Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Mosfjerner test-guide:
De 6 bedste mosfjernere til haven

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

6 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Er din græsplæne fyldt med mos og ukrudt? En græsplæne kan hurtigt se trist ud, når græsset bliver kvalt, og så er det på tide at gøre noget ved det — her kan du med fordel ty til en mosfjerner. Mosfjerneren sørger for at give din græsplæne luft, så den igen kan blive flot og grøn.

Mosfjerneren har knive, der kører vertikalt rundt og ned i din græsplæne. Her sørger den for at fjerne mos og ukrudt, og skaber på den måde luft til græsset. Består din græsplæne næsten mere af mos end af græs, er det måske nødvendigt at tage flere ture med mosfjerneren. Uanset hvad slipper du næppe af med mosset med en enkelt tur om året, og det er derfor en god idé at investere i en rigtig god mosfjerner. Det betaler sig hurtigt i forhold til at leje en.

Kører du en tur med mosfjerneren af og til, når mosset begynder at vokse, er der meget at hente. Du optimerer nemlig både luft-, vand- og næringsoptag for dit græs. Ved at optimere det får du ikke kun grønnere græs, men også en stærkere og mere modstandsdygtig græsplæne. Og hvem vil ikke gerne have en stærkere plæne, når mosset vender retur?

Ligesom med andet udstyr er det vigtigt at finde den helt rigtige model. Får du fat i den rigtige model, er arbejdet ikke længere en sur pligt, der blot skal overstås – det bliver intet mindre end en fornøjelse. Vi har derfor i denne mosfjerner test samlet nogle af markedets bedste maskiner, så du kan finde den mosfjerner, der gør livet lidt lettere for dig. Find den model, der passer til netop dine behov og din græsplæne.

Vores udvalgte mosfjernere

Texas Pro Cut 460B mosfjerner

Bedste valg til store plæner Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner
Lager

AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner

Bedste all-round valg Gå til bedste pris
849 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care mosfjerner
Lager

AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care mosfjerner

Gå til bedste pris
1.091 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
AL-KO Comfort 38 P Combicare mosfjerner
Lager

AL-KO Comfort 38 P Combicare mosfjerner

Gå til bedste pris
2.198 Kr. hos Johannes Fog
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita UV3200
Lager

Makita UV3200

Gå til bedste pris
1.555 Kr. hos ComputerSalg
Læs vores anmeldelse
Lager
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 6 bedste i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste valg til store plæner test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Texas Pro Cut 460B mosfjerner - den mest eksklusive

Leder du efter en mere professionel og robust maskine til at fjerne mos hjemme i haven, så er modellen her helt sikkert noget for dig.

Texas Pro Cut 460B mosfjerner
Bedste valg til store plæner

Dagens bedste priser og tilbud på Texas Pro Cut 460B mosfjerner:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 48 flyvende klinger i hærdet stål
 • Stor arbejdsbredde
 • Fremragende til fjernelse af mos

Mere om Texas Pro Cut 460B mosfjerner

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdsbredde: 46 cm
 • Arbejdsdybde: 0-3 cm
 • Knive: 48 stk.
 • Vægt: 66,5 kg.

Pro Cut 460B mosfjerneren er en yderst professionel og robust maskine. Den er en lidt tungere, da den er benzindrevet. Til gengæld er der kraft og energi bag maskinen, der gør arbejdet i haven lidt sjovere og nemmere.

Ud over at fjerne mos sørger maskinen for at ilte græsrødderne. På den måde øges næringsindholdet, og græsset bliver grønnere, flottere og mere modstandsdygtigt. Med Pro Cut 460B får du altså en flottere plæne med mere græs end mos.

Der er 48 knive i hærdet stål, hvilket giver stor slidstyrke og lang levetid. Du skal derfor ikke frygte, at du kommer til at udskifte maskinen — den kommer til at holde i mange år. De 48 knive giver desuden et flot resultat, der hurtigt kan ses på græsplænen.

Texas Pro Cut 460B er den maskinen med den største arbejdsbredde (46cm) i denne test. Det er med til at effektivisere dit arbejde, når du skal fjerne mosset på plænen. Derudover er håndtaget på mosfjerneren justerbart, og du kan nemt regulere arbejdsdybden på maskinen med et håndtag på siden af maskinen. Arbejdsdybden på maskinen er 0-3 cm, og du har derfor mulighed for at finde den rette dybde, der får din plæne til at se ud lige præcis, som du vil have det.

Fordele og ulemper ved Texas Pro Cut 460B mosfjerner

Fordele

 • Robust og professionelt bygget
 • Håndtag med justerbar højde
 • Let at justere arbejdsbredden
 • Holdbar og robust
 • Kraftig motor

Ulemper

 • Uden indsamlingsfunktion

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Texas Pro Cut 460B mosfjerner
Bedste praktiske valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

MPC1300 mosfjerner - praktisk mosfjerner

Spar to ture i haven, hver gang du bruger MPC1300.

MPC1300 mosfjerner
Bedste praktiske valg

Dagens bedste priser og tilbud på MPC1300 mosfjerner:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Udstyret med en opsamler
 • Kombineret rulle med både knive og fjedre
 • 2-i-1 mosfjerner og vertikalskærer

Mere om MPC1300 mosfjerner

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 1300 watt
 • Arbejdsbredde: 30 cm
 • Arbejdsdybde: 3-6-9 mm
 • Knive: 16 stk
 • Opsamlingsvolumen: 30 liter

I stedet for at skifte mellem de to ruller, hvor én er med knive og én er med fjedre, har man ved denne mosfjerner valgt at kombinere de to ruller, så de er på den samme rulle. Du får hele 16 knive og 16 fjedre. Her har du altså allerede sparet en tur rundt i haven, fordi du slipper for at skifte mellem de to ruller undervejs.

Derudover sparer du en ekstra tur rundt i haven, da MPC1300 har en opsamlingsfunktion. Det betyder, at den rydder op efter sig selv undervejs.

Den samler mosset op i en beholder, som du hurtigt og nemt kan tømme, når den bliver fyldt. Beholderen, der kan transporteres ved hjælp af et bærehåndtag, kan rumme op til 30 liter, hvilket er en ganske fornuftig størrelse.

Vil du hellere samle mosset op efter første tur i stedet for at tømme beholderen af og til, kan du blot undlade beholderen. Undlader du beholderen, bliver mosset kastet bagud. Maskinen er velegnet til at arbejde både uden og med beholder. Arbejdsbredden er på 30 cm, hvilket er en effektiv bredde, der passer til de flestes haver og behov.

Mosfjerneren er med sin elektriske motor miljøvenlig, hvor du slipper for at tænke på påfyldning af brændstof. Du kan derudover regulere arbejdsdybden, så den passer til din græsplæne. Vælg mellem en arbejdsdybde på 3 mm, 6 mm eller 9 mm. Maskinen er effektiv til at pleje din græsplæne, da det er en kombineret mosfjerner og plænelufter.

Fordele og ulemper ved MPC1300 mosfjerner

Fordele

 • Let at transportere ved hjælp af et bærehåndtag
 • Brugervenligt designet
 • Prisbillig
 • Velegnet til arbejde uden en opsamlerpose

Ulemper

 • Bør ikke anvendes i fugtig og blød jord

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om MPC1300 mosfjerner
Bedste all-round valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner - effektiv maskine til store plæner

Denne mosfjerner er hurtig, effektiv og velegnet til græsplæner på op til 800 m2. Combi Care 38 E Comfort er en elektrisk vertikalskærer.

AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner
Bedste all-round valg

Dagens bedste priser og tilbud på AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Velegnet til små - mellemstore plæner i haven
 • 3-i-1 funktion
 • Samler med stor kapacitet

Mere om AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdsbredde: 37 cm
 • Arbejdsbredde vertikalskærer: 38 cm
 • Opsamlingsvolumen: 55 l
 • Vægt: 14 kg
 • Motor: El, 1.300 W
 • Til græsplæner op til 800m²

De ergonomiske og regulerbare håndtag gør den let at håndtere, og de giver dig mulighed for at finde den mest optimale arbejdsstilling. Tilpas håndtagene, så de passer til din højde, og undgå dermed unødvendig belastning af ryg og lænd, som du ellers kan risikere at opleve ved andre maskiner. Ud over at du kan regulere håndtagene, så det passer til din højde, er håndtagene foldbare. Det betyder, at du sparer plads, når den ikke er i brug.

Den smarte mosfjerner er udstyret med 14 knive og 24 stålfjedre, der holder maskinen godt kørende. Du kan hurtigt og let indstille arbejdsdybden i fem niveauer med en enkelt bevægelse. I starten er det en god idé at bruge niveau 1 og 2 for at undgå, at du skærer for dybt og dermed beskadiger græsrødderne.

Maskinen er designet til at skære dybe riller i din græsplæne. De dybe riller giver græsset ekstra luft og mulighed for at optage vand og næring. Det er alt sammen med til at gøre græsplænen mere modstandsdygtig, og derudover bliver græsset grønnere og flottere.

Combi Care 38 E Comfort har 3-i-1 funktion. Den kan nemlig både klippe, lufte og samle op undervejs, og med en kapacitet på hele 55 liter i opsamlingsposen slipper du for mange ture, hvor du skal skifte posen. Du sparer dermed både tid ved at have en pose, der samler mosset op undervejs, og du sparer tid ved ikke at skulle tømme opsamlingsposen hele tiden.

Fordele og ulemper ved AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner

Fordele

 • 5 justerbare højdeindstillinger
 • Foldbare håndtag
 • Let at rengøre efter brug
 • Praktisk

Ulemper

 • Ikke så god til højt græs

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner

AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care mosfjerner - nem at navigere og med opsamlingspose

 • 4,3/5 stjerner på Amazon
 • 4,2/5 stjerner på Google Shopping

Kan du godt lide en mosfjerner, der er let at navigere rundt med, og som samler mosset op undervejs? Så er det AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care, du skal købe.

Dagens bedste priser og tilbud på AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care mosfjerner:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care mosfjerner

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdsbredde: 32 cm
 • Opsamlingsvolumen: 45 l
 • Til græsplæner op til 400 m²
 • Vægt: 12,6 kg
 • Vertikalskærervalse: 12 stålknive

Denne mosfjerner er rigtig nem at navigere rundt med på græsplænen. Med et håndtag, du kan indstille, er du sikker på at kunne bruge maskinen, uanset om du er høj eller lav, tyk eller tynd. Den passer til alle størrelser.

AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care er endda miljøvenlig, da den har en elektrisk motor.

En arbejdsbredde på 32 cm sikrer desuden, at du ikke skal køre frem og tilbage mange gange for at komme gennem hele græsplænen. Vertikalskæreren på mosfjerneren har hele 12 stålknive samt fem forskellige arbejdsdybder. På denne model er det hurtigt og let at skifte mellem dem, og det forstyrrer ikke dit arbejde.

Noget af det bedste ved maskinen er dens 2-i-1 funktion, der samler mos op undervejs, når du bruger den på græsplænen. 2-i-1-funktionen effektiviserer dit arbejde, og du slipper for at bliver irritereret over at skulle tage den ekstra tur rundt i haven. Mosfjerneren kan samle helt op til 45 liter mos, før du skal tømme den. Det er en god størrelse, der passer til langt de flestes behov.

Mosfjerneren har en komfortabel, central 5-trins dybdeindstilling. Du har altså mulighed for at tilpasse dybden, så den passer til netop din græsplæne, og hvordan du gerne vil have, at den skal se ud. Det er en god idé at starte på niveau 1 eller 2. I starten slider du nemlig knivene mere, hvis de går for dybt i jorden. Uanset om din mosfjerner er ny eller ej, skal du være opmærksom på, at du ikke kører for dybt, da det kan beskadige græsrødderne.

Fordele og ulemper ved AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care mosfjerner

Fordele

 • Let at navigere
 • Ergonomisk formet håndtag
 • Fritstående baghjul
 • Holdbar og robust

Ulemper

 • Mere velegnet til mindre haver

AL-KO Comfort 38 P Combicare mosfjerner - praktisk mosfjerner med benzinmotor

 • 4,4/5 stjerner på Amazon
 • 4,4/5 stjerner på Google Shopping

Denne mosfjerner minder i høj grad om Combi Care 38 E Comfort, hvor både design og funktioner matcher. Den store forskel er, at den her maskine har en benzinmotor i stedet for en elektrisk motor. Du bør derfor overveje, hvilken type motor du vil have.

Dagens bedste priser og tilbud på AL-KO Comfort 38 P Combicare mosfjerner:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om AL-KO Comfort 38 P Combicare mosfjerner

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdsbredde vertikalskærer: 37 cm
 • Arbejdsbredde plænelufter: 36 cm
 • Areal op til 700 m²
 • Opsamlingsvolumen: 55 liter.
 • Vertikalskærertromle: 14 knive
 • Luftrulle: 24 fjedre

Denne model med benzinmotor har ingen begrænsning i forhold til opladningstid, hvilket måske er rarere for dig, når du skal i gang med mosfjerneren.

Den er lidt tungere end de elektriske mosfjernere, men tilbyder til gengæld god komfort, når du skal i gang med dit arbejde.

Den sørger for både at klippe, lufte og opsamle mosset i den store beholder, der kan rumme helt op til 55 liter. Med så stor en beholder slipper du for at tømme beholderen hele tiden undervejs. Det gør arbejdet en hel del lettere – og ikke mindst mere effektivt.

Mosfjerneren har 14 knive og 24 stålfjedre, der arbejder effektivt og sørger for at gøre arbejdet grundigt. Du kan nemt indstille og regulere de forskellige arbejdsdybder med et enkelt tryk. Husk ikke at køre knivene for dybt i starten, da det ødelægger dem. Heldigvis er det let at ændre arbejdsdybden, og det er derfor ikke nogen udfordring.

Fordele og ulemper ved AL-KO Comfort 38 P Combicare mosfjerner

Fordele

 • 5 justerbare højdeindstillinger
 • Let at justere
 • Effektiv
 • Praktisk græsopsamler

Ulemper

 • Højere prisklasse

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om AL-KO Comfort 38 P Combicare mosfjerner

Makita UV3200 - vertikalskærer der opretholder kvaliteten af din plæne

 • 4,2/5 mulige stjerner i brugeranmeldelserne på Amazon.co.uk
 • 7,9/10 point på Lawn-scarifier.com
 • 4,4/5 stjerner på Google Shopping

UV3200 vertikalskæreren fra Makita er blevet anmeldt af forbrugere på Pricerunner.dk, hvor den opnår et flot gennemsnit på 5/5 mulige stjerner. Det indikerer altså, at brugerne er glade for den, og at den har en række gode og praktiske egenskaber, hvilket gør den til et godt køb.

Dagens bedste priser og tilbud på Makita UV3200:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Makita UV3200

SPECIFIKATIONER

 • Klippehøjde positioner: 5
 • Klippebredde: 32 cm
 • Klippehøjde: -10 mm til +10 mm
 • Vægt: 15 kg
 • Opsamlingskapacitet: 30 liter

Lawn-scarifier.com giver maskinen fra Makita gode anbefalinger, hvor de bl.a. fremhæver, at den helt klart er blandt de bedste på markedet, når man tager dens performance og pris i betragtning. De roser blandt andet maskinen for at lave præcise skæringer i jorden og samtidig at opretholde kvaliteten af plænen.

Dertil er det også en maskine, som er super nem at bevæge rundt, selvom den vejer 15 kg. Den er nemlig udstyret med fire hjul – to foran og to bagved – hvilket gør det nemt at dreje maskinen, sådan at du kan stille den i den mest optimale position.

Helt praktisk så er vertikalskæreren udstyret med 13 stålblade. Derudover kommer den med en opsamlingspose, som kan rumme 30 liter. Maskinen kører på strøm ved hjælp af en ledning, hvilket ligeledes er en praktisk detalje, der er værd at være opmærksom på.

En af de ting, som forbrugerne på Amazon ikke er hel tilfredse med er, at maskinen kommer med et europæisk stik. Det vil naturligvis ikke være et problem for danske kunder, men da Amazon netop sælger produkter til mange forskellige lande, kan det være et problem for nogle. Det er dermed ikke på grund af selve maskinen og dens egenskaber, at den ikke har scoret et endnu bedre gennemsnit på Amazon.

Hvis man tager et overordnet kig på maskinen, så er det faktisk en ganske udmærket maskine, som går i skarp konkurrence med mange af de andre modeller i oversigten og på markedet generelt. Maskinen er nemlig udstyret med en stærk motor, såvel som at den indeholder en lang række af gode fordele, som er rigtig praktiske.

Dertil står maskinen til en overkommelig pris, som placerer den blandt nogle af de billigere modeller. Prisen er endda relativ lav, når man kigger på, hvad maskinen er i stand til, hvormed det er muligt at argumentere for, at du faktisk får mere, end du reelt betaler for.

Fordele og ulemper ved Makita UV3200

Fordele

 • Store hjul til nem flytning
 • Håndtag med blødt greb
 • Samlet taske
 • Nem højdeindstilling

Ulemper

 • Indsamlingskurven fyldes hurtigt op

Hvad skal du overveje, før du køber et mosfjernere

 • Type af mosfjerner
  Når du skal vælge mellem en elektrisk, ledningsfri eller benzinbaseret mosfjerner, skal du overveje fordele og ulemper ved hver enkelt løsning. Elektriske mosfjernere er bedst egnet til små og mellemstore græsplæner mellem 100-250 m2, da det er en let, støjsvag og typisk billigere løsning. Hvis dit græs måler mere end 300 m2, bør du overveje at købe en benzinbaseret mosfjerner. Mosfjernere uden ledning er ideelle til rengøring af alle dele af haven og er mere støjsvage og miljøvenlige end elektriske eller benzindrevne versioner. Alligevel koster de mere, og batteriopladere er undertiden en ekstra udgift.
 • Klippebredde og -dybde
  Klippebredden er den del af plænen, som maskinen kan dække, når den bevæger sig hen over plænen. En maskine med en lille klippebredde vil kun kunne arbejde på en lille del af plænen ad gangen, hvilket måske ikke er effektivt, hvis du har en stor have. Vi anbefaler, at du investerer i en mosfjerner med en større klippebredde, så du kan arbejde hurtigere. Overvej også mosfjerner med justerbar dybdekontrol, hvis du vil sikre dig, at du får en, der passer til din græsplæne. For at få et optimalt resultat bør bladet ikke grave dybere end 5 cm. Hold klippedybden på et minimum for at sikre, at maskinen ikke beskadiger plænen.
 • Funktioner
  Når du skal vælge en mosfjerner, skal du være opmærksom på visse funktioner for at sikre, at den både er behagelig og nem at bruge. En mosfjerner bør have et justerbart styr, så folk i forskellige højder kan bruge den. Brugervenligheden øges desuden af ergonomiske håndtag. Nogle mosfjernere har tre-i-en-funktioner: opharvning, plæneopriver og plænefejning. Dette er en omkostningseffektiv løsning for dem, der ønsker at investere i én maskine, der udfører forskellige funktioner.
 • Pris
  De dyreste versioner koster omkring 2.000 kr. De fleste har en bredere klinge, der kan bruges til større områder og mere krævende opgaver. Den billigste løsning koster ca. 700 kr., har ikke så mange funktioner som de avancerede modeller og er velegnet til mindre områder. Hvis du har til hensigt at bruge den ofte, bør du investere flere penge for at få en maskine i bedre kvalitet.
 • Bruger- og ekspertanmeldelser
  Det er en god idé at læse anmeldelser for at få et samlet indtryk af mosfjernerens effektivitet, rengøringskrav, driftstid osv. Ekspertanmeldelser kan give dig mere dybdegående oplysninger om funktioner og generelle testresultater. For at hjælpe dig med at foretage et køb, er brugeranmeldelser og ekspertanmeldelser inkluderet nedenfor.

arrow-more

Få en grøn og flot græsplæne med en mosfjerner

Det er helt afgørende for din græsplænes udseende, at den ser grøn og frisk ud. Derfor bør du også vedligeholde den, ligesom du vedligeholder alt andet. Det gøres bedst ved ikke at lade græsset drukne i mos og ukrudt.

Tag en tur med mosfjerneren om foråret og fjern mos og ukrudt. Sørger du for at ordne det, får du en græsplæne, der har de bedste forudsætninger for at stråle om sommeren. En tur med mosfjerneren forebygger således en masse ukrudt og mos, der ellers ville komme om sommeren.

Fjerner du regelmæssigt mosset og ukrudtet, bliver din græsplæne stærkere. Græsset bliver flottere, grønnere og mere kraftigt. Har du taget en tur med mosfjerneren, kan du eventuelt gøde og sprede græsfrø. Når du fjerner mos, vil der højst sandsynligt komme nogle mindre huller, så spreder du græsfrø her, får du en mere fyldig græsplæne.

Ud over at tage en tur om foråret er det en god idé at køre en tur med mosfjerneren om efteråret, så din plæne kan blive klar til vinteren. Når græs-sæsonen slutter, fortsætter mosset med at vokse. Det er derfor smartest at fjerne mosset, inden udfordringen opstår. Du må gerne lade græsset blive en anelse langhåret hen mod efteråret og vinteren. På den måde kan græsset bedre stå imod mosset, der langsomt invaderer plænen. Har du en havetraktor, kan du desuden hæfte en mosfjerner bagpå og dermed klare det hele i én omgang. Du slipper altså for ekstra ture ved at tilkoble maskinen til havetraktoren.

Du finder et stort udvalg af mosfjernere hos forhandlere såsom Harald Nyborg, Silvan, Jem & Fix, Bilka og Biltema. Her kan du desuden se produktet fysisk og vurdere, hvilken der passer bedst til din kropsbygning, og hvilken du nemmest kan navigere rundt med. Hvor let den er at navigere og indstille har stor betydning for din oplevelse. Det skal gerne være en god og behagelig oplevelse at tage en tur med mosfjerneren frem for en irriterende pligt. Alle mosfjernere i denne test er gode bud på mosfjernere, som du let kan håndtere. Vi håber, at du kan bruge vores mosfjerner test til at finde netop den mosfjerner, der passer til dine behov, så du kan få en flot og grøn græsplæne.

Hvis du gerne vil fjerne andet snavs og skidt, så kan du eventuelt gøre brug af en Nilfisk højtryksrenser. Disse er virkelige gode til at rengøre store objekter, uden det skal tage alt for lang tid.

FAQ

Hvornår skal jeg bruge min mosfjerner?
Hvis du bruger mosfjerneren i ny og næ, når mosset begynder at gro, kan du opnå gode resultater. Du forbedrer optagelsen af ilt, vand og næringsstoffer i græsset, hvilket ikke kun forbedrer udseendet af dit græs, men også dets styrke og holdbarhed.
Hvordan bruger man en mosfjerner?
En mosfjerner bruges ved at køre maskinen hen over plænen, så græsset mulches med en roterende kniv, som blotlægger jorden og giver den mulighed for at ånde. Hvis din græsplæne hovedsagelig består af mos, skal du måske køre flere ture med mosfjerneren.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme