Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste arbejdsbukser:
De bedste bukser til værkstedet og byggepladsen

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Fysisk arbejde er hårdt og slider på tøjet. Med arbejdsbukser opnår du en høj slidstyrke og modstandsdygtighed, så bukserne har længere levetid. Det er dog vigtigt, du føler dig godt tilpas i dine arbejdsbukser; særligt hvis du skal lave fysisk hårdt arbejde.

Arbejdsbukser findes i forskellige modeller, materialer og pasform. For at give dig det bedste udgangspunkt for det helt rigtige valg af arbejdsbukser, har vi lavet en oversigt med vores favoritter.

Vi guider dig igennem valget med en købsguide og kommer i dybden med, hvorfor du har brug for et par arbejdsbukser i god kvalitet.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Hvad skal du overveje, før du køber et arbejdsbukser

Når du køber arbejdsbukser, er der nogle få vigtige faktorer, du skal overveje.

 • For det første bør du overveje, hvilken type arbejde du udfører. Det er afgørende for, hvilket materiale og hvilke funktioner arbejdsbukserne skal have for at passe bedst muligt til dit arbejdsmiljø. Hvis du f.eks. arbejder udendørs eller i et område med barske forhold, har du brug for arbejdsbukser, der er fremstillet af slidstærkt, vandafvisende materiale som f.eks. nylon eller polyester. Derudover vil du måske have arbejdsbukser med lommer, så du kan opbevare værktøj eller arbejdsudstyr sikkert og bekvemt.
 • En anden faktor du skal overveje, når du køber arbejdsbukser, er pasformen. Det er vigtigt at finde et par arbejdsbukser, der sidder behageligt, så du ikke oplever ubehag, når du udfører dine opgaver. Du bør også overveje, hvilken type design du leder efter i en arbejdsbuks. Nogle mennesker foretrækker et uformelt look, mens andre måske vælger noget mere professionelt.
 • Kontrollere kvaliteten af de arbejdsbukser, du køber. Kig efter arbejdsbukser, der er fremstillet af materialer og syninger af høj kvalitet, så de kan holde til at blive brugt flere gange. Sørg også for at tjekke vaskeanvisningerne, da arbejdsbukser kan kræve særlig pleje, når det kommer til rengøring og vedligeholdelse.

arrow-more

Købsguide: Sådan vælger du de rigtige arbejdsbukser

Der findes mange forskellige typer og modeller af arbejdsbukser. Yderligere kan der være forskellige krav fra arbejdspladsen i forhold til udseende, sikkerhedsgodkendelser eller farve.

Inden du tager på indkøb efter et par nye arbejdsbukser, er det vigtigt at du gør det klart, hvilke behov og krav du stiller til produktet.

For at give dig de bedste forudsætninger for det rette valg, har du brug for en tilpas viden omkring arbejdsbukser. I denne købsguide gennemgås de forskellige typer af arbejdsbukser, materialer og funktioner.

Pasform

Pasformen for dine arbejdsbukser er mange gange en personlig reference. Tænk over hvilke bukser du har i din hverdags garderobe, og hvilken pasform du følger dig bedst tilpas i. Pasformen for dine arbejdsbukser skal være god og behagelig. Du skal være aktiv i hele arbejdsdage med dine arbejdsbukser på.

Pasformen har ikke den store betydning for funktionaliteten og slidstyrken af dine arbejdsbukser. Dog er det vigtigt at have særligt for øje, om du oftest er ude i yde arbejdspositioner, der kan skabe større slidt på syninger og som kunne kræve en særlig pasform.

Afslappet

Den afslappede pasform har et løst fit. Pasformen giver god luft til bagdel, baller og skridt. Der er god plads til at arbejdsbukserne kan komme udover et par arbejdsstøvler. Den afslappet pasform er en alsidig arbejdsbuks, der kan anvendes til mere eller mindre alle former for et aktivt arbejde.

Du kan også overveje, når man begynder at nærme sig sommeren, at kigge på arbejdsshorts. Det kan være et godt alternativ til arbejdsbukser, så du ikke behøver at gå og svede hele sommeren.

Tætsiddende

De tætsiddende arbejdsbukser stiller større krav til aktiviteterne. Det er ikke altid lige nemt at føle den største bevægelsesfrihed, hvis arbejdsbukserne sidder helt tæt på kroppen. De tætsiddende arbejdsbukser er oftest udført i en konstruktion med mere stræk i stoffet, end de afslappede udgaver.

Traditionel

De traditionelle arbejdsbukser tager de bedste egenskaber fra den afslappede model og den tætsiddende model. Den traditionelle arbejdsbuks har som regel god plads omkring bagdel og skridtet, der giver en større bevægelsesfrihed. Den traditionelle pasform vil oftest have tættere siddende ben. De tættere siddende ben er en fordel hvis der anvendes knæpuder. Knæpuderne sidder bedre og mere korrekt positioneret, hvis buksernes ben sidder tæt.

Materiale

Materialevalget har betydning for dine arbejdsbuksers anvendelighed. Komfort og slidstyrke er afhængigt af et materiale der er tilpasset til arbejdstypen.

Bomuld

Bomuld giver en stor åndbarhed. Bomuld har en god evne til at lede sved og eventuelt kondens væk fra huden. Med bomuld opnås en arbejdsbuks der kan vaskes i vaskemaskinen ved høje temperaturer. 100% bomuld besidder ikke den største slidstyrke, sammenlignet med polyester.

Polyester

Polyester er et kemisk fremstillet materiale af plastik. Polyester opnår i en tæt vævning, en meget pålidelig og høj slidstyrke. Det er muligt at konstruere arbejdsbukser af 100% polyester i et meget tyndt materiale. Ulempen ved polyester er at det mere eller mindre ikke er åndbart. Polyester vil danne kondens og give en indelukket og klam følelse mod huden.

Kombinerede materialer

Oftest vil man gerne have både den store åndbarhed fra bomuld og slidstyrken fra polyester. Mange arbejdsbukser er med fordel produceret i et materiale der består af en blanding af bomuld og polyester. Dermed fås det bedste fra begge verdener og arbejdsbukser med gode funktioner og egenskaber.

Farve

Nogle arbejdspladser kan have krav til farven på dine arbejdsbukser. Det er ikke unormalt at der til arbejdsbukserne på en arbejdsplads stilles krav til at bukserne skal fremstå med en øget synlighed. En øget synlighed kan være i form af fluorescerende farver, eller det man kalder sikre farver. Sikre farver er farver der ikke er at finde på arbejdspladsen. Synlighed kan også øges ved arbejdsbukser med refleksdetaljer.

Type

Typen kan have betydning for komforten. Afhængigt af den type arbejde der udføres og kropsformen, kan det være en fordel at vælge den ene type frem for den anden.

Klassisk

Den klassiske model er som en almindelige hverdagsbuks. Den klassiske type er holdt oppe ved livet og uden seler. Denne type er den mest hyppigt anvendte arbejdsbuks.

Overalls

Overalls eller arbejdsbukser med seler skaber for nogle en større komfort. Justerbare seler kan give en bedre pasform. Med overalls eller arbejdsbukser med seler, skal du ikke bekymre dig om, om bukserne glider ned.

Lommer

Der findes forskellige modeller af arbejdsbukser. Nogle arbejdsbukser har mange lommer, andre har færre. Afhængigt af hvor stor en prioritet, det er for dig at kunne opbevare værktøj, søm og skruer i dine arbejdsbukser, jo større et fokus bør du have på det. Du bør sikre dig, at der er tilstrækkelige lommer til dit behov, og at de er rummelige nok. Hvis du stadig mangler lommer, så kan en arbejdsvest med lommer være en løsning.

Kilde: Workngear.com

Hvorfor har jeg brug for et par arbejdsbukser?

Det kan for nogle være svært at se forskel på et par arbejdslignende bukser og et par reelle arbejdsbukser. Der er dog markante forskelle.

Arbejdsbukser består af et materiale, der er gennemsnitligt tre gange tykkere end traditionelle hverdagsbukser. Arbejdsbukserne opnår en langt større slidstyrke end traditionelle hverdagsbukser. Det samme gælder for en arbejdstrøje og andet arbejdstøj

Kort og godt har du brug for et par arbejdsbukser, fordi du opnår en større slidstyrke og modstandsdygtighed over for de ydre påvirkninger. Arbejdsbukser kan give dig en større sikkerhed på arbejdspladsen. Der kan være arbejdspladser hvor der kræves særligt sikkerhedsgodkendte arbejdsbukser, særligt tilpasset til den type arbejde der skal udføres.

Kilde: Workauthority.ca

Når man er ude og arbejde, så kan noget musik eller radio ofte hjælpe lidt på at få tiden til at gå hurtigere. Vi har derfor fundet nogle af de bedste arbejdsradioer, således i kan gå og hygge jer samtidig med at i arbejder.

3 lags gore-tex for en optimal beskyttelse dagen lang

Konstruktionen af Snickers Gore-Tex Skalbuks består af et 3-lags slidstærkt design. Gore-Tex er betegnelsen på en vandtæt og samtidig åndbar membran eller vævning, som et stykke stof kan have.

Med den rette imprægnering, holder et par skalbukser med Gore-Tex dig tør dagen lang uanset vind og vejr. De tapede sømme sikrer, at intet vand trænger ind i buksen.

Snickers Gore-Tex Skalbuks 3888 er et par arbejdsbukser, der er velegnede til dig, der er udsat for vind og regn i arbejdstiden. Arbejdsbukserne kan med fordel anvendes om vinteren med et isolerende lag under. Pasformen kan justeres i livet og ved hjælp af de justerbare seler. Buksebenene kan spændes ind for neden, hvilket er en fordel hvis arbejdsbukserne skal anvendes i sne eller fugtige områder, hvor du skal bruge gummistøvler.

FAQ

Hvilke arbejdsbukser er bedst?
Den arbejdsbuks, der er bedst for dig, afhænger af dine behov og din type af arbejde. Der kan være forskellige pasformer, som du foretrækker, eller specifikke krav fra arbejdspladsen til modeller af arbejdsbukser.
Gode arbejdsbukser kendetegnes ved at være slidstærke og rumme de funktioner, der er nødvendige for at kunne udføre arbejdet sikkert og hurtigt. Der skal være den nødvendige bevægelsesfrihed, rummelighed i lommer til værktøj.
Er arbejdsbukser med stretch slidstærke?
Arbejdsbukser med stretch kan være lige så slidstærke som andre. Teknologien i dag gør, at der kan indvæves meget solide materialer i et stykke stof, samtidig med at det også kan strækkes i flere retninger.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme