Sikkerhedshjelm guide:
Vores bud på de 2 bedste sikkerhedshjelme

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Hvis du arbejder på et område, hvor der er fare for nedstyrtning, hjelmpåbud eller andre risici, skal du bære en sikkerhedshjelm. Dit hoved er muligvis dit mest udsatte område på kroppen. Hvis dit hoved, og derfor også din hjerne, bliver beskadiget, er det ofte svært at komme helt tilbage igen.

En hjelm har evnen til at beskytte dit hoved mod slag og traumer. Derfor er hjelmen en virkelig god investering i din sikkerhed.

Du kan vælge blandt flere forskellige hjelme. Dit arbejdsmiljø er afgørende for, hvilken hjelm der er bedst at bruge. Vi har fundet forskellige modeller og givet dig en guide over, hvad du bør gøre dig af tanker inden køb af sikkerhedshjelm. Vi har udvalgt fem af de bedste hjelm, du kan få, så du har mulighed for at finde en solid hjelm til dig selv.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores udvalgte sikkerhedshjelme

Kask plasma HI-VIZ sikkerhedshjelm
Lager

Kask plasma HI-VIZ sikkerhedshjelm

Gå til bedste pris
599 Kr. hos Toolster
Læs vores anmeldelse
Lager
Portwest Endurance -
Lager

Portwest Endurance -

Gå til bedste pris
140 Kr. hos Meganor
Læs vores anmeldelse
Lager
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste i test-guiden 2024:

What to consider before buying one sikkerhedshjelme

 • Hvor skal du anvende hjelmen? Det vigtigste er, at du finder en hjelm, der er egnet til de omgivelser, som du skal færdes i.
  Derfor skal du altid undersøge det område, hvor du skal anvende hjelmen inden køb. Under din undersøgelse skal du være særligt opmærksom på de risici, der er knyttet til området. Hjelmen skal leve op til det sikkerhedsniveau, som der er påkrævet.
  Alle hjelme skal være godkendt efter EN 397 standard.
 • Kan du lide at have hjelmen på? Der er heldigvis et stort sortiment af hjelme. Derfor har du også rig mulighed for at finde en hjelm, som du godt kan lide at have på.
  Det er forskelligt fra person til person, hvilken hjelm der føles mest behagelig, men ventilation kan være behageligt på varme dage.
 • Får du brug for ekstraudstyr? Ofte er det nødvendigt, at du kombinerer hjelmen med ekstraudstyr. Det kan eksempelvis være et visir, et høreværn, en hagerem eller noget helt fjerde.
  Hvis det er nødvendigt, at du bærer andet sikkerhedsudstyr end blot hjelmen, skal du sikre dig, at hjelmen tager hensyn til det.

arrow-more

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Kask plasma HI-VIZ sikkerhedshjelm - Kask sikkerhedshjelm med lys

Hvis du har brug for en hjelm, hvor komforten virkelig er i højsæde, skal du vælge Kask plasma HI-VIZ sikkerhedshjelm. Hjelmen vejer 380 gram, hvilket gør modellen til én af de letteste hjelme på markedet.

Du har mulighed for at fastgøre hjelmen via fire forskellige fastgørelsespunkter i nakken. På den måde opnår du bedst en optimal pasform.

Dagens bedste priser og tilbud på Kask plasma HI-VIZ sikkerhedshjelm:

 • Lav vægt
 • Justering fra størrelse
 • Med ekstern lampeclips

Mere om Kask plasma HI-VIZ sikkerhedshjelm

SPECIFIKATIONER

 • Certificering: EN397 (Industrisikkerhedshjelm)
 • Gramvægt: 380
 • Køn: Unisex

Hjelmen kan også justeres i størrelsen. Du kan justere den fra 51 cm til 62 cm i omkredsen. Hjelmen er også udstyret med ventilationshuller, der sikrer dig, at hjelmen altid er behagelig og tør indvendigt.

Hvis du har brug for en sikkerhedshjelm med lys, er Kask plasma HI-VIZ sikkerhedshjelm også det korrekte valg. Hjelmen er udstyret med en ekstern lampeclips af kraftig nylon. 

På lampeklippen kan du montere alle former for hjelmlamper, da clipsen er designet til at være kompatibel med alle mærker indenfor hjelmlamper.

Det kan være en god idé med nogle solide sikkerhedsbukser, når du arbejder i et risikoområde.

Fordele og ulemper ved Kask plasma HI-VIZ sikkerhedshjelm

Fordele

 • Lav vægt
 • Justering fra størrelse 51-62 cm
 • Forsynet med ekstern lampeclips

Ulemper

 • Højt prisleje
 • Klipsene har en tendens til at gå i stykker, hvis du bærer høreværn

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Kask plasma HI-VIZ sikkerhedshjelm

Portwest Endurance - - sikkerhedshjelm med visir

Hvis du har brug for en ekstra sikker hjelm, bør du tage et kig på Portwest Endurance plus visir sikkerhedshjelm.

Det er en sikkerhedshjelm med visir, hvilket giver dine øjne og ansigt en optimal beskyttelse. Visiret er behandlet med anti-dug indvendigt, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt visiret dugger til

Dagens bedste priser og tilbud på Portwest Endurance -:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 6 punkts hjelmindsats
 • Justering fra størrelse 56-63 cm
 • Inklusiv visir

Mere om Portwest Endurance -

SPECIFIKATIONER

 • Farve: Hvid, orange, rød, blå eller gul
 • Køn: Unisex
 • Blandingsforhold: Polycarbonat
 • Certificering: EN50365:2002 (isolerende hjelme til brug på lavspændingsinstallationer), EN397 (Industrisikkerhedshjelm), EN166-F (Sikkerhedsbriller)

Hjelmen er også udstyret med en hagerem, så du er sikret en hjelm, der bliver på plads. Derfor er Portwest Endurance plus visir sikkerhedshjelm også et godt valg, hvis du skal bruge en sikkerhedshjelm med hagerem.

Hjelmen er godkendt efter EN50365:2002, EN397 og EN166-F. Det betyder, at du både kan anvende hjelmen inden for industrien samt ved lavspændingsinstallationer. Sikkerhedscertificeringen dækker også visiret. 

Hjelmens komfort er også i top. Blandt andet er hjelmen udstyret med ventilationshuller, så du altid er sikret en tør og behagelig hjelm.

 Der er også en svedrem inde i hjelmen, så du undgår at have sved løbende ned over ansigtet, når der er varmt. 

Du har mulighed for at justere hjelmen med en stilleskrue. På den måde er du sikret, at omkredsen passer til lige nøjagtigt dit hoved. Hjelmen er også udstyret med en 6-punkts hjelmindsats, der giver dig en optimal pasform.

Hjelmen fås i flere forskellige farver, så du har mulighed for at vælge den farve, der passer bedst til dig og din eventuelle arbejdsuniform. Hvis du arbejder inden for industrien, mangler du muligvis også nogle

Fordele og ulemper ved Portwest Endurance -

Fordele

 • 6 punkts hjelmindsats
 • Justering fra størrelse 56-63 cm
 • Inklusiv visir

Ulemper

 • Kun tilgængelig i én størrelse

Hvad er en sikkerhedshjelm?

En sikkerhedshjelm er et værnemiddel, som du tager på hovedet. En sikkerhedshjelm reducerer risikoen for, at du får et hovedtraume som følge af et slag. Sikkerhedshjelmen kan også beskytte dig mod spidse genstande. En sikkerhedshjelm vil også være udstyret med indtræk, der har en stødabsorberende effekt. 

Du kan få sikkerhedshjelme i flere forskellige slags farver og mærker. Derudover har du også mulighed for at tilkøbe en masse ekstraudstyr. Hvorvidt du har brug for ekstraudstyr afhænger af, hvor du skal bruge hjelmen henne. 

Du kan blandt andet købe høreværn, hvilket naturligvis er en fordel, hvis du skal færdes på et støjende område. Du kan også købe visir, så du undgår at få eksempelvis byggestøv i øjnene. Du har også mulighed for at købe en hagerem, så hjelmen er fastmonteret. Det er eksempelvis en fordel, hvis du skal færdes på ujævn grund.

Hvis en hjelm skal være godkendt, skal den leve op til EN 397 standard. Når hjelmen lever op til denne standard, vil den også være kulderesistent ned til -20 eller -30 grader. På samme måde vil den også kunne tåle varme på op til 150 grader.

Hvis hjelmen ikke er ventileret, vil en godkendt sikkerhedshjelm også være modstandsdygtig over for strøm på op til 440V.

Sikkerhedsgiganten.dk

Hvornår skal jeg bruge sikkerhedshjelm?

Du bør altid anvende en hjelm, hvis der er nogen som helst risiko for, at dit hoved kan blive beskadiget. Hvis der er opsat skilte med påbud om hjelm, er du naturligvis også forpligtet til at tage en sikkerhedshjelm på. 

Der er flere forskellige risici, der gør det nødvendigt at bære hjelm. Det kan eksempelvis være, at der er materialer, som er i risiko for at styrte ned eller vælte. Det kan være, at der er genstande, som rager ud forskellige steder, hvilket danner en risiko for at slå hovedet ind i dem. Det kan også være, at der hænger tungt udstyr, som svinger. Det kan du også risikere at få i hovedet.

Risikoen kan også være, at du skal færdes på et område, hvor der er el-ledninger, som ikke er blevet isoleret. Eller det kan være, at du skal færdes på et trangt område, hvor du får svært ved ikke at støde dit hoved imod noget.

Der er selvfølgelig forskellige krav til al hjelmen alt efter, hvor du skal færdes henne. Derfor bør du altid undersøge et risikofyldt område, inden du skal derind. På den måde ved du bedst, hvilken hjelm du bør tage på.

Eksempelvis kan det være rart med en ventileret hjelm på en varm sommerdag. Men hvis du skal færdes på et område, hvor du er i fare for at ramme en ikke-isoleret el-ledning, vil en ventileret hjelm ikke beskytte dig optimalt.

Det er også vigtigt, når vi snakker om sikkerhedshjelme, at vi nævner sikkerhedssko. Vi har af den grund samlet de bedste Airtox sikkerhedssko både vinteren og til sommeren og meget mere.

Sikkerhedsgiganten.dk

Hvor gammel må en sikkerhedshjelm være?

En hjelm holder desværre ikke for evigt. Det kan selvfølgelig være ærgerligt, hvis du har fundet en god hjelm, der dækker dine behov.

Du kan altid se din hjelms levetid, når du læser brugervejledningen. Som tommelfingerregel skal alle hjelme skiftes ud senest 5 år efter, at du har taget hjelmen i brug. Faktisk skal de fleste hjelme skiftes ud efter 5 år uanset, om de har været brugt eller blot ligget på en hylde. 

Du skal altid – uden nogen form for undtagelse – kassere din hjelm, hvis den har været udsat for slag. Det gælder også, hvis du ikke kan se nogen synlig skade. Hjelmen kan være gået i stykker indvendigt, eller modstandsdygtigheden kan være blevet så nedsat, at blot et lille slag vil ødelægge den. Sagt med andre ord, vil dit hoved ikke længere være optimalt beskyttet.

Hvis du kan se, at din hjelm har fået revner, skal du også udskifte den. Hjelmen er ikke længere sikker at bruge, når den er i stykker.

Hvis du oplever, at din hjelm er blevet misfarvet af sollys, skal du også udskifte den. Sollysset kan have svækket hjelmens overflade, så den ikke længere beskytter optimalt. Derfor bør du også opbevare din hjelm væk fra direkte sollys, når du ikke anvender den.

Sikkerhedsgiganten.dk

FAQ

Det kommer helt an på dine behov, hvilken hjelm der er bedst. Nogle har brug for en sikkerhedshjelm, der egner sig godt til el-arbejde. Andre har mere behov for en ventileret og let hjelm. Derfor er det dit arbejdsområde og personlige præferencer der afgør hvilken hjelm, der er bedst.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en sikkerhedshjelm?
Inden du køber en hjelm, skal du være afklaret med, hvilke risici hjelmen skal beskytte dig imod. Det kan være høje temperaturer, elektrisk stød eller noget helt tredje. Ofte skal hjelmen beskytte mod flere ting på én gang.
Hvad koster en sikkerhedshjelm?
Hjelme fås i alle prisklasser. Derfor er det også svært at nævne en specifik pris. Ofte vil prisen stige, jo flere sikkerhedsgodkendelser hjelmen har. På samme måde vil prisen typisk også stige, hvis hjelmen har en masse ekstraudstyr.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Centurion Spectrum med briller - sikkerhedshjelm til effektiv beskyttelse af både øjne og hoved

Centurion industri sikkerhedshjelm - let og sikker hjelm med fleksibilitet

Portwest Peak View sikkerhedshjelm - smart UV-resistent med gennemsigtig skal

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme