Test-guide:
De 3 bedste bevægelsessensorer ifølge eksperterne

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af forskningsspecialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

I dag er der flere og flere, som ønsker at tyverisikre deres hjem, men også gøre mange funktioner i hjemmet smartere med SmartHome. Med en bevægelsessensor kan du fx automatisk indstille lyset til at slukke og tænde. Nogle sensorer har kamera, som du kan slå til, når du ikke er hjemme. Det er i bund og grund en form for tyverialarm, og nogle kan være røgalarm og sikkerhedssikring i én.

I stedet for at have mange forskellige apparater, kan du samle det i ét. Du skal dog være opmærksom på hvilke funktioner, dit apparat har. Redaktionen har gjort det nemt for dig at få et overblik og samlet nogle af markedets bedste bevægelsessensorer ifølge eksperterne.

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Redaktionens anbefalinger

Philips Hue - prisvenlig og intelligent bevægelsessensor

Vi på redaktionen er utrolig begejstrede for Philips Hue bevægelsessensor. Det er der også andre, der er. Philips får fine anmeldelser flere steder, og forbrugerne er også godt tilfredse med produktet.

Den får en 4. plads hos T3, og de udnævner den til at være: ”One of the best smart motion sensors money can buy.” De skriver om grunden til 4. pladsen hos Philips Hue Smart: ”Hvad der gør Philips Hue Smart Motion Sensor virkelig imponerende, er ikke, hvad den er, men hvad du kan gøre med den”. Med Hue-appen til smartphones kan du oprette mulige rutiner og handlinger. Du kan spare energi, når der ikke er nogen i rummet, og tænde lysene automatisk, når nogen er.

 • Nem at installere
 • Opsæt rutiner med din smartphone
 • Automatisk tænd/sluk af lys

Mere om Philips Hue

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 5,5 x 5,5 x 2,0
 • 2 års garanti
 • Bruger 2 AAA batterier
 • Kompatibel med Google Assistant og Alexa

Hos PC mag får Philips også en god anmeldelse med på vejen. Anmelderen er begejstret for, hvordan det er super nemt at opsætte bevægelsessensoren, og at den fungerer beklagelsesfrit: ”Hue-bevægelsessensoren arbejdede fejlfrit i testningen. Jeg konfigurerede det til at tænde mit spisestuelys, når bevægelse blev registreret, og det fungerede som beregnet”.

 

Det er ifølge anmelderen også muligt at konfigurere lyset, så det tænder med én farve og skifter til en anden efter et vist antal minutter.

Forbrugerne på Amazon giver produktet 4,7/5 stjerner, hvilket er en ganske god vurdering. En af de glade forbrugere skriver om produktet: ”Long story short, this thing is awesome. I originally bought it because I hated having to hunt around for the light switch in the dark – instead, now I just walk in, and the sensor will kick on our hue bulbs within a few seconds. Super cool tech.”

Philips Hue Smart gør det nemt for dig at slukke og tænde lyset – du skal nemlig ikke selv gøre det, den gør det for dig. Den aktiverer automatisk de tilsluttede lyskilder ved bevægelse, og slukker når ingen er i rummet. Du aktiverer selv indstillingerne, og så klarer Philips resten.

Den har dag- og natindstillinger, så du kan få et behageligt afdæmpet lys, når du står op. Du kan indstille det i app’en. Bevægelsessensoren er uden ledning og batteridrevet. Med en medfølgende magnet kan du sætte den på køleskabet eller andre magnetiske overflader.

Med Philips bliver dit hjem forvandlet til et smart-home, hvor du nemt kan indstille hjemmets funktioner via app’en.

Philips Hue Smart er desuden den billigste i oversigten, hvilket gør den helt ideel. God kvalitet for billige penge.

Fordele og ulemper ved Philips Hue

Fordele

 • Nem at installere
 • God værdi for pengene
 • God forbindelse til andre enheder
 • Fleksibel

Ulemper

 • Kræver en bro

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Philips Hue

Fibaro Motion Sensor - kompakt design med fire bevægelsessensor i én

Fibraro Motion Sensor er godkendt af T3 og får en 8. plads i deres test af de bedste bevægelsessensorer. Anmelderen roser Fibraro for at have et kompakt design, at være nem at bruge og at have 4 sensorer i én. Anmelderen skriver: “If you’re looking to keep an eye – literally – on the goings-on in and around your home, then the Fibaro Motion Sensor could be the best smart sensor for you. Powered by a CR032 battery and totally wireless, the 5cm semi-spherical ‘eyeball’ sensor can be placed almost anywhere.”

 • 4 hovedfunktioner
 • Trådløs forbindelse
 • 4 sensorer i én

Mere om Fibaro Motion Sensor

SPECIFIKATIONER

 • Apple homekit
 • Trådløs forbindelse
 • Mål: 4,6 x 4,6 x 4,6 cm

Af Vueville får Fibraro  7,1 point. Den scorer højt på design og performance. Her skriver anmelderen om Fibraro: “the Fibaro brand is one of the most popular home automation brands around today.”

Forbrugerne på Amazon giver produktet 3,6/5 stjerner. En glad forbruger skriver følgende om produktet: ”I love this motion sensor! It’s by far the best looking sensor in the market”.

Der er desuden enighed om, at lyset er meget behageligt, når det kan justeres.

Fibraro tilbyder fire hovedfunktioner. Det er, at den kan registrere bevægelse, temperatur, lys og vibrationer. Den kan advare dig via en gratis app eller ved at blinke.

Prismæssigt ligger den i den lave ende, men der findes billigere versioner såsom Philips Hue Smart og Eve Motion. Til gengæld får du en masse for pengene med Fibraro.

Den kan som mange af de andre registrere bevægelse og slukke og tænde lyset i et rum. Det sker på baggrund af bevægelse, og hvad du indstiller den til. Den kan også indstilles med andre funktioner om natten.

Fordele og ulemper ved Fibaro Motion Sensor

Fordele

 • Behageligt, justerbart lys
 • Trådløs forbindelse
 • Stilrent og diskret design

Ulemper

 • Høj pris

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Fibaro Motion Sensor

Minut Point Smart Home Alarm - god all round bevægelsessensor med enkel installation

Minut Point Smart Home Alarm er testvinderen hos T3, hvilket er en stor anerkendelse. De skriver om den: “One sensor does it all – perfect for home security and room health.” De er meget begejstrede for produktet; dets design, funktioner og kvalitet. Noget af det bedste ved bevægelsessensoren er: “It’ll also keep an eye on temperature, it includes a motion sensing PIR which can sound a siren should you arm it to do so.” På en fuld opladning skal du gerne have strøm til mindst et halvt års uafbrudt brug.

 • Sirenelydniveau: 90 dB
 • Batterilevetid op til 6 mdr.
 • Kompatibelt med Wi-Fi og Bluetooth

Mere om Minut Point Smart Home Alarm

SPECIFIKATIONER

 • Sirenelydniveau: 90 dB
 • Mål: 8,5 x 8,5 x 4,6 cm

PCmag er også begejstrede og giver den 4/5 stjerner og ”excellent”. De roser den for at være trådløs og at have en høj sirenelyd, hvis det er nødvendigt. De skriver: ”Minut Smart Home Alarm er et solidt valg for alle, der ønsker at overvåge hjemmeaktivitet uden at skulle installere et påtrængende kamera”.

Modellen er udstyret med adskillige sensorer, der registrerer bevægelses-, lyd- og miljøforhold i dit hjem og lader dig indstille tærskler for hver sensor, der udløser push-alarmer til din telefon.

Hos PriceRunner er anmelderne også glade for produktet. Den får en 2. plads i deres test af de bedste bevægelsessensorer. De skriver om den: ”Minute er en temmelig speciel alarm, fordi den kun er en enhed, og den er så enkel”. De roser den for at være nem at opsætte og anvende, så alle kan være med.

Minut Point er et alarmsystem til hjemmet, der skal gøre det nemt for dig. Det er kompatibelt med bluetooth og Wi-fi. Det er nemt at installere og bruge. Den kan registrere, om det er risiko for svamp, om en rude går i stykker, luftfugtighed, temperatur, bevægelse, indbygget sirene, og den reagerer, hvis din røgalarm går i gang. Den alarmerer dig også, hvis nogen forsøger at deaktivere den.

Den bedste dækning får du i en 25m2 bolig. Batterilevetiden er fænomenal – op til 6 måneder. Den kan bruges med Google Home, Homekit og Amazon Alexa.

Fordele og ulemper ved Minut Point Smart Home Alarm

Fordele

 • Lang batterilevetid
 • Høj sirenelyd, hvis nødvendigt
 • Udløser push-alarmer på din telefon

Ulemper

 • Bedst til mindre boliger

Sådan vælger du en bevægelsessensor

Når du skal vælge en bevægelsessensor, skal du gøre dig klart, om den skal sidde inde eller ude. Hvis den skal sidde ude, skal den være vandafvisende. Et par modeller i oversigten her er vandafvisende og kan bruges udenfor. Det er også forskelligt, hvor stort et område bevægelsessensoren kan dække. Det er en god idé at vælge en bevægelsessensor med lavt strømforbrug. Mange af bevægelsessensorerne her er dog batteridrevne.

Det er også vigtigt at finde ud af, hvilke systemer bevægelsessensoren er kompatibel med. Ét af produkterne er kun kompatibel med Home-Kit.

Hvordan virker en bevægelsessensor?

En bevægelsessensor virker på den måde, at den vil registrere bevægelser, lyde, mistænksomme begivenheder, temperatur osv. Den vil alarmere dig, alt efter hvad du indstiller den til. Signalet vil komme frem til din smartphone, så du kan også se det, hvis du er på arbejde eller udenbys.

Råd til opsætning af bevægelsessensor

I dag er de fleste bevægelsessensorer trådløse og meget nemme at installere. De kræver ikke noget professionel hjælp eller værktøjer. De kan kommunikere med andre af dine systemer. Du installerer den på følgende måde:

 1. Pak den ud af indpakningen
 2. Beslut dig for, hvor den skal sidde. Det er en god idé at placere den, hvor udefrakommende sandsynligvis vil komme ind.
 3. Du skal nu sætte den op enten med en skruetrækker, eller nogen kan sættes op via en magnet eller lignende.
 4. Nu skal du forbinde systemet via din smartphone eller tablet
 5. Derefter kan du indstille det, så det tilpasses dine behov

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Techadvisor.com

Techadvisor.com er Storbritanniens største hjemmeside med nyheder om teknologi og særligt forbrugerteknologi. Du kan finde nyheder, men også anmeldelser af forskellige produkter.

Hos Techadvisor.com har de testet Somfy bevægelsessensor. Den får 4/5 stjerner og en rigtig fin anmeldelse. De kommer ind på prisen, designet, funktioner, og det er generelt set en dybdegående artikel med billeder, tekst og video.

Testen er foretaget den: 28. marts 2018
Du kan se testen her

PCmag.com

PCmag.com er et engelsk tech-magasin, hvor elektronik er i fokus. De laver både nyheder inden for den teknologiske verden, anmelder og tester forskellige produkter.

Hos PCmag.com har de testet tre af bevægelsessensorerne. Det gælder Philips Hue, Eve Motion og Minut Smart Home Alarm. De får alle fine anmeldelser med på vejen, hvor der er dybdegående artikler om bevægelsessensorerne funktioner, design og prisleje.

Philips Hue er anmeldt den: 17. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

Eve Motion er anmeldt den: 29. april 2019
Du kan se anmeldelsen her

Minut Smart Home er anmeldt den: 21. januar 2020
Du kan se anmeldelsen her

Ereviews

Ereviews er en dansk hjemmeside, der anmelder forskellige produkter. De skriver også artikler, tips og tricks og hjælper brugeren til de rette produktkøb.

Ereviews har anmeldt SikkertHjem S6evo. Der er en detaljeret forklaring af produktet, funktionaliteten, designet, og der er billeder af det hele, så du nemt kan få et overblik, mens du læser.

Testen er udført den: 26. juni 2018
Du kan se testen her

T3

T3 er et stort tech-magasin, som anmelder produkter særligt inden for teknologi. De skriver artikler og kommer godt omkring emnet.

T3 anmelder de bedste bevægelsessensorer i 2021. Her fremgår de fleste af produkterne i oversigten. Det gælder Minut Smart på en 1. plads, Philips Hue på en 4. plads, Eve Motion på en 6. plads og Fibraro på en 8. plads.

Testen er opdateret den: 19. maj 2021
Du kan se testen her

Smartso.se

Smartso er et svensk magasin, der anmelder og sammenligner forskellige produkter. I dette tilfælde gælder det alarmer til hjemmet.

SikkertHjem S6evo bliver anmeldt af Smartso.se. De laver en dybdegående anmeldelse med fokus på de forskellige elementer og funktioner, som produktet har.

Testen er opdateret den: 28. juni 2020
Du kan se testen her

Vueville

Vueville er en privat blog, hvor forfatterne er et par, der går i dybden med forskellige emner, som de anmelder og skriver om.

Fibraro har været anmeldt af Vueville, og de giver den 7,1 point. Testen er både professionel, men giver også en personlig beretning, da det både er en anmelder og en forbruger med i testprocessen.

Testen er udført den: 20. december 2020
Du kan se testen her

PriceRunner

PriceRunne er en stor side, hvor der sammenlignes og testes forskellige produkter. Det er den største danske side, hvor produkter sammenlignes. Siden findes også i Sverige.

I PriceRunners test er det alarmer til hjemmet og alarmsystemer, der testes. Minut Smart får en flot andenplads på den svenske side, hvor de er begejstrede for produktet.

Testen er opdateret den. 16. april 2021
Du kan se testen her

Somfy får en flot andenplads i den danske test, hvor den scorer højt på at være gennemtænkt på helhedsplan.

Testen er opdateret den: 2. marts 2021
Du kan se testen her

Pocket-lint

Pocket-lint skriver om og anmelder forskellige produkter. Det gælder særligt produkter til hjemmet. Det er en amerikansk hjemmeside.

Somfy bliver anmeldt og får en fin anmeldelse, hvor den scorer 4/5 point. De er begejstrede for dens værdi til pengene.

Testen er udført den: 16. marts 2018
Du kan se testen her

Safewise.com

Safewise hjælper forbrugerne med spørgsmål og artikler om sikkerhed i hjemmet og andre steder. Deres fokus er at gøre sikkerhed til en livsstil. I dette tilfælde gælder det bevægelsessensorer i hjemmet. De skriver om, hvordan de fungerer, hvordan du sætter dem op, og hvad de skal bruges til.

Du kan se artiklen her

Bolius

Bolius er en dansk side, hvor fagfolk står bag det faglige stof. Der er ingen reklamer på siden, og den er lavet med det formål at informere danskerne om emner ift. hus, have osv. Stoffet er samtidig tilgængeligt og skrevet i et letlæseligt sprog. Her får du spørgsmål på alle dine spørgsmål vedrørende hjemmet.

Du kan se artiklen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en hjemmeside, hvor du kan købe alverdens produkter. Produkterne anmeldes af mange forbrugere, hvilket giver dig et godt overblik over, om produktet også falder i forbrugernes smag. En del af forbrugerne er gode til at skrive kommentarer til deres vurdering.

Både Philips Hue og Fibraro bliver vurderet af anmelderne til hhv. 4,7/5 stjerner og 3,6/5 stjerner. Særligt Philips Hue vækker begejstring hos forbrugerne.

Du kan se anmeldelserne for Philips Hue her

Du kan se anmeldelserne for Fibraro her

FAQ

Hvilken bevægelsessensor er bedst i test?
Vi har udvalgt Philips Hue Smart som den bedste i test. Du finder dog også vores Bedst til prisen eller Premiumvalg, hvis du er på jagt efter en mere prisvenlig eller eksklusiv model.
Hvordan vælger man en bevægelsessensor?
Du skal vælge ud fra, hvad dit behov er, og hvilke funktioner du har brug for. Nogle modeller har mange funktioner, du selv kan vælge mellem, mens andre er mere begrænsede.
Hvordan virker en bevægelsessensor?
Du styrer sensorerne gennem apps. De er kompatible med enten Home-Kit, Google Nest, Samsung Nest, Amazon Alexa osv., som de fleste kender fra andre elektroniske apparater med SmartHome.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Eve Motion

Somfy One All-in-one

SikkertHjem S6evo

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme