Test-oversigt:
De 5 bedste havetraktorer
Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.
Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere
I denne oversigt hjælper vi dig med at finde den havetraktor, der passer bedst til dine behov. Vi sammenligner nogle af markedets bedste havetraktorer ifølge eksperterne ved at se på pris, funktioner, og hvad havetraktoren egner sig bedst til.
Vi har sørget for at fremhæve fordele og ulemper ved hvert enkelt produkt, så du får et godt overblik og kan finde den helt rigtige maskine til din have.
Du finder både havetraktorer, der er kåret som topscorer og mere budgetvenlige modeller, som ikke sprænger budgettet.
En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.
De 5 bedste i test-guiden 2023:
Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen
Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.
Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:
- Eventuelle officielle og upartiske produkttests
- Kundernes mening om produktet
- Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
- Garantier, service og omdømme hos forhandleren
- Indsigt og viden om vores læseres præferencer
Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.
Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.
Vores udvalgte havetraktorer
MTD Smart RF 125 - billig havetraktor med forlygter og et behageligt sæde
MTD havetraktor Smart er en god elektrisk havetraktor, som du får til en god pris. Den får 8,4/10 point hos det tyske magasin Rasenmaeher-tests.com. Anmelderne viser også tilfredshed over produktet. MTD Smart har el-start, og du får en havetraktor med integrerede forlygter og et komfortabelt sæde at sidde på. Det betyder meget, når du skal bruge lang tid på at slå græsset.
Dagens bedste priser og tilbud på MTD Smart RF 125 :
- Justerbart sæde
- Integrerede forlygter
- God pris
Mere om MTD Smart RF 125
SPECIFIKATIONER
- Klippebredde: 96 cm
- Klippehøjde: 30-95 mm
- Sideudkast: ja
- El-start: ja
- Hestekræfter: 12,5
- Vægt: 150 kg
- Arbejdsområde: 2500 m2
- Venderadius: 46 cm
MTD er en havetraktor i robust kvalitet. Den er nem at manøvrere. Klippebredden er 96 cm, hvilket er det samme som topscorer Ryobi. Du kan dermed få slået en masse græs, mens du sidder komfortabelt.
Med 12,5 hestekræfter og el-start behøver du ikke den traditionelle træksnor for at tænde motoren. Plænetraktoren har derudover sidekast. Det græs, der bliver smidt tilbage på græsplænen, kan bruges som gødning og beskytte det underliggende græs mod sol og at udtørre.
Når først du har prøvet en havetraktor, vil du aldrig vende tilbage til den almindelige plæneklipper. Her kan du slå op til 2500 m2 græs med en klippehøjde på mellem 30 og 95 mm.
Kapaciteten er ikke helt så stor som ved Ryobi, topscorer, men hvis du ikke har et lige så stort areal, hvor du skal slå græs, kan det godt betale sig at købe den billigere model MTD Smart. Prismæssigt er modellen faktisk den billigste i oversigten, og du får stadigvæk utrolig meget for pengene. Det er en overvejelse værd, hvis du synes, at de andre modeller er for dyre. MTD Smart har stadig rigtig meget at byde på.
Fordele og ulemper ved MTD Smart RF 125
Fordele
- Justerbart sæde
- Integrerede forlygter
- God pris
Ulemper
- Mulch funktion er kun tilgængelig ved ekstra omkostninger
- Lidt støjende
Ryobi Havetraktor - elektrisk havetraktor med imponerende batterilevetid
Ryobi havetraktor er den bedste elektriske havetraktor i oversigten. Det skyldes dens imponerende batterilevetid, og at havetraktoren er støjsvag. Den er meget nem at anvende, da den skal køres som en bil, og det er den bedste elektriske model baseret på anmeldelser og tests.
Havetraktoren scorer 6/10 point hos protool reviews.com. Den scorer yderligere 4,3/5 stjerner hos The Spruce – et webmagasin, der giver tips og råd til at optimere hjemmet og haven.
Dagens bedste priser og tilbud på Ryobi Havetraktor:
- Støjsvag
- Nem at anvende
- Imponerende batterilevetid
Mere om Ryobi Havetraktor
SPECIFIKATIONER
- Spænding: 48 V
- Kapacitet: 100 Ah
- Lader medfølger: Ja
- Antal batterier: 1
- Klippebredde: 96 cm
- 12 klippehøjder (35-115 mm)
Ryobi er en havetraktor med klippebredde på 96 cm. Du kan klippe op til 10.000 m2 eller få 2,5 timers driftstid på den lange batteritid. Batteriet kan lades natten over. Den har en dobbelt præcisionskærende stålklinge og 3 kulfri motorer med sideudkast. Havetraktoren er en størrelse, så den skal håndteres på samme måde som en bil.
Prismæssigt er det den dyreste model næstefter Ryobi ZERO Turn havetraktor. Med kvalitet kommer en høj pris, men der er ingen tvivl om, at du får den kvalitet, du betaler for her. Den er bygget robust med en stålramme, et forstærket 2 mm vejrbestandigt ståldæksel og forseglede komponenter. Sædet er justerbart, så det kan indrettes alt efter, hvad der passer dig bedst.
Ryobi indretter sig efter dit behov ved at have 12 klippehøjder, så du kan få klippet alt slags græs i haven. Den er nem at køre, da den har en omdrejningsradius på 40 cm. Den kan køre max. 13 km/t, har cruise control og LED forlygter.
Havetraktoren har mange fine funktioner for eksempel USB-oplader og telefonholder, hvilket gør, at du sagtens kan lytte til god musik imens, du slår græs, og det kan blive en helt fornøjelse.
Fordele og ulemper ved Ryobi Havetraktor
Fordele
- Støjsvag
- Nem at anvende
- Imponerende batterilevetid
Ulemper
- Ikke det mest komfortable sæde
- Dyre batterier at erstatte med
Ryobi Zero Turn havetraktor - ideel til daglig græsslåning
Ryobi Zero Turn er en mindre opgradering fra Ryobi med 96 cm klippebredde. Ryobi Zero Turn har 106 cm klippebredde. Den er ideel til en daglig vedligeholdelse af græsplænen. Ryobi Zero Turn har alt det, du måtte ønske dig af en havetraktor: 3-timers batteritid, zero turn kontrol, 12 klippehøjder, USB oplader og holder til dine drikkevarer. Det er en luksusudgave af en havetraktor, og prisen er også derefter.
Havetraktoren får 8,3/10 point hos protool reviews.com. De roser havetraktoren for at kunne holde længe på en opladning og for at være en gennemgående god elektrisk havetraktor med mange funktioner.
Dagens bedste priser og tilbud på Ryobi Zero Turn havetraktor:
- Ideel til daglig klipning
- Kopholder
- 3-timers batteritid
Mere om Ryobi Zero Turn havetraktor
SPECIFIKATIONER
- Spænding: 48 V
- Kapacitet: 100 Ah
- Lader medfølger: Ja
- Antal batterier: 1
- Klippehøjde: 12 (35-115 mm)
- 4 kulfrie motorer
- Klippebredde: 106 cm
Med en enkelt batteriladning får du op til 12.000 m2 kontinuerlig klipning. Havetraktoren er udstyret med 4 kulfrie motorer, som giver et højt drejningsmoment til klipning og gearsystem.
Med en robust stålramme og et kraftigt 106 cm ståldæk har du en havetraktor, som vil holde i mange år fremover. Havetraktoren er behagelig at sidde på. Sædet kan justeres i 4 trin, og det gør den mere behagelig end sin forgænger.
Der er god plads til benene, hvilket giver en optimal komfort.
Ryobi Zero Turn har den største kapacitet, så hvis du skal slå meget store græsplæner eller græsset i en park og gøre det til daglig – er den helt ideel. Med ekstra funktioner såsom indkapslet opbevaringsrum, kopholder, USB oplader og LED-lygter bliver oplevelsen komfortabel og ideel for dig, der skal klippe græs i lang tid.
Ryobi Zero Turn er for dig, der skal sidde meget og ofte på en havetraktor. Prisen er meget høj, men det er godt givet ud, hvis det er dit arbejde, eller du har en meget stor græsplæne, der skal slås ofte. Det er ofte ikke nødvendigt for dig, der har en almindelig størrelse have at investere i en havetraktor med så stor kapacitet som Ryobi Zero Turn.
Fordele og ulemper ved Ryobi Zero Turn havetraktor
Fordele
- Ideel til daglig klipning
- Kopholder
- 3-timers batteritid
Ulemper
- Høj pris
Husqvarna R 214TC - komfortabel og brugervenlig havetraktor
Husqvarna havetraktor R 214TC har vundet flere priser for dens raffinerede teknologi og ydeevne. Den er for eksempel topscorer hos PriceRunner. Den giver dig et enestående resultat og er holdbar samtidig med. Hos Testberichte får den desuden en god anmeldelse. Dens helt store force er, at den er komfortabel at bruge, og at den er rigtig god til at klippe hjørner og kanter.
Dagens bedste priser og tilbud på Husqvarna R 214TC:
- Nem at manøvrere
- Komfortabel at bruge
- Let kant- og hjørneklipning
Mere om Husqvarna R 214TC
SPECIFIKATIONER
- Cylindere: 2
- Brændstof: Benzin
- Brændstofkapacitet: 12 liter
- Klippebredde: 94 cm
- Klippehøjde (maks.): 75 mm.
- Klippehøjde (min.): 25 mm.
- Antal knive: 2 stk.
- Maks. hastighed: 9,5 km/t
- Vægt: 244 kg.
R 214TC er udstyret med teknologien BioClip®. Teknologien sørger for at klippe græsset helt fint, og derefter fordele det jævnt over græsarealerne. Det giver en naturlig gødning til græsplænen. Det er desuden nemt at rengøre havetraktoren.
Hvis du har en græsplæne med forhøjninger og mange kanter og hjørner, er R 214TC ideel til dig. Den har et svingbart bagaksel, der sørger for at den kan vippe, så du sidder komfortabelt uanset. Du har god kontrol over maskinen, selvom der måtte være bump på vejen. De store hjul giver et godt greb og sørger for, at du kan sidde trygt og godt.
Prismæssigt ligger den meget i midten. Det er derfor en meget ideel havetraktor til prisen, da du samtidig får god kvalitet.
Fordele og ulemper ved Husqvarna R 214TC
Fordele
- Nem at manøvrere
- Komfortabel at bruge
- Let kant- og hjørneklipning
Ulemper
- Udstødningsløbet bliver varmt
MTD Optima Minirider 76 - bedste kompakte havetraktor
MTD havetraktor Optima Minirider er den mindste i oversigten. Den er lille og kompakt, hvilket er dens styrke. Den er til dig, der ikke skal bruge en meget stor havetraktor til at klare store græsarealer. Dog kan dens greb være en ulempe, da den ikke altid kan holde så godt fast på meget bløde arealer.
Den er blevet nr. 5 i en test af de bedste havetraktorer hos tyske Stern.de. Den har også fået en god anmeldelse hos Testlabor.eu. Stern.de skriver om produktet: ”MTD tilbyder dig med denne plæneklipper en god model for begyndere, der tilbydes til en lav pris og tilbyder mange relevante tekniske funktioner til brugeren, som ofte ikke er tilgængelige på andre enheder med samme prisinterval.”
Dagens bedste priser og tilbud på MTD Optima Minirider 76:
- Lille og kompakt
- 150 liters opsamlingsboks
- 6 gear motor med to hastigheder
Mere om MTD Optima Minirider 76
SPECIFIKATIONER
- Vægt: 140 kg
- Justering af klippehøjden: ja
- Fjederbelastet førersæde: ja
- El-start: ja
- Gear: 6
- Opsamler: 150 liter
- Venderadius: 46 cm
MTD havetraktor Optima er en minitraktor. Den klipper 76 cm, har 6 gear og 150 liter opsamlingsboks. Den er forskellig fra en almindelig havetraktor, da den er lille og kompakt og kan være på størrelse med en almindelig græsslåmaskine. Den kan bio-klippe din græsplæne og samle græsset i den 150 liter opsamlingsboks.
Den er ideel til dig med en mindre have eller til haver med mange blomster- og plantebede.
Fordele og ulemper ved MTD Optima Minirider 76
Fordele
- Lille og kompakt
- 150 liters opsamlingsboks
- 6 gear motor med to hastigheder
Ulemper
- Kan være svær at styre på meget blød grund
Så gammel skal man være for at køre havetraktor
Ifølge Arbejdstilsynet må du være 15 år, når du kører en havetraktor. Det gælder dog kun familievirksomheder, hvor der ikke er fremmede ansat. Som udgangspunkt må unge under 18 ikke køre havetraktor, medmindre:
- Du er 16 år, ikke omfattet af undervisningspligten, og har traktorkørekort
- Du er 15 år og er beskæftiget i en familievirksomhed. Det gælder følgende køretøjer, skriver Arbejdstilsynet:
- Traktorer, herunder til- og frakobling af vogne, maskiner og redskaber uden kraftoverføring, dog kun efter en forudgående vurdering af arbejdspladsen, og kun hvor arbejdet foregår under fornødent opsyn.
- Traktorer med frontlæsser til flytning samt af- og pålæsning af løse materialer samt bagmonteret balleløfter, hvor der ikke er fare for traktorens stabilitet.
- Motorfodervogne ved kørsel på plant terræn.
- Motorplæneklippere med hjul og gående fører ved kørsel på plant terræn. Plæneklipperen skal være forsynet med holdegreb (dødemandsfunktion).
- Motorplæneklippere, hvor operatøren sidder på plæneklipperen, og hvor kørsel foregår på plant terræn. Plæneklipperen skal være indrettet således, at klippeaggregatet ikke kan køre, når det er løftet. Endvidere skal plæneklipperens motor stoppe, når føreren forlader sædet og kun kunne startes, når der sidder en person i førersædet.
Det sikreste er altså at vente, til du er 18 år og har kørekort. Det skriver Landbrugsavisen, som har rådført sig med Arbejdstilsynet, hvor de fik ovenstående svar.
Sådan vælger du den rette havetraktor
Der er mange overvejelser at gøre sig, når du skal vælge en havetraktor. Det er vigtigt at overveje følgende punkter:
- Areal: Hvor stort et græsareal skal klippes? Det vil have betydning for, hvilken havetraktor du skal vælge. Havetraktorer til arealer mellem 1000 og 9000 m2, anbefales af Stiga. Hvis din græsplæne er mindre end det, kan det bedre betale sig med en traditionel græsplæneklipper.
- Transmissionstype: Du kan få havetraktorer med gear og med hydrostatisk transmission. Gear er billigere, men hydrostatisk transmission er som automatgear og er rarere at køre med.
- Klippebredde: Det kommer igen an på, hvor stor din græsplæne er, hvor mange ”forhindringer” den har i form af forhøjninger eller blomsterbede osv. En åben plæne egner et bredt klippegreb sig.
- Klippesystem: ønsker du side- og bagudkast? Multiclip? Opsamling? Det er alle overvejelser, du kan gøre dig, inden du vælger din næste havetraktor.
- Ekstra funktioner: Er det vigtigt for dig med en USB oplader, mens du kører? Eller måske ønsker du LED forlygter? Der er forskellige ekstrafunktioner, som kan være til gavn for dig, og nogle af dem er måske ligegyldige, og så er det dumt at betale for dem.
Derfor skal du investere i en havetraktor
Ifølge Finans bliver der produceret flere havetraktorer, og det skyldes, at havetraktorer er blevet mere populære. Hvorfor skal man egentlig investere i en havetraktor? Det skal du, hvis du har en stor græsplæne, eller en græsplæne der har mange forhindringer i form af blomsterbede, plantebede eller forhøjninger. En havetraktor er desuden meget mere komfortabel at bruge, da du sidder ned på den, og derfor skal du ikke bruge så mange armkræfter som ved en græsplæneklipper. Det gør arbejdet nemmere for dig og kan være nødvendigt, hvis du skal klippe græs på meget store arealer.
En havetraktor er dyr, men vil lette dit arbejde betydeligt meget, hvilket er en stor fordel.
Beskrivelse af kilder og tests
Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests
Ekspert- og testkilder
Protoolreviews
Protoolreviews skriver om og anmelder mange forskellige produkter i hjemmet og haven. De anmelder eksempelvis outdoor udstyr, i dette tilfælde havetraktorer.
Ryobi bliver anmeldt af Protoolreviews. De giver den i alt en score på 7,6. Den får 7 for design, 9 for funktioner, 7 for komfort, 8 for hastighed, 7 for kvaliteten af klipningen og 8 for værdi. De har en gennemgående vurdering af produktet, og det ender i den konklusion, at produktet er imponerende I forhold til prisen. Det er en lavere pris end de fleste andre batteridrevne havetraktorer på markedet.
Testen er udført den: 14. juni 2017
Læs hele testen her
Ryobi Zero Turn bliver også anmeldt med 8,3 point. De anbefaler den for dens store kapacitet, og at den kan holde længe på batteriet.
Testen er udført den: 18. juli 2019
Læs hele testen her
The Spruce
The Spruce er en hjemmeside, hvor de skriver om have, hjemmet og anmelder forskellige produkter hertil. De har en vision om at give gode og praktiske råd til den virkelige verden. Det inkluderer alt, som vil få dig til at føle dig mere hjemme.
Ryobi får 4,3/5 stjerner af The Spruce. De roser, at den ikke kræver meget vedligeholdelse, at den har en god performance – også i tykt græs. Den er støjsvag og har lang batteritid. De er knap så tilfredse med sædet, og batterierne er dyre at erstatte. De beskriver designet, performance, lydniveau, set-up og prisen.
Testen er udført den: 24. december 2019
Du kan se testen her
Rasenmaeher-tests.com
Rasenmaeher er en tysk side, som anmelder forskellige havetraktorer og andre lignende produkter. De tager udgangspunkt i andre tyske testsider, men har også selv en gennemgående beskrivelse af produktet.
MTD Smart bliver anmeldt af hjemmesiden, og den får en ganske fin anmeldelse. De skriver, at den kan klare store græsarealer op til 3000 m2, som kan klippes jævnt og hurtigt. De roser, at den har gear og bakgear, som gør den nem at manøvrere. Den er også velegnet til at klippe træer og buske. Den har imponeret dem ved sine høje kvalitet og holdbarhed.
Testen er udført den: 11. juli 2019
Du kan se testen her
Computerbild
Computerbild er en tysk side, der skriver om mange forskellige emner og anmelder mange forskellige produkter inden for flere kategorier. Det var egentlig et computermagasin, der nu har udviklet sig til at inkludere andre emner.
AL-KO bliver nævnt i testen af de bedste havetraktorer. Den får en femteplads og bliver kort nævnt med dens fordele og dens kapacitet på 6000 m2. Du kan få svar på mange spørgsmål vedrørende havetraktorer for at blive sporet ind på den rigtige model for dig.
Testen er udført den: 2021
Du kan se testen her
Byggherma
Byggherma blev grundlagt i 2006. Det er en internetvirksomhed, som også anmelder forskellige produkter. Det gælder for eksempel de tre bedste havetraktorer i 2021.
Stiga havetraktor Estate bliver nævnt og kommer ind på en tredjeplads. Den får 8,3 point. Den scorer 9 på prisen, 8 på kapacitet, 9 på funktioner og 7,2 for kundevurdering. Det er alt i alt en ideel havetraktor til dig, som gerne vil have bio-klip og opsamling. Kunderne har givet den 3,6 ud af 5 stjerner, så den scorer ikke meget højt her, men den er populær blandt anmelderne.
Testen er udført den: 22. april 2021
Du kan se testen her
Stern
Stern er et tysk nyhedssmagasin, som udgiver ugentligt. Der er fokus på underholdning og politik. På deres hjemmeside anmelder og skriver de også om forskellige produkter.
Stern anmelder de bedste 9 havetraktorer i 2021. MTD 76 kommer ind på en tredjeplads. Det er en god havetraktor til prisen, og du får mange funktioner, som man ellers ikke vil gøre med en havetraktor på den størrelse. Tilfredsheden er derfor stor hos Stern.
Du kan se testen her
Testberichte
Testberichte er en stor tysk anerkendt side, som tester forskellige produkter og sammenligner dem. Det gælder produkter inden for alverdens kategorier.
Husqvarna er blevet anmeldt hos Testberichte. Den får vurderingen ”gut” og 1,8 stjerner. Anmeldelsen er ikke så udførlig, men du kan sammenligne produktet med andre Husqvarna havetraktorer, som kan give dig et godt overblik over, hvilken en du skal købe, og hvilken en er den mest oplagte til dig og dit behov.
Du kan se testen her
Landbrugsavisen
Landbrugsavisen har skrevet en artikel om, hvornår man må køre havetraktor. De har rådført sig med Arbejdstilsynet, så de følger lovgivningen. Deres oversigt har vi brugt i vores guide.
Du kan læse hele artiklen her
Stiga
Stiga.com er et mærke, som producerer havetraktorer. De skriver desuden artikler, hvor de for eksempel guider dig til den rette havetraktor, hvilket vi har refereret til i vores guide.
Du kan læse hele artiklen her
Finans
Finans.dk er en online avis, der skriver om mange emner inden for finansområdet. De skriver om, hvordan der bliver produceret flere havetraktorer end nogensinde før, og det forsøger vi at forklare i vores guide.
Du kan læse hele artiklen her
FAQ
Tidligere anmeldte produkter – nu udgået
Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.