Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Makita hækkeklipper test-oversigt:
De 3 bedste makita hækkeklippere

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Makita er en japansk virksomhed, der har eksisteret i over 100 år. I dag er Makita et verdensomspændende brand, der blandt andet producerer gode hækkeklippere.

Her på listen vil du kunne finde et udpluk af de modeller, eksperterne anser som nogle af de bedste Makita hækkeklippere. Vi giver dig også en guide til køb af hækkeklipper og viden om sæsonen for klipning af hæk.

 

Vores udvalgte makita hækkeklippere

Makita DUH523Z
Lager

Makita DUH523Z

Gå til bedste pris
699 Kr. hos BygXtra
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita DUH604SZ hækkeklipper 18V
Lager

Makita DUH604SZ hækkeklipper 18V

Gå til bedste pris
3.910 Kr. hos Frishop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita DUH602Z
Lager

Makita DUH602Z

Gå til bedste pris
2.179 Kr. hos Silvan
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Makita DUH523Z - sikker hækkeklipper

Makita DUH523Z er en hækkeklipper beregnet til hjemmeforbrug, altså til din egen have. Der er blevet tænkt på sikkerheden, og maskinen har en to-hånds sikkerhedsafbryder, så du mindsker risikoen for uheld.

Makita DUH523Z har fået en medium rating på tyske Testberichte i 2017 og en lignende anmeldelse på YouTube kanalen Gosforth Handyman i 2019. Gosforth Handyman roser især Makita DUH523Z for batterilevetiden, selvom kanalen er enig i, at maskinen er ret så tung. I 2016 fik Makita DUH523Z endnu en rosende anmeldelse hos Tüftler und Heimwerker, men også hos forbrugere har rost maskinen.

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DUH523Z:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • To-hånds sikkerhedsafbryder
 • Gummifiseret soft-grip
 • Pletfri overflade på bladet

Mere om Makita DUH523Z

SPECIFIKATIONER

 • Maksimale skærekapacitet: 15 mm
 • Ledningsfri

På Amazon har Makita DUH523Z nemlig en helt utrolig score på 4,8 ud af 5, og det endda med over 4.500 anmeldelser fra diverse forbrugere.

Makita DUH523Z har et relativt lavt støjniveau i forhold til andre hækkeklippere, selvom der dog stadig bør bruges høreværn.

Bladet på 5,2 cm er brugerudskifteligt og har en pletfri overflade, der er blevet opnået ved hjælp af non-elektrolyse nikkelplettering.

Makita DUH523Z er elektrisk og har en hastighed på 1350 spm. Skærekapaciteten er på 15 mm. Der medfølger ikke batteri, da dette skal købes separat og kan fungere til optil flere Makita-produkter.

Fordele og ulemper ved Makita DUH523Z

Fordele

 • God værdi for pengene
 • Gummifiseret soft-grip
 • Anti-vibrationsstruktur
 • Batterikapacitet advarselslampe
 • Meget solid og robust

Ulemper

 • Batterikapacitet er mindre end specificeret

Makita DUH604SZ hækkeklipper 18V - beregnet til professionel brug

Makita DUH604SZ har et lidt anderledes udseende end den typiske hækkeklipper, men den fungerer stadig som enhver anden. Makita DUH604SZ er beregnet til professionel brug, og kniven, udviklet med skråtstillede knivblade, fanger grenene meget mere effektivt.

Selvom Makita DUH604SZ ser lidt anderledes ud, så har den stadig fået ros for sin effektivitet, blandt andet af det britiske testmagasin Which.co.uk, der har kåret maskinen til Bedste Køb i 2020.

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DUH604SZ hækkeklipper 18V:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Skråtstillede knivblade
 • Tohånds sikkerhedsafbryder
 • Tre hastighedsindstillinger

Mere om Makita DUH604SZ hækkeklipper 18V

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 3,4 kg

Makita DUH604SZ har en tohånds sikkerhedsafbryder og et lavt støjniveau, og der er hele tre hastighedsindstillinger. Det her er en Makita hækkeklipper 18V, som er beregnet til længere tids brug, og i og med den også er en del lettere end andre hækkeklippere, nemlig kun 3,4 kg, er den nemmere at arbejde med.

Tandbredden på Makita DUH604SZ er 30 mm, mens bladlængden er på hele 650 mm. Hækkeklipperen er ikke beregnet til lang rækkevidde, men til gengæld gør dens manglende ledning den nem at tage med rundt.

Ligesom andre Makita hækkeklippere medfølger der her ikke batteri – det skal købes separat, til gengæld passer det til mange forskellige maskiner.

Fordele og ulemper ved Makita DUH604SZ hækkeklipper 18V

Fordele

 • Nem at bruge
 • Gode klipperesultater
 • God batterilevetid
 • Kort opladetid

Ulemper

 • En smule ubalanceret – tipper lidt bagover

Makita DUH602Z - kraftig og god til lange grene

Makita DUH602Z fra 2019 er en nyere Makita hækkeklipper med en klinge af professionel kvalitet. Med kulfri motor opnås en længere brugstid, og maskinen er overraskende stille af en hækkeklipper at være. Maskinen er el-drevet og har elektroniske bremser.

Makita DUH602Z er på 3.-pladsen på Råd & Röns liste over hækkeklippere, og på Amazon har over 25 forbrugeranmeldelser fra hele verden givet maskinen en slutscore på 4,7 ud af 5.

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DUH602Z:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Makita DUH602Z

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 3,5 kg

Makita DUH602Z leveres hverken med skede, batteri eller oplader. Det er fordi Makita DUH602Z er en del af Makitas sortiment, der kan bruge det samme batteri uden nogen som helst problemer.

Det betyder, at du kan udskifte batteriet mellem forskellige maskiner, og altså kun skal oplade én ting af gangen.

Med en vægt helt nede på 3,5 kg er der tale om en lidt lettere maskine.

Fordele og ulemper ved Makita DUH602Z

Fordele

 • God til lange grene
 • Meget kraftig
 • Nem at håndtere
 • Lang klinge

Ulemper

 • Prisniveau
 • Balance

Sæsonen for hvornår du skal klippe din hæk

Hvis du vælger at klippe din hæk før Sct. Hans, så skal du holde øje med fuglereder. Du kan komme til at ødelægge dem eller åbne op for rovdyr som katte og rovfugle, uden at vide det.

Omvendt bør du ikke klippe hæk efter august. Det kan være skadeligt for nye skud eller åbninger, hvis efteråret pludselig bliver koldt. Hækken får desuden ikke tid til at ”lukke” de steder, du har klippet, og det kan skade den over vinteren.

Du kan klippe din hæk, inden bladene springer ud, og på den måde få et bedre overblik senere på året, eller du kan vælge at gøre det, så snart alt det grønne kommer frem. Fordelen ved den første mulighed er, at de er nemmere at se, hvad du laver, og der er næsten ingen risiko for at skade fugle eller reder. Omvendt kan hækken let blive tjavset, og du kan risikere at skulle klippe den igen.

Når du skal klippe din hæk, så tag siderne først. Forsøg at klippe hækken så lige som mulig – brug evt. en lygtepæl som ”målestok”, hvis det er muligt. Når siderne er blevet klippede, er det nemmere at komme til toppen. På den måde undgår du desuden også, at afklippet fra toppen sidder fast i resten af buskadset.

Husk på, at hækkeklippere er beregnet til hæk. Her gælder pegefinger-reglen: Hvis grenene er tykkere end en pegefinger, så er det ikke hækkeklipperens job. Du kan risikere at ødelægge dit værktøj, hvis du bruger det til de forkerte grene.

Du skal også være forsigtig, hvis du har hække og/eller buske med stort saft- eller harpiksindhold. Det kan sætte sig fast på bladet og ødelægge hækkeklipperen. Heldigvis er der rig mulighed for at forhindre det. Det kan du gøre ved at læse manualen. Du kan også undersøge det nærmere på nettet, så du ved, hvad du kan gøre ved bladet, for at beskytte det bedst muligt.

Se også: Ukrudtsbrændere

Gode råd til valg af Makita hækkeklipper

Det anbefales, at du finder en Makita hækkeklipper med batteri, eftersom de ofte er lettere og bedre for miljøet – har du en større have, kan det dog være det værd at investere i et ekstra batteri, så du ikke pludselig skal holde pause og oplade midt i arbejdet.

For at finde den bedst mulige hækkeklipper, skal du være bevidst om dit behov. Hvis du har en lang hæk hele vejen rundt om huset, så bør din hækkeklipper have en god levetid og være nem at håndtere.

En Makita hækkeklipper benzin er ofte kraftfuld, men det kan være besværligt at tanke dem, og i længden kan de være ret dyre. En hækkeklipper med ledning har sine kvaliteter, idet den hverken kræver opladning eller tankning, men ledningen kan være farlig, og du kan komme til at skære den over, hvis du ikke er forsigtig.

Selvom du finder et godt Makita hækkeklipper tilbud, så husk på, at prisen her altså ofte også har noget at sige om kvaliteten. Ligesom overfræsere er der tale om kraftfulde maskiner, som det er værd at investere i.

Skal du arbejde i længere tid af gangen, så bør du overveje en hækkeklipper med et roterbart håndtag. Det vil kunne skåne dine arme, da det tillader dig at skifte stilling og greb.

Der er mange forskellige Makita akku hækkeklipper, og de kan alle bruges til forskellige formål. Tandbredden på klingen indikerer tykkelsen på de grene, der kan klippes. Makita hækkeklippere leveres som regel uden batteri, da batteriet sælges separat og kan bruges til flere maskiner. Det sørger for, at du kun skal oplade én eller få ting af gangen.

Hvis du ikke skal arbejde professionelt med din hækkeklipper, så bør du heller ikke investere i én af professionel kvalitet. Alle Makita hækkeklippere er beregnede til at udføre et godt stykke arbejde, og den eneste forskel er, hvor lang tid de kan bruges. Det gælder både batterilevetid og din evne til at arbejde med dem.

Husk altid at pakke din hækkeklipper godt sammen, og arbejd aldrig tæt på andre.

Se også vores oversigt over rundsave.

Sådan vælger du den rette hækkeklipper uden ledning

Selvom eksempelvis en Makita hækkeklipper 2x18v med ledning kan være smart, idet den hverken skal tankes eller oplades, så er der altså også en risiko ved den. Ledningen er en snublefare, og der er mere, der kan gå i stykker eller blive beskadiget, hvis det ikke pakkes rigtigt sammen.

Men hvordan vælger man så den rette hækkeklipper uden ledning? Makita hækkeklipper akku har mange bud på gode og stærke maskiner, der ikke har brug for ledninger. Hvad end du søger en Makita hækkeklipper 18v eller Makita hækkeklipper duh523z, så skal der nok være én, der falder i din smag.

Ledningsfri hækkeklippere er ofte meget mere stille, og med deres kortere blade er det nemmere at være præcis. Det kan dog tage lidt længere tid at få jobbet udført, men så er det også gjort rigtigt.

Når du skal købe en ledningsfri hækkeklipper, så bør du tænke på batteri og produkt. Mange producenter laver nemlig ét batteri, der kan passe til flere maskiner, og på den måde kan du spare en god del penge.

Hvis du vælger en hækkeklipper med benzin, så sørg for ikke at fylde mere på end nødvendigt – især hvis der er tale om specialblandinger.

Sørg for at anskaffe dig en ledningsfri hækkeklipper, der er komfortabel og evt. har et roterende håndtag, så du kan skifte arbejdsstilling. På den måde passer du bedst på dine arme, og du øger sikkerheden, idet du bliver mindre træt af arbejdet.

Når du køber hækkeklipper, der kører på batteri, så sørg for at købe den korrekte strømforsyning. En billig kopivare kan nemlig være direkte farlig, og der er op til flere rapporter om billige batterier, der er brudt i brand.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön

Råd & Rön har testet en masse hækkeklippere og samlet dem på en overskuelig liste, så du nemmest kan overskue dem og finde den, du leder efter. Listen bliver jævnligt opdateret, og nogle af maskinerne kan være forældede eller fjernede.

Du kan se testen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Magasinet har en masse eksperter, der løbende tester produkter inden for et utal af forskellige kategorier, hvorefter der skrives anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk har testet 63 forskellige hækkeklippere og lavet en liste over dem alle, som du nemt og belejligt kan klikke rundt mellem dem alle. Which.co.uk er abonnementdrevet, og derfor kan der være visse informationer, der er tilbageholdt.

Du kan se testen her

Testberichte

Testberichte er én af Tysklands største forbrugertestsider. Hovedkontoret ligger i Berlin, og med et dedikeret hold arbejdes der hver dag på at sammenligne tests og udføre egne. På den måde håber de, at de kan give den almene forbruger de bedst mulige vilkår for køb på nettet.

Testberichte har testet en række forskellige Makita hækkeklippere og sat dem ind i en overskuelig liste, så du kan kigge den igennem og danne dig et overblik. Teksten er på tysk, men du kan nemt oversætte via Google Translate oppe i URL.

Du kan se anmeldelsen her

Gosforth Handyman

Gosforth Handyman er en verificeret YouTube kanal med over 150.000 abonnenter, der siden 2016 har delt videoer og informationer om værktøjer, gør-det-selv projekter og værkstedsarbejde. Ejet og drevet af MacLellan Creative Limited giver den engelske kanal dig alle de informationer, du kunne få brug for.

Gosforth Handyman har testet Makita DUH523 18v i en dybdegående, 11 minutter lang video. Videoen er på engelsk med mulighed for engelske undertekster, og såfremt du har et grundlæggende tag på sproget og en basal forståelse for fagsnak, er den ganske nem at forstå.

Anmeldelsen er udført den: 27. juli 2019
Du kan se anmeldelsen her

Tüftler-und-Heimwerker.de

Tüftler-und-heimwerker.de er et tysk websted for kreative tænkere og gør-det-selv interesserede. Siden har en bred vifte af informationer og anmeldelser indenfor diverse byggeprojekter, alt fra møbler og lyd til huse og haver.

Tüftler-und-heimwerker.de har lavet en praktisk test af Makita DUH523Z. Testen er gennemgående og har en masse gode billeder og demonstrationer, så du kan få det bedst mulige indtryk af hækkeklipperens egentlige kompetencer, samt en video forneden hvor du kan se den i brug.

Anmeldelsen er opdateret den: 29. oktober 2016
Du kan se anmeldelsen her

Expertentesten.de

Expertentesten.de er en tysk hjemmeside, der tester en række forskellige produkter indenfor en masse forskellige kategorier. Siden har udelukkende fokus på digital handel, og derfor gennemsøger de store onlinebutikker som Amazon og Ebay, for at finde det nyeste nye.

Expertentesten.de har testet Makita EH6000W – selve testen er blevet fjernet, men siden har bibeholdt alle de praktiske informationer og resultater, der førhen stod. Det tager altså kun ganske få sekunder at danne sig en idé om, hvad Expertentesten.de synes om hækkeklipperen.

Anmeldelsen er opdateret den: 10. april 2021
Du kan se anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er verdens største handelsplads, og med flere millioner af varer og daglige kunder kan du finde alt, hvad hjertet begærer. På Amazon kan enhver anmelde et produkt, uanset hvor i verden man kommer fra, og alle anmeldelser samles uanset server. Fordi Amazon er så stor, står producenter og firmaer klar til at svare på spørgsmål hele tiden.

Du kan se anmeldelsen af Makita UH6580 her
Du kan se anmeldelsen af Makita DUH523Z her
Du kan se anmeldelsen af Makita DUH602Z her

FAQ

Hvilken hækkeklipper fra Makita er bedst?
Makita EH6000W er vores testvinder – den er robust og har en fremadrettet udstødning for din komfort og sundhed.
Hvad koster en el hækkeklipper fra Makita?
En ordentlig hækkeklipper fra Makita koster typisk på den anden side af 1.000,- kroner, men de kan fås både dyrere og billigere.
Kal jeg vælge en el- eller benzindrevet hækkeklipper fra Makita?
Der er ingen tvivl om, at en el-hækkeklipper er bedst for både miljøet, og den er samtidig mere belejlig. Du skal bare lade batteriet op, og så er den klar til brug. Eldrevne hækkeklippere sælges ofte med batteriet separat.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme