Nye skærebukser?
3 gode savbukser til gør-det-selv træfældning

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hvis du ofte selv fælder træer, kan det være en god idé at investere i sikkerhedsbukser til motorsav.

Bukserne er med til at beskytte dig i tilfælde af uheld. Du finder bukser med forskellige grader af beskyttelse, der passer til forskellige opgaver. Det er derfor nødvendigt med et par, der passer til dine unikke omgivelser og arbejdsopgaver.

Vi har fundet 8 praktiske skærebukser, som passer til træfældning. De er, efter vores vurdering, nogle af de bedste bukser på markedet, så det er nemt for dig at finde et passende par.

I oversigten kan du blive klogere på både funktioner, fordele og ulemper ved de forskellige skærebukser.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste i test-guiden 2023:

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Ocean Textile skæreoveralls - alsidige og vandafvisende skærebukser

Ocean Textile skæreoveralls er alsidige skærebukser, der både passer til arbejde og fritid. Bukserne er lavet i et vandafvisende materiale, der passer til omgivelser med uforudsigeligt vejr. Bukserne er også lavet med en smudsafvisende finish, som kan være med til at øge buksernes levetid.

Bukserne er designet med beskyttelse på fronten af begge ben. Den er derfor certificeret til en klasse 1, type A. Det er velegnet til arbejdet eller fritiden, hvis du bruger meget tid på at skære træ.

Dagens bedste priser og tilbud på Ocean Textile skæreoveralls:

this is ere
 • Praktiske detaljer og lommer
 • Justerbar bund og seler
 • Vand- og smudsafvisende

Mere om Ocean Textile skæreoveralls

SPECIFIKATIONER

 • Klasse 1: 20 m/s
 • Type A
 • Materiale: 50% bomuld og 50% polyester

Ocean Textile skæreoveralls er også lavet med den gode komfort i fokus. Bukserne er lavet med en justerbar bund, så du kan tilpasse den efter dine ønsker.

Bukserne er også udstyret med funktionelle stropper, som du kan indstille. Det er derfor nemt at justere bukserne i højden.

De alsidige skærebukser er også udstyret med praktiske lommer. Du finder forlommer og en smæklomme, hvor du kan opbevare mindre ting. Der er også lavet en baglomme og en indvendig brystlomme, så du kan have dit udstyr tæt på dig.

Skærebukserne passer derfor til dig, der er på udkig efter alsidige bukser med mange brugbare detaljer.

Fordele og ulemper ved Ocean Textile skæreoveralls

Fordele

 • Praktiske detaljer og lommer
 • Justerbar bund og seler
 • Vand- og smudsafvisende

Ulemper

 • Findes kun i grøn

Texas sikkerhedsbukser - 9-lags beskyttende materiale på fronten

På redaktionen har vi fundet det prisvenlige valg i skærebukserne fra Texas. Til den billige pris får du basisbukser, som er lavet med de mest nødvendige funktioner og detaljer til arbejdet. Bukserne er godkendt til klasse 1, type A. Det betyder, at bukserne er lavet med 9-lags beskyttende materiale på fronten.

Dagens bedste priser og tilbud på Texas sikkerhedsbukser:

 • Justerbare seler
 • Skarp pris
 • 9-lags beskyttende materiale

Mere om Texas sikkerhedsbukser

SPECIFIKATIONER

 • Klasse 1: 20 m/s
 • Type A
 • Farve: sort og orange

De praktiske skærebukser er designet med de mest nødvendige funktioner, så du kan bruge dem til træarbejdet. På bukserne finder du justerbare stropper, som du nemt kan justere. Du kan tilpasse stropperne, så de passer til din højde. Det er med til at øge komforten, da du kan tilpasse dem til dine behov.

Bukserne er også udstyret med lommer, hvor du kan opbevare de mest nødvendige ting til arbejdet. Det kan være, at du vil have plads til en tommestok. Lommerne sørger for, at du har det vigtigste udstyr lige ved hånden.

Sikkerhedsbukserne fra Texas passer til dig, der er på udkig efter prisvenlige basisbukser. De enkle skærebukser har alle de vigtige funktioner, som du har brug for på arbejdet.

Fordele og ulemper ved Texas sikkerhedsbukser

Fordele

 • Justerbare seler
 • Skarp pris
 • 9-lags beskyttende materiale

Ulemper

 • Basisbukser uden mange ekstra funktioner

Oregon skærebukser - skovbukser med stræk giver god bevægelsesfrihed

Oregon skærebukser passer til dig, der søger prisvenlige basisbukser med de mest nødvendige funktioner. Bukserne er lavet med 5-lags beskyttende materiale på fronten af bukserne. Det placerer bukserne i design A. Bukserne ligger i klasse 1, som passer til en skæresavshastighed på 20 m/s. De egner sig derfor godt til træarbejde i skoven.

Dagens bedste priser og tilbud på Oregon skærebukser:

this is ere
 • 5-lags beskyttende materiale
 • 2-vejsstræk giver bevægelsesfrihed
 • Slidstærkt materiale

Mere om Oregon skærebukser

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100% polyester
 • Klasse 1: 20 m/s
 • Farve: sort og orange

Bukserne er også velegnede til dig, der søger komfortable og slidstærke skærebukser. De er lavet med 2-vejsstrækstof, som giver dig en større bevægelsesfrihed. Det er praktisk, når du arbejder i skoven.

Hvis du vil lave små hjemmelavede projekter i træ, kan du investere i en god rundsav. På vores hjemmeside finder du en stor guide over de bedste rundsave til gør-det-selv-projektet.

Skærebukserne er også udstyret med en baglomme og 2 forlommer. Lommerne passer til mindre grej eller udstyr, som du kan have lige ved hånden.

Hvis du er på udkig efter bukser i et simpelt design, så er skærebukserne fra Oregon et godt valg. Bukserne er designet i sort med orange striber. Det giver et enkelt men stilrent udtryk, når du arbejder. Bukserne ligger også i den lave prisklasse, så du får de vigtigste funktioner til en skarp pris.

Fordele og ulemper ved Oregon skærebukser

Fordele

 • 5-lags beskyttende materiale
 • 2-vejsstræk giver bevægelsesfrihed
 • Slidstærkt materiale

Ulemper

 • Har ikke mange funktioner

Sådan bruger du en motorsav sikkert

Det er vigtigt, at du passer på dig selv, når du arbejder med en motorsav. Derfor skal du følge vores råd, før du kaster dig over arbejdet.

 •   Personligt beskyttelsesudstyr: Det er vigtigt, at du beskytter dig selv, når du bruger en motorsav. Du kan beskytte dig med briller, høreværn, solide støvler, skærebukser, hjelm, handsker og en langærmet trøje.
 •   Skab trygge rammer: Før du begynder at fælde træer, er det en god idé at lede efter flugtveje. Hvis træet vælter til en uforudset side, skal du have mulighed for at slippe væk. Du kan også altid ringe efter hjælp til professionel træfældning.
 •   Tjek motorsaven inden du starter: Det er en god idé at tjekke om motorsaven er, som den skal være. Bremserne skal virke, og kæden skal være skarp og spændt. Du skal både fylde gas- og baroliereservoirerne hver gang, du bruger saven. Det er med til at forebygge, at saven går i stykker.
 •   Arbejd med en ven: Det anbefales, at du fælder træer med en ven. Han eller hun kan sørge for at holde arbejdspladsen fri fra forhindringer. Det kan gøre arbejdet nemmere og mere sikkert.

Kilder: Art of Manliness og DIY Doctor

Sådan vælger du skærebukser

Der er forskellige faktorer, som du skal have med i overvejelserne, når du skal finde skærebukser. Valget af bukser afhænger af, hvilken opgave du skal udføre.

Der findes skæretøj med forskellige sikkerheds-rater. Sikkerheds-raterne går fra klasse 0 til klasse 3, og de afhænger af motorsavens hastighed. Klasse 0 passer til en hastighed på 16 m/s, mens klasse 1 svarer til en hastighed på 20 m/s. Klasse 2 svarer til en hastighed på 24 m/s, mens klasse 3 svarer til en hastighed på 28 m/s.

Du finder også skærebukser i en type A og en type C. Type A bukser beskytter det forreste stykke af dine ben. Bukserne bliver typisk brugt, når du arbejder på jorden. Type C bukser beskytter hele benet. Det er ideelt til professionelle og nybegyndere, der ønsker ekstra beskyttelse.

Du skal finde bukser, der passer til dine unikke omgivelser. Hvis du ofte fælder træer, kan det være en god idé at anskaffe skærebukser. Hvis du kun fælder træer en gang imellem, kan du nøjes med chaps. De er billigere og giver let beskyttelse under arbejdet.

Det kan også være en god idé at tjekke, om der gælder specielle regler for dit valg af personligt beskyttelsesudstyr på din arbejdsplads.

Til slut anbefaler Goc Logger, at du ser beskyttelsesudstyr som en livslang investering i din sikkerhed frem for en dyr udgift. Du kan også være heldig at finde savbukser tilbud til en skarp pris.

Kilder: Mcculloch og Goc Logger

Hvis du er typen, som arbejder udenfor hele året rundt, så kunne et par arbejdsshorts måske være et godt bud til sommeren, så du ikke skal gå at svede. Det er selvfølgelig kun til arbejde, hvor skærebukser ikke er nødvendige.

Hvis du gerne vil tilføje lidt ekstra til dit arbejdsmiljø, så kan du læse vores artikel om nogle af de bedste arbejdsradioer lige nu. På den måde kan du høre musik og høre radio uden problemer, samtidig med at du arbejder.

Sådan vedligeholder du dine skærebukser

Det er vigtigt at vedligeholde dine bukser, så de holder i længst mulig tid. Hvis dine bukser er meget beskidte, kan du blande vaskemiddel 1:1 med vand og sprøjte det direkte på pletten. Du kan også sætte skærebukserne i blød natten over. Det næste step er at skrubbe pletten væk og vaske bukserne som normalt.

Det er vigtigt, at du bruger farvevaskemiddel til vasken. Du må ikke bruge et kraftigt rengøringsmiddel til bukserne. Du skal vaske bukserne på en forvask ved 40ᵒ og slå centrifugering fra. Centrifugeringen kan risikere at ødelægge beskyttelseslaget på skærebukserne. Du skal derfor huske at slå centrifugeringen fra.

Du må ikke tørre dine skærebukser i en tørretumbler. Du skal i stedet lade bukserne lufttørre. Det er også med til at forlænge levetiden på bukserne.

Kilder: Pfanner Austria og Arbortec

FAQ

Er det værd at købe skærebukser?
Hvis du ofte fælder træer, kan skærebukser være en god investering i din sikkerhed.
Hvad er de bedste skærebukser?
De bedste bukser for dig skal passe til dine unikke omgivelser og arbejdsopgaver.
Sikkerhedsraten afhænger af motorsavens hastighed. Du finder klasser fra 0-3, hvor 3 giver dig mest mulig beskyttelse.
Virker skærebukser?
Skærebukser kan være en god investering for at øge din sikkerhed, når du fælder træer.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Portwest oak skærebukser - vandtætte og åndbare savbukser med UV-beskyttelse

SIP Protection BasePro - enkle skærebukser i smuds- og vandafvisende materiale

Portwest oak skæreoveralls - UV-beskyttende skærebukser med justerbare stropper

Oregon – skærebukser med seler

Blåkläder skærebukser - synlige og komfortable skærebukser

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme