Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste Kompostbeholder:
Stor guide til valg af den rette

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Når sommeren nærmer sig, er vi danskere verdensmestre i at finde haveredskaberne og luge ud i bedene, finjustere hækken og få blomsterne til at blomstre.
Det er blevet utrolig populært at investere i en smart kompostbeholder, da du på den måde sikrer mere næring til dine planter. Med en kompostbeholder slipper du for at haste frem og tilbage mellem genbrugsstationen med dit affald, da du blot kan gemme det som kompost til næste sommer.

Markedet for kompostbeholdere er vokset, så hvilken kompostbeholder skal man vælge? Vi har gjort det nemt for dig at træffe en beslutning og har fundet frem til nogle af de bedste kompostbeholdere, du kan få fingrene i her og nu.

Vi har udvalgt de forskellige modeller ud fra både brugeranmeldelser og ekspertanmeldelser.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores udvalgte kompostbeholdere

Skaza Bokashi Organko 2 Starter Kit
Lager

Skaza Bokashi Organko 2 Starter Kit

Gå til bedste pris
1.158 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
AL-KO Jumbo 800
Lager

AL-KO Jumbo 800

Gå til bedste pris
801 Kr. hos Frishop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Skaza Bokashi Organko 2 Starter Kit - kompostbeholder af genanvendt plast

Hvis du drømmer om at leve et cirkulært liv, hvor du genanvender og udnytter naturens materialer til det fuldeste, er Bokashi Organko 2 Starter Kit fra Skaza det helt rigtige valg. Denne kompostbeholder hjælper dig ikke bare med at genbruge dit have- og køkkenaffald; selve beholderen er også skabt af genanvendeligt plast.

Dagens bedste priser og tilbud på Skaza Bokashi Organko 2 Starter Kit:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • En god startkompostbeholder
 • Passer ind i ethvert moderne køkken
 • Skabt af genanvendt plast

Mere om Skaza Bokashi Organko 2 Starter Kit

SPECIFIKATIONER

 • Materialer: Genanvendt plast
 • Vægt: 2,5 kilo
 • Længde: 25 centimeter
 • Bredde: 24 centimeter
 • Højde: 34 centimeter
 • Volume: 9,6 liter

Skaza Bokashi Organko 2 Starter Kit er designet til at være nem at komme i gang med – det er ikke for ingenting, den er navngivet ”Starter Kit”. Denne kompostbeholder består i virkeligheden af to forskellige spande, som du kan have stående både ude i haven, men også inde i køkkenet under vasken.

Spandene indeholder et tætsiddende indvendigt låg, så der ikke slipper nogle grumme lugte ud, samtidig med at fugten bevares og vedligeholdes.

Der er haner på spandene, så du kan dræne den overskydende væske, og så får du i dette startsæt også et helt kilo kompostgør med.

Skaza Bokashi Organko 2 Starter Kit er den perfekte kompostbeholder, hvis du enten er nybegynder eller bare ønsker at leve mere grønt. Det smarte design gør, at du kan have spandene stående inde i køkkenet, og så kan du endda komme godt i gang med din kompost ved at anvende det medfølgende kompostgær.

Fordele og ulemper ved Skaza Bokashi Organko 2 Starter Kit

Fordele

 • Designet på en smart måde
 • Ser godt ud
 • Fungerer optimalt

Ulemper

 • I den højere ende af prisskalaen

AL-KO Jumbo 800 - en rummelig kompostbeholder i smart design

AL-KO Jumbo 800 er én af de største kompostbeholdere på denne liste, der med sin kapacitet på 800 liter snildt kan opbevare et helt års ophobning af kompost. Dens særprægede 6-kantede design gør den nem at opstille i haven.

Dagens bedste priser og tilbud på AL-KO Jumbo 800:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Stor kapacitet
 • Flot udseende
 • Materiale: Genbrugs-kunststof

Mere om AL-KO Jumbo 800

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 800 liter
 • Vægt: 16 kilo
 • Længde: 125 centimeter
 • Bredde: 110 centimeter
 • Højde: 110 centimeter

AL-KO Jumbo 800 skiller sig i høj grad ud fra sine konkurrenter. Den er 6-kantet og kan rumme hele 800 liter kompost, og dens modelsystem gør det utroligt nemt at sammensætte og stille op i haven.

AL-KO Jumbo 800 er en åben kompostbeholder, der ikke bærer låg, og derfor skal du være opmærksom på, hvilke typer affald du smider i den. Det mest oplagte vil være haveaffald såsom græs og blade, da de ikke afgiver nær så kraftige lugte.AL-KO Jumbo 800 er en stor og rummelig kompostbeholder, der kan gemme alt dit affald hele året rundt.

Den er bærer ikke låg, og det er derfor nemt at smide dit haveaffald op i den, men du skal også være opmærksom på, at lugte dermed nemt slipper ud fra den.

Fordele og ulemper ved AL-KO Jumbo 800

Fordele

 • Stor kapacitet
 • Flot udseende

Ulemper

 • Yder ikke beskyttelse mod skadedyr

Hvad skal du overveje, før du køber et kompostbeholdere

 • Skal du bruge det til dit haveaffald eller dit køkkenaffald – eller begge dele?
 • Skal den kunne rumme alt dit affald fra haven eller bare en pose kaffegrums i ny og næ?
 • Skal det være en lukket kompostbeholder, der kan holde skadedyr væk, eller en åben kompostbeholder, der kan rumme mere tørt haveaffald?

arrow-more

Derfor skal du vælge den lukkede kompostbeholder

En kompostbeholder er en nyttig og naturlig opfindelse, fordi du nemt slipper af med dit affald, samtidig med at du skaber gode vilkår for naturen og din have. Spørgsmålet er bare, om det er alt affald, der kan komme ned i en kompostbeholder?

Svaret er nej. Hvis du smider køkkenaffald og madrester ned i en åben kompostbeholder, risikerer du, at du tiltrækker ubudne gæster som for eksempel rotter. Du kan dog nemt undgå dette problem ved at bruge en lukket kompostbeholder i stedet.

På den måde kan du gøre brug af en kompostbeholder hele året rundt, uden at det kommer til at genere for meget med lugte – det gælder især i efteråret og vinteren, hvor komposteringen ikke går nær så hurtig som i sommeren. Du hjælper dog dig selv i høj grad, hvis du tilfører lidt kulstofholdigt drys, hvis du vælger den lukkede kompostbeholder.

Der er dog også ulemper ved at bruge en lukket kompostbeholder fremfor en åben kompostbeholder. Den lukkede beholder er god til organisk affald og madaffald, men ikke nær så meget det tørre haveaffald. Du opnår dermed ikke en nær så stor effekt, hvis du har omfattende havearbejde foran dig.

Fordele og ulemper ved en kompostbeholder

Hvis du drømmer om at holde en have, der både er smuk at se på, og som også er sund for naturen, er en kompostbeholder den helt rigtige løsning at anskaffe sig. Med en kompostbeholder kan du genanvende dit have- og køkkenaffald, og du skaber på den måde gødning og muld, du kan bruge i haven.

Der findes mange forskellige typer kompostbeholdere – lukkede kompostbeholdere, kompostbeholder med bund, kompostbeholder af træ – og de har hver især sine fordele og ulemper. Du skal finde ud af med dig selv, hvad du har brug for i din have, og hvilken type affald du primært kommer til at fylde i beholderen.

Overordnet set er der den klare fordel ved en kompostbeholder, at du slipper for at bruge meget energi og tid på at skulle fragte dit affald væk, og du behøver heller ikke at investere unødvendige penge i gødning til haven. Du skaber det hele selv – og så er den næringsrige kompost endda god for naturen.

Du skal dog også være bevidst om faldgruberne ved en kompostbeholder. For det første kan de snildt komme til at fylde i haven, og det er ikke altid det kønneste syn (medmindre du smider penge efter én af de mere æstetiske beholdere, vi har nævnt i denne artikel). Du skal også være bevidst om, at have- og køkkenaffaldet kan afgive kraftige lugte, og i værste tilfælde kan du endda komme til at tiltrække mus og rotter.

Når du alligevel rydder op i haven, så kan du overveje en kompostbeholder

På trods af de ulemper, der kan være ved en kompostbeholder, er det svært at løbe fra de overskyggende fordele. Som sagt slipper du for at køre frem og tilbage mellem genbrugsstationen for at komme af med alt dit affald, og så kan komposten skabe næringsfyldt gødning og muld til næste års sommer.

Det behøver ikke at være en dyr affære at anskaffe sig en beholder. Du kan selvfølgelig på egen hånd bygge en kompostbeholder af træ, men de fleste vil nok i sidste ende råde dig til at købe en professionelt bygget kompostbeholder, så du ikke risikere at tiltrække mus og rotter.

Når du endelig har fået beholderen op at stå i din have, er det så nemt som ingenting at smide alt det overskydende haveaffald op til den anden kompost, så du er klar til at gøre brug af det næste sommer.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping blev lanceret i 2002, og siden er det blevet en integreret del af dét at shoppe på internettet. Med Google Shopping har du mulighed for at søge efter produkter på webshops og sammenligne priser mellem forskellige leverandører.

Produktet Hozelock Bokashi Compost Bin 16L opnår en samlet brugerbedømmelse på 4,4 ud af i alt 5 stjerner. Produktet bliver især rost for ikke at afgive nogen lugte, og den giver en meget fin kompost.

Du kan se anmeldelserne her

Produktet Greenline Master 375 L opnår en samlet brugerbedømmelse på 3,9 ud af i alt 5 stjerner. En af dens klare fordele er, at kompostbeholderen er nem at samle og komme i gang med. Den er dog lidt svær at åbne og lukke.

Du kan se anmeldelserne her

Produktet Greenline Mully 360 L opnår en samlet brugerbedømmelse på 3,5 ud af i alt 5 stjerner. Den får rosende ord med på vejen for sin simple opbygning og nemme måde at blive samlet på.

Du kan se anmeldelserne her

Produktet Prosperplast Module Compogreen Composter 800L opnår en samlet brugerbedømmelse på 3,6 ud af i alt 5 stjerner. En klar fordel ved kompostbeholderen er, at den er rummelig og ser pæn ud, men materialet er ikke så kraftigt.

Du kan se anmeldelserne her

Amazon

Amazon er nok den største digitale markedsplads i verden, og her præsenteres alle relevante informationer og anmeldelser af et givent produkt. Vi anvender de mange anmeldelser til at få indblik i, hvad forbrugerne reelt synes om produkterne.

Produktet Hozelock Bokashi Compost Bin 16L opnår en samlet brugerbedømmelse på 4,5 ud af i alt 5 stjerner. Anmeldelserne hæfter sig ved det smarte i, at man kan fremme de gode bakterier i sin kompost med denne beholder. Dog går der meget lang tid, før man kan se nogen resultater.

Du kan se anmeldelserne her

Produktet AL-KO Jumbo 800 opnår en samlet brugerbedømmelse på 4,1 ud af i alt 5 stjerner. Brugerne er særligt imponerede over, hvor rummelig kompostbeholderen er, samtidig med at den skaber god ventilation til din kompost. Dog påpeges det, at materialerne ikke er skabt til at kunne modstå vind og vejr i mange år.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvordan virker en kompostbeholder?
En kompostbeholder er en naturlig løsning. Når afskårne grene, klippet græs og organisk affald fra køkkenet ligger i beholderen over længere tid, starter en kemisk proces, som omdanner det til næringsholdig gødning og muld, du kan genbruge i haven.
Hvis du kaster dig ud i et gør-det-selv-projekt, vil det mest optimale være at bygge en kompostbeholder med låg på. Siderne på beholderen bør være tætte i sådan en grad, at kun meget lidt luft slipper ind, så fugten bevares. Hvis du bygger den med træplader, bør der kun være en halv centimeters afstand mellem hver plade.
Skal kompostbeholderen være åben eller lukket?
En lukket kompostbeholder sikrer, at komposten ikke tørrer ud, at der ikke siver dårlige lugte op, og at der ikke kommer skadedyr ind. En åben kompostbeholder kan dog også være nyttig, da der typisk er mere plads til store bunker haveaffald.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme