Test-oversigt:
De bedste havetraktorer

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne oversigt hjælper vi dig med at finde den havetraktor, der passer bedst til dine behov. Vi sammenligner nogle af markedets bedste havetraktorer ifølge eksperterne ved at se på pris, funktioner, og hvad havetraktoren egner sig bedst til.

Vi har sørget for at fremhæve fordele og ulemper ved hvert enkelt produkt, så du får et godt overblik og kan finde den helt rigtige maskine til din have.

Du finder både havetraktorer, der er kåret som topscorer og mere budgetvenlige modeller, som ikke sprænger budgettet.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

What to consider before buying one havetraktorer

 • Hvad er dit budget? Det er altid godt at afgøre med dig selv, hvor mange penge du vil bruge på en havetraktor, inden du sætter dig for at finde en.
 • Hvor stor kapacitet skal den have? Hvis du har en stor græsplæne, kan det være godt at investere i en med stor kapacitet. Ellers har du ikke brug for at købe en, der er meget dyr, da dem med større kapacitet, ofte er dyrere.
 • Med gear eller transmission? Det kan være afgørende for din kørsel, hvis du skal sidde længe og klippe græs.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Så gammel skal man være for at køre havetraktor

Ifølge Arbejdstilsynet må du være 15 år, når du kører en havetraktor. Det gælder dog kun familievirksomheder, hvor der ikke er fremmede ansat. Som udgangspunkt må unge under 18 ikke køre havetraktor, medmindre:

 • Du er 16 år, ikke omfattet af undervisningspligten, og har traktorkørekort
 • Du er 15 år og er beskæftiget i en familievirksomhed. Det gælder følgende køretøjer, skriver Arbejdstilsynet:
 1. Traktorer, herunder til- og frakobling af vogne, maskiner og redskaber uden kraftoverføring, dog kun efter en forudgående vurdering af arbejdspladsen, og kun hvor arbejdet foregår under fornødent opsyn.
 2. Traktorer med frontlæsser til flytning samt af- og pålæsning af løse materialer samt bagmonteret balleløfter, hvor der ikke er fare for traktorens stabilitet.
 3. Motorfodervogne ved kørsel på plant terræn.
 4. Motorplæneklippere med hjul og gående fører ved kørsel på plant terræn. Plæneklipperen skal være forsynet med holdegreb (dødemandsfunktion).
 5. Motorplæneklippere, hvor operatøren sidder på plæneklipperen, og hvor kørsel foregår på plant terræn. Plæneklipperen skal være indrettet således, at klippeaggregatet ikke kan køre, når det er løftet. Endvidere skal plæneklipperens motor stoppe, når føreren forlader sædet og kun kunne startes, når der sidder en person i førersædet.

Det sikreste er altså at vente, til du er 18 år og har kørekort. Det skriver Landbrugsavisen, som har rådført sig med Arbejdstilsynet, hvor de fik ovenstående svar.

Sådan vælger du den rette havetraktor

Der er mange overvejelser at gøre sig, når du skal vælge en havetraktor. Det er vigtigt at overveje følgende punkter:

 1. Areal: Hvor stort et græsareal skal klippes? Det vil have betydning for, hvilken havetraktor du skal vælge. Havetraktorer til arealer mellem 1000 og 9000 m2, anbefales af Stiga. Hvis din græsplæne er mindre end det, kan det bedre betale sig med en traditionel græsplæneklipper.
 2. Transmissionstype: Du kan få havetraktorer med gear og med hydrostatisk transmission. Gear er billigere, men hydrostatisk transmission er som automatgear og er rarere at køre med.
 3. Klippebredde: Det kommer igen an på, hvor stor din græsplæne er, hvor mange ”forhindringer” den har i form af forhøjninger eller blomsterbede osv. En åben plæne egner et bredt klippegreb sig.
 4. Klippesystem: ønsker du side- og bagudkast? Multiclip? Opsamling? Det er alle overvejelser, du kan gøre dig, inden du vælger din næste havetraktor.
 5. Ekstra funktioner: Er det vigtigt for dig med en USB oplader, mens du kører? Eller måske ønsker du LED forlygter? Der er forskellige ekstrafunktioner, som kan være til gavn for dig, og nogle af dem er måske ligegyldige, og så er det dumt at betale for dem.

Derfor skal du investere i en havetraktor

Ifølge Finans bliver der produceret flere havetraktorer, og det skyldes, at havetraktorer er blevet mere populære. Hvorfor skal man egentlig investere i en havetraktor? Det skal du, hvis du har en stor græsplæne, eller en græsplæne der har mange forhindringer i form af blomsterbede, plantebede eller forhøjninger. En havetraktor er desuden meget mere komfortabel at bruge, da du sidder ned på den, og derfor skal du ikke bruge så mange armkræfter som ved en græsplæneklipper. Det gør arbejdet nemmere for dig og kan være nødvendigt, hvis du skal klippe græs på meget store arealer.

En havetraktor er dyr, men vil lette dit arbejde betydeligt meget, hvilket er en stor fordel.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Protoolreviews

Protoolreviews skriver om og anmelder mange forskellige produkter i hjemmet og haven. De anmelder eksempelvis outdoor udstyr, i dette tilfælde havetraktorer.

Ryobi bliver anmeldt af Protoolreviews. De giver den i alt en score på 7,6. Den får 7 for design, 9 for funktioner, 7 for komfort, 8 for hastighed, 7 for kvaliteten af klipningen og 8 for værdi. De har en gennemgående vurdering af produktet, og det ender i den konklusion, at produktet er imponerende I forhold til prisen. Det er en lavere pris end de fleste andre batteridrevne havetraktorer på markedet.

Testen er udført den: 14. juni 2017
Læs hele testen her

Ryobi Zero Turn bliver også anmeldt med 8,3 point. De anbefaler den for dens store kapacitet, og at den kan holde længe på batteriet.
Testen er udført den: 18. juli 2019
Læs hele testen her

The Spruce

The Spruce er en hjemmeside, hvor de skriver om have, hjemmet og anmelder forskellige produkter hertil. De har en vision om at give gode og praktiske råd til den virkelige verden. Det inkluderer alt, som vil få dig til at føle dig mere hjemme.

Ryobi får 4,3/5 stjerner af The Spruce. De roser, at den ikke kræver meget vedligeholdelse, at den har en god performance – også i tykt græs. Den er støjsvag og har lang batteritid. De er knap så tilfredse med sædet, og batterierne er dyre at erstatte. De beskriver designet, performance, lydniveau, set-up og prisen.

Testen er udført den: 24. december 2019
Du kan se testen her

Rasenmaeher-tests.com

Rasenmaeher er en tysk side, som anmelder forskellige havetraktorer og andre lignende produkter. De tager udgangspunkt i andre tyske testsider, men har også selv en gennemgående beskrivelse af produktet.

MTD Smart bliver anmeldt af hjemmesiden, og den får en ganske fin anmeldelse. De skriver, at den kan klare store græsarealer op til 3000 m2, som kan klippes jævnt og hurtigt. De roser, at den har gear og bakgear, som gør den nem at manøvrere. Den er også velegnet til at klippe træer og buske. Den har imponeret dem ved sine høje kvalitet og holdbarhed.

Testen er udført den: 11. juli 2019
Du kan se testen her

Computerbild

Computerbild er en tysk side, der skriver om mange forskellige emner og anmelder mange forskellige produkter inden for flere kategorier. Det var egentlig et computermagasin, der nu har udviklet sig til at inkludere andre emner.

AL-KO bliver nævnt i testen af de bedste havetraktorer. Den får en femteplads og bliver kort nævnt med dens fordele og dens kapacitet på 6000 m2. Du kan få svar på mange spørgsmål vedrørende havetraktorer for at blive sporet ind på den rigtige model for dig.

Testen er udført den: 2021
Du kan se testen her

Byggherma

Byggherma blev grundlagt i 2006. Det er en internetvirksomhed, som også anmelder forskellige produkter. Det gælder for eksempel de tre bedste havetraktorer i 2021.

Stiga havetraktor Estate bliver nævnt og kommer ind på en tredjeplads. Den får 8,3 point. Den scorer 9 på prisen, 8 på kapacitet, 9 på funktioner og 7,2 for kundevurdering. Det er alt i alt en ideel havetraktor til dig, som gerne vil have bio-klip og opsamling. Kunderne har givet den 3,6 ud af 5 stjerner, så den scorer ikke meget højt her, men den er populær blandt anmelderne.

Testen er udført den: 22. april 2021
Du kan se testen her

Stern

Stern er et tysk nyhedssmagasin, som udgiver ugentligt. Der er fokus på underholdning og politik. På deres hjemmeside anmelder og skriver de også om forskellige produkter.

Stern anmelder de bedste 9 havetraktorer i 2021. MTD 76 kommer ind på en tredjeplads. Det er en god havetraktor til prisen, og du får mange funktioner, som man ellers ikke vil gøre med en havetraktor på den størrelse. Tilfredsheden er derfor stor hos Stern.
Du kan se testen her

Testberichte

Testberichte er en stor tysk anerkendt side, som tester forskellige produkter og sammenligner dem. Det gælder produkter inden for alverdens kategorier.

Husqvarna er blevet anmeldt hos Testberichte. Den får vurderingen ”gut” og 1,8 stjerner. Anmeldelsen er ikke så udførlig, men du kan sammenligne produktet med andre Husqvarna havetraktorer, som kan give dig et godt overblik over, hvilken en du skal købe, og hvilken en er den mest oplagte til dig og dit behov.
Du kan se testen her

Landbrugsavisen

Landbrugsavisen har skrevet en artikel om, hvornår man må køre havetraktor. De har rådført sig med Arbejdstilsynet, så de følger lovgivningen. Deres oversigt har vi brugt i vores guide.

Du kan læse hele artiklen her

Stiga

Stiga.com er et mærke, som producerer havetraktorer. De skriver desuden artikler, hvor de for eksempel guider dig til den rette havetraktor, hvilket vi har refereret til i vores guide.

Du kan læse hele artiklen her

Finans

Finans.dk er en online avis, der skriver om mange emner inden for finansområdet. De skriver om, hvordan der bliver produceret flere havetraktorer end nogensinde før, og det forsøger vi at forklare i vores guide.

Du kan læse hele artiklen her

FAQ

Hvilken havetraktor er bedst?
Det kommer an på, hvad dit behov er. Vores topscorer er en havetraktor fra Ryobi, som gør sig godt på mange forskellige parametre.
Hvilken havetraktor skal man vælge?
Det kommer an på dit behov. Du skal vælge en havetraktor, der passer til det græsareal, du skal slå. Vælg en der har de funktioner, som du får brug for.
Der kan være mange grunde til, at havetraktoren ikke vil starte. Måske skal der et nyt tændrør til, måske er luftfilteret stoppet. Du kan rådføre dig hos producenten eller en fagmand.
Hvornår må man køre havetraktor?
Du må køre havetraktor, når du er over 18, eller når du har traktorkørekort som 16-årig. Ellers gælder der særlige regler, som du kan læse om i denne artikel.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme