din egen energi og tid.

Hvis du vil bygge selv, er det afgørende, at du laver et grundigt forarbejde. Har du allerede lavet omhyggelige skitser og målt op, gør du det langt lettere for dig selv at beregne den endelige pris på din træterrasse.

Brug din skitse til at vurdere behovet for materialer til stolper, underkonstruktion og terrassebrædder, så du har en komplet pris for alle materialer til projektet. Husk også at inkludere skruer og værktøjsudgifter, som du får behov for under arbejdet. Måske kan du låne de store maskiner fra et byggemarked eller en god ven, så du sparer det.

Beregn træterrasse priser ved at huske alle dele, inden du endeligt går i gang. Du kan uden problem beregne træterrasse priser ved at undersøge materialer og lave et omhyggeligt forarbejde.

Hvis du lader professionelle om opgaven

Hvis du får professionelle til at ordne din terrasse, kan den stå klar til sommerferien. I stedet for selv at skulle slide og slæbe de sparsomme feriedage, kan du i stedet nyde en nylagt og lækker træterrasse.

Pris på lægning af træterrasse kan variere meget alt efter dine ønsker til design, materialer og tidpunkt, du vil have det ordnet på.

Det er altid en fordel, hvis du indhenter tilbud fra flere forskellige firmaer, så du ikke vælger den første og bedste. Der kan være mange penge at spare på træterrasse priser, hvis du ser dig for og får den rette hjælp.

Undersøg gerne markedet og få uforpligtende tilbud på løsninger fra flere håndværkere, så du kommer i mål med dine ønsker og drømme til træterrassen. Du kan få en fast pris, hvor håndværkerne kan købe materialerne til indkøbspris og spare dig penge den vej, mens du betaler for deres kyndige arbejde.

Hos 3byggetilbud.dk kan du indhente 3 uforpligtende tilbud på dit terrasse byggeprojekt.


Indhent 3 uforpligtende byggetilbud på dine byggeprojekter

Sådan foregår det, hvis du skal have hjælp udefra

Du kan også få en komplet totalentreprise på din træterrasse, hvor alting er inkluderet i træterrasse priserne fra starten af. Hos Danskhusoghaveservice.dk rykker de ud, gør alting klart og etablerer terrassen præcis efter dine ønsker.

Processen foregår ved, at du kontakter Danskhusoghaveservice.dk, hvor I kan diskutere dine ønsker for terrassen, så du kan få lavet et prisoverslag. Overstiger prisen på projektet 50.000 til 75.000 kroner, sender de en fagmand ud for at tjekke forholdene og havens muligheder, inden de giver dig endelige træterrasse priser.

Takker du ja til deres tilbud, får du besøg af en professionel, hvor I kan færdiggøre snakken, få et ordentligt indtryk af forholdene og måle korrekt op. Det resulterer i et specifikt tilbud på netop din terrasse, som du kan takke ja til.

Hvis du er interesseret i en ny træterrasse, er det afgørende, at du får slået til i god tid. I højsæsonen fra sent forår til tidligt efterår er der ofte mange projekter, så få aftalen i hus, inden du ender med at skulle vente hele sommeren på at komme ud på din egen træterrasse,

Hvad skal jeg overveje, inden jeg anlægger træterrasse?

Inden du anlægger en terrasse, skal du først og fremmest beslutte dig for, om du lader andre klare opgaven for dig, eller om du selv vil give det et forsøg.

Inden du dog kan gå i krig med værktøj, skal du have lavet en god og grundig plan for dine ønsker og behov til det nye udendørsrum – og hvad du er villig til at betale i træterrasse priser.

Savner du træterrasse inspiration, kan du først og fremmest tage et kig online på andre terrasser og lade sig inspirere til nye muligheder. Måske har du også set spændende boligprogrammer, hvor du er faldet for et bestemt udtryk eller type af træ.

Der er mange muligheder, om du skal have en hævet træterrasse, der forlænger huset, en overdækket terrasse til de køligere dage, eller måske er det afgørende med en gangsti af træ rundt om huset i forlængelse af terrassen.

Der er også mange, der får etableret et hyggeligt orangeri ved terrassen, hvor du kan trække ind, når duggen falder. En terrassevarmer kan også hjælpe med at gøre terrassen brugbar, selvom sommervejret er på retræte.

Inden du vælger det endelige design for din terrasse, så tænk over, hvad den skal bruges til, og hvordan du sikrer dig, at den forbliver tidløs de næste mange år.

Hvilket underlag bygger man terrasse på?

Underlaget under din konstruktion kan have betydning for dine muligheder og træterrasse priser. Uanset om du bygger din træterrasse på græs eller din træterrasse på jord, skal du sørge for at underlaget er jævnet ud og gjort klar.

Stolperne skal kunne støbes i jorden, så det er afgørende, at du har klargjort området. Har du betalt dig fra hjælp, vil de kunne klare opgaven for dig eller guide dig i, hvordan du selv gør området klar.

Drømmer du om at skifte de kolde fliser ud, kan du få bygget en træterrasse på fliser. I det tilfælde, at der allerede er fliser som terrasse, har du flere muligheder.

Enten kan du vælge, at du helt fjerner den gamle terrasse, så den ikke skaber problemer under etableringen af den nye i træ. Det gælder særligt, hvis terrassen af fliser er ujævnt, lagt forkert eller ikke giver plads til den nye terrasse i træ. Du kan spare på træterrasse priserne, hvis du selv fjerner de gamle fliser, inden håndværkerne dukker op.

Det er muligt at bygge din træterrasse på fliser, hvis fliseterrassen er i god stand, og du måske på et tidspunkt igen vil fjerne træterrassen. En fagmand vil kunne vurdere, som din gamle terrasse med fliser er i god nok stand til, at du kan bygge videre på det fundament.

Er det svært at lægge en træterrasse?

Om det er svært at lægge en træterrasse, afhænger af dine egne evner som håndværker. En DIY træterrasse kan være et ganske udmærket stykke arbejde, hvis du ved, hvad du laver.

Arbejder du til dagligt med træ og værktøj, kan det synes som en meget ubetydelig og lille opgave at stable en træterrasse på benene – og spare træterrasse priserne for håndværkere. Det er dog langt fra alle, der har den håndværksmæssige kunnen til selv at bygge en terrasse fra bunden af.

Byg træterrasse selv, hvis du har tiden til at sætte dig ind i de enkelte dele af processen og har adgang til materialer, værktøj og evt. en hjælpende hånd.

Alternativt kan projekt ”byg en træterrasse” være bedre at overlade til professionelle, der kan klare opgaven hurtigt og til gode træterrasse priser.

Efter projektet med træterrassen er kommet på plads, så kan du også overveje, om din indkørsel mangler at få lagt nye fliser. Hvis dette er tilfældet, så kan nemt følge vores guide, hvor vi forklarer alle trinene i processen, og hvad der er vigtigt at overveje.

 

FAQ

Hvad koster en træterrasse?
Træterrasse priser afhænger helt af, om du selv gør arbejdet, eller om du får professionelle håndværkere til at udføre opgaven. Prisen afhænger også at dit valg af materialer og størrelsen på terrassen. Vil du selv bygge, kan du på baggrund af materialer beregne, hvad det kommer til at koste dig – dog uden ekstra mandetimer indregnet. En håndværker vil kunne lave et tilbud på flere træterrasse priser, hvor du sparer din egen tid, men betaler for professionel hjælp.
Hvordan bygger man en træterrasse?
At bygge en træterrasse er ikke det nemmeste gør-det-selv-projekt. Det er afgørende, at du har styr på, hvordan den kan blive bygget solidt for at holde så længe som muligt. Først skal du have støbt stolperne, der bærer den underliggende konstruktion. Ovenpå skal terrassebrædderne skrues fast for finish.
Hvilket træ er bedst til en træterrasse?
Hvis du vil have en både billig og holdbar løsning, skal du gå med trykimprægneret træ til både stolper og konstruktion. Det kan spare dig mange penge, hvis du vælger de lækre brædder øverst og gemmer konstruktionen i billigere, men langtidsholdbare materialer. Kan du se kanter af konstruktionen, kan du altid male dem over, så du får et ensartet udtryk.
Kan jeg selv lægge træterrasse?
Ja, hvis du har skruet hænderne rigtigt på, får lavet de rigtige plantegninger og skitser og har tid til at udføre arbejdet, kan du selv lægge din træterrasse. Det kræver dog en del tid og energi, og det kan trække tænder ud, hvis du ikke har helt styr på alle detaljerne. Det kan betale sig, hvis du undersøger træterrasse priser, inden du endeligt beslutter, om du vil gøre det selv eller betale dig fra hjælpen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme