Multicutter test-guide:
Find de bedste multicuttere i anmeldelser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

8 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hvis du er på udkig efter et alsidigt værktøj, der kan klare de fleste opgaver, så er det en multicutter, du skal have. Med en multicutter kan du både lave slibearbejde og skære i forskellige materialer. Du skal bare skifte klingen alt efter behov. Det smarte værktøj vil både spare plads i dit værksted og spare dig for de penge, du ellers havde brugt på en lang række specialiserede værktøjer.

Vi har samlet nogle af de bedste multicuttere på markedet, som har fået gode anmeldelser og klaret sig godt i multifunktionsværktøj tests. Læs med her og få et godt overblik over både fordele og ulemper ved de forskellige modeller.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores udvalgte multicuttere

Bosch PMF 350 CES multicutter
Lager

Bosch PMF 350 CES multicutter

Gå til bedste pris
1.191 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita DTM51Z
Lager

Makita DTM51Z

Gå til bedste pris
999 Kr. hos Prishammeren
Læs vores anmeldelse
Lager
Milwaukee M18BMT-0 multicutter
Lager

Milwaukee M18BMT-0 multicutter

Gå til bedste pris
1.182 Kr. hos Blite
Læs vores anmeldelse
Lager
DCS355NT – godt værktøj fra
Lager

DCS355NT – godt værktøj fra

Gå til bedste pris
1.349 Kr. hos Prishammeren
Læs vores anmeldelse
Lager
GOP 18V-28 – kraftfuldt værktøj
Lager

GOP 18V-28 – kraftfuldt værktøj

Gå til bedste pris
1.596 Kr. hos Louis
Læs vores anmeldelse
Lager
300W MT300KA
Lager

300W MT300KA

Gå til bedste pris
603 Kr. hos happii.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Bosch PMF 350 CES multicutter - med antivibrationshåndtag

PMF 350 CES fra Bosch er kåret som topscorer hos det engelske site t3.com og som topscorer både hos de tyske magasiner stern.de og testberichte.de. De fremhæver at:

Alt i alt er PMF 350 CES fra Bosch et utrolig brugervenligt værktøj. Det er udstyret med et antivibrationshåndtag, der gør multicutteren nemmere at styre og mere behagelig at bruge. Det indbyggede LED lys fungerer rigtig godt, og giver dig mulighed for at arbejde steder, hvor der ellers er lav belysning.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch PMF 350 CES multicutter:

 • Nemt stiftning af klinger
 • Mulighed for tilbehør
 • Ergonomisk god

Mere om Bosch PMF 350 CES multicutter

SPECIFIKATIONER

 • Strøm (output): 185 W
 • Hastighed: 15000-20000 opm
 • Lydtryk: 83 dB(A) – usikkerhed K: 3 dB
 • Lydstyrke: 94 dB(A) – usikkerhed K: 3 dB

Det er ikke kun eksperterne, der roser PMF 350 CES, køberne er også begejstrede, og har givet værktøjet en samlet rating på 4.7/5 stjerner på amazon.co.uk.

Her fremhæver flere anmeldere, at multicutteren er nem at bruge, ikke vejer for meget og kan bruges til en lang række opgaver i hjemmet.

Multicutteren har en kraftfuld motor, der kan klare langt de fleste skæreopgaver. Som det ofte er tilfældet med produkter fra Bosch, ligger PMF 350 CES et godt sted mellem dyre, professionelle værktøjer og mere prisvenlige værktøjer til begyndere.

Det er især det smarte LED-lys, den medfølgende støvsuger og brugervenligheden, der gør, at vi peger på PMF 350 CES som vinder af denne test.

Makita DTM51Z - kraftfuld multicutter i høj kvalitet

Det tyske magasin stern.de har kåret DTM51Z fra Makita som topscorer i deres test af multifunktionsværktøj og multicutteren har også fået en rigtig god anmeldelse hos det svenske magasin byggaren.se.

På amazon.co.uk er det også tydeligt, at Makitas DTM51Z er et populært værktøj. Det har fået en samlet rating på 4.9/5 stjerner og en lang række gode anmeldelser. Multicutteren bliver især rost for at have den høje kvalitet, man ofte kan forvente af værktøjer fra Makita, og for hvor nemt det er at udskifte klingerne.

Det fremhæves især at DTM51Z:

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DTM51Z:

 • Er kraftfuld
 • Med batteriindikator
 • Lang batterilevetid

Mere om Makita DTM51Z

SPECIFIKATIONER

 • Akku spænding: 18 V
 • Hastighed: 6000-20000 min-1
 • Lydstyrkeniveau: 81 dB(A)
 • Vægt: 2-2,4 kg

DTM51Z er nemlig udstyret med quick skifte, der gør det muligt at skifte multicutter klingerne uden brug af værktøj.
Hastigheden kan justeres og værktøjet har en soft start funktion, der gør den nemmere at håndtere.

DTM51Z er en kraftfuld multicutter i høj kvalitet. Alligevel ligger den rent prismæssigt i den lave ende sammenlignet med andre multicuttere på markedet. Derfor kårer vi den som bedst til prisen.

DTM51Z har også et lavere støjniveau end andre multicuttere, vi har i denne test-oversigt.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Makita DTM51Z

Milwaukee M18BMT-0 multicutter - mange smarte funktioner

Er du på udkig efter et multifunktionsværktøj, der kan lidt mere end så mange andre, så er M18BMT-0 fra Milwaukee et godt bud.
Trods toolbox har givet multicutteren en god anmeldelse på YouTube og fremhæver især at M18BMT-0:

Køberne på amazon.co.uk er også imponerede, og har givet M18BMT-0 en samlet rating på 4.8/5 stjerner. Her omtaler flere anmeldere multicutteren som ”et bæst af en maskine”.

Dagens bedste priser og tilbud på Milwaukee M18BMT-0 multicutter:

 • Er nem at styre
 • Har en lav vægt
 • Kan købes til en rimelig pris

Mere om Milwaukee M18BMT-0 multicutter

SPECIFIKATIONER

 • Hastighed: 12000-18000 omdr./min
 • Spænding: 18 V
 • Lydeffektniveau: 90,8 dB(A)
 • Lydtryksniveau: 79,8 dB(A)

Det er også et kraftfuldt værktøj, der kommer med flere smarte funktioner, såsom et fleksibelt batterisystem, REDLINKTM overbelastningsbeskyttelse, unik skæredybde stop og unik støvopsamler kit.

M18BMT-0 fra Milwaukee har en lang række smarte funktioner og er enormt kraftfuld. Prisen er dog også en del højere end f.eks. vores vinder af denne test. Derfor kårer vi M18BMT-0 som premium valget.

Milwaukee er et meget anerkendt mærke som flere professionelle og amatør håndværkere sværger til. Taget det i betragtning, er prisen faktisk meget rimelig.

Muligheden for at bruge batterier af forskellige størrelser og den høje tophastighed gør, at M18BMT-0 er en multicutter, der kan klare langt de fleste opgaver – også de mere krævende af slagsen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Milwaukee M18BMT-0 multicutter

DREMEL 4000 har fået positive anmeldelser bl.a. fra homeconstructionimprovement.com og fra det tyske testmagasin heimwerker-test.de. Det fremhæves bl.a. at DREMEL 4000:

På amazon.in har værktøjet fået en samlet rating på 4.1/5 stjerner fra de mange tilfredse købere. Det er især multicutterens fleksibilitet, der bliver rost. Med det kæmpestore udvalg af tilbehør, kan man bruge den til stort set alt.

Dagens bedste priser og tilbud på Dremel 4000 – bedste multicutter:

 • mest populære DIY-værktøjer
 • Har en meget kraftfuld motor
 • Er støjsvag

Mere om Dremel 4000 – bedste multicutter

SPECIFIKATIONER

 • Hastighed: 5000-35000 rotationer/min
 • Vægt: 2,63 kg
 • 175 W motor
 • Ergonomisk greb

Det er også nemt at skifte tilbehøret på DREMEL 4000 med den smarte collet lås.

4000 fra DREMEL er en særdeles kraftfuld multicutter med en motor på 175 W. Den har også en af de største hastighedsspænd i denne test. 4000 kan gå fra 5000-35000 rotationer i minuttet, hvilket både giver dig mulighed for at lave præcisionsarbejde og mere krævende skærearbejde.

Multicutteren har et ergonomisk greb med vibrationsreduktion, der gør det nemmere at kontrollere den og samtidig langt mere behageligt at arbejde med den.
DREMEL 4000 har en lav vægt og kommer i en smart transportkasse. Du kan derfor nemt tage den med dig, hvis du skal udføre håndværksopgaver andre steder end derhjemme.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Dremel 4000 – bedste multicutter

MultiMaster FMM 350 QSL - optimal kvalitet og stabilitet

MultiMaster FMM 350 QSL fra Fein har fået flotte anmeldelser hos værktøjsbloggen toolcraze.net og hos protoolreviews.com. I de to anmeldelser fremhæves det bl.a. at MultiMaster FMM 350 QSL:

Med den smarte Star Lock Plus holder, kan du nemt skifte mellem tilbehør fra det brede udvalg Fein tilbyder.

Dagens bedste priser og tilbud på MultiMaster FMM 350 QSL:

 • Har en lav vægt
 • Er meget kraftfuld
 • mulighed at skifte tilbehør enormt hurtigt

Mere om MultiMaster FMM 350 QSL

SPECIFIKATIONER

 • 350 W motor
 • Hastighed: 10000-19500 rotationer/min
 • Vægt: 1,4 kg

Der er tænkt på ergonomien ved denne multicutter. Den lave vægt, smalle diameter og markante vibrationsreduktion gør værktøjet meget behageligt at arbejde med selv i længere tid ad gangen.

MultiMaster FMM 350 QSL er udstyret med elektronisk fartkontrol, så du nemt kan kontrollere dit arbejde.

MultiMaster FMM 350 QSL fra Fein ligger lige med de andre multicutters i denne test, når det kommer til hastighed. Til gengæld har den en af de mere kraftfulde motorer.

Den er ikke ligeså støjsvag som nogle af de andre multicutters, i denne test-oversigt, men det at du stort set ikke mærker dens vibrationer, er klart et plus.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om MultiMaster FMM 350 QSL

DCS355NT – godt værktøj fra - anerkendt mærke

Amerikanske DeWalt er blandt de førende producenter af professionelt el-værktøj mm. Derfor er forventningerne til deres multicutter DCS355NT også høje. På protoolreviews.com har værktøjet fået en flot anmeldelse, der vidner om, at det lever op til forventningerne. Der lægges bl.a. vægt på at DCS355NT:

Dagens bedste priser og tilbud på DCS355NT – godt værktøj fra:

 • Har et indbygget LED-lys
 • Har en lav vægt
 • Har en høj hastighed

Mere om DCS355NT – godt værktøj fra

SPECIFIKATIONER

 • Spænding: 18 V
 • Hastighed: 0-20000 rotationer/min.
 • Vægt: 1,06 kg

På amazon.co.uk har DCS355NT fået en samlet rating på 4.8/5 stjerner og en lang række gode anmeldelser fra tilfredse købere. De roser den bl.a. for at være ergonomisk og for at være meget præcis at bruge

DCS355NT fra DeWalt udemærker sig på skærehastigheden, hvor nemt det er at skifte klinger og på ergonomien.

Den er ikke den billigste multicutter i vores test, men heller ikke den dyreste og bestemt pengene værd.

Den kunne godt have haft en bedre vibrationskontrol og støjniveauet kunne også have været lavere, men det er ikke noget, der ikke kan klares med et godt høreværn.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om DCS355NT – godt værktøj fra

GOP 18V-28 – kraftfuldt værktøj - med snap-in-funktion

GOP 18v-28 er endnu en multicutter fra Bosch. Den har fået gode anmeldelser fra håndværker-guides og anmeldelsessitet probuildermag.co.uk, samt protoolreviews.com. De lægger bl.a. vægt på at GOP 18V-28:

På amazon.com har GOP 18V-28 fået en samlet rating på 4.8/5 stjerner. Her er det især hvor kraftfuld værktøjet er, den lange batterilevetid og hvor nemt det er at bruge, der begejstrer de tilfredse købere.

Dagens bedste priser og tilbud på GOP 18V-28 – kraftfuldt værktøj:

 • Har et indbygget LED-lys
 • Er meget støjsvag
 • Har lang batterilevetid

Mere om GOP 18V-28 – kraftfuldt værktøj

SPECIFIKATIONER

 • Hastighed: 8000-20000 rotationer/min.
 • Batteri: 18 V
 • Vægt: 2 kg

GOP 18v-28 er en solid multicutter, der er lavet i høj kvalitet. Det er nemt at skifte klingerne på den, hvilket gør den enormt brugbar.

GOP 18V-28 har en bedre vibrationskontrol end flere af de andre multicuttere i denne test. Den er lidt tungere og ikke helt lige så støjsvag som nogle af de andre multicuttere, men kvaliteten er stadig i top, hvilket er forventeligt for produkter fra Bosch.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om GOP 18V-28 – kraftfuldt værktøj

300W MT300KA - billigste multicutter

Hvis du er på udkig efter en lavpris multicutter, så er 300W MT300KA fra Black & Decker det rette valg. Den har fået en god anmeldelse hos det tyske testmagasin testberichte.de, der især lægger vægt på at MT300KA:

 

Dagens bedste priser og tilbud på 300W MT300KA:

 • Har en høj hastighed
 • Har en lav vægt
 • Er ergonomisk designet

Mere om 300W MT300KA

SPECIFIKATIONER

 • Hastighed: 10000-22000 omdrejninger/min
 • Vægt: 1 kg
 • 300 W motor

Forbrugerne er også glade for MT300KA, og har givet multicutteren en samlet rating på 4.6/5 stjerner på amazon.co.uk. Her er det især værktøjets robusthed og lave pris, der bliver rost.

MT300KA fra Black & Decker er en holdbar multicutter, der har en smal diameter, som giver et godt greb. Den kommer med en smart integreret støvsamler, så du slipper for ekstra rengøring.

MT300KA er klart den billigste multicutter i denne oversigt. Derfor er der også nogle funktioner, du vil finde hos de andre multicutters som denne model ikke har. F.eks. er den ikke trådløs.

Den har dog stadig flere smarte funktioner, er kraftfuld og ergonomisk designet. Derfor får du ret stor værdi for pengene.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om 300W MT300KA

Derfor skal du erhverve dig en multicutter

Du skal erhverve dig en multicutter, fordi den hurtigt vil blive dit go-to værktøj. Det er nemlig et godt all-purpose værktøj, der kan klare stort set alting.

Det er langt nemmere at have ét værktøj, der kan bruges til mange forskellige ting, fremfor at have en lang række værktøjer, der er mere specialiserede. Du vil både spare penge og plads, og du undgår at spilde tid på at lede hele dit værksted igennem efter specifikke værktøjer til specifikke formål.

10 ting du kan gøre med en multicutter

Med en multicutter kan du udføre en lang række opgaver. Her er 10 ting, du bl.a. kan gøre med en multicutter:

 •   Trimme lister
 •   Underskære dørkarme
 •   Lave flush cuts
 •   Fjerne fugemasse
 •   Installere og modificere skabe
 •   Reparere vinduer
 •   Installere tynde gulvplader
 •   Gøre klar til maling
 •   Lave usædvanligt slibearbejde
 •   Skære i gipsvægge
 •   Fjerne silikonefuger
 •   Fjerne tyndt mørtel

Valg af de rette multicutter klinger

For at få mest muligt ud af din multicutter, er det vigtigt, du vælger de rigtige klinger til den. Hvilke klinger du skal vælge, afhænger af hvilken opgave, du skal udføre. F.eks. bruges segmenterede skæreblade til at lave lange, lineære snit og til at lave nedskæringer i træ, metal PVC osv., mens skraberblade bruges til at fjerne tapet, linoleum og fuger. Du kan også udskifte klingen med sandpapir og bruge din multicutter til slibearbejde.

Se også vores dekupørsav oversigt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

T3

T3 er et engelsk forbruger-og livstils website samt magasin. De har et hold af kompetente skribenter og redaktører indenfor forskellige emner, der leverer guides, tests og anmeldelser af produkter, der hjælper dig til at leve et bedre og smartere liv.

T3 har testet flere multicutters, bl.a. PMF 350 CES fra Bosch, ud fra kriterier som funktioner, specifikationer og pris. De har givet PMF 350 CES en 2. plads og konkluderer, at den bestemt er prisen værd.

Læs hele testen her: t3.com
Testen er opdateret den: 1. februar 2021

Testberichte.de

Testberichte.de er Tysklands største uafhængige forbrugerportal. De har omkring 60 ansatte, der hver dag sørger for at give forbrugerne mulighed for at træffe gode købsbeslutninger ved at udarbejde tests og sammenligninger af produkter.

Testberichte.de har testet både PMF 350 CES og MT300KA, og de er vilde med begge multicuttere. De har testet dem ud fra kriterierne: styrker, svagheder, pris og ydelsesforhold.

Læs hele testen af PMF 350 CES her: testberichte.de
Testen er opdateret: September 2017

Læs hele testen af MT300KA her: testberichte.de
Testen er opdateret: September 2017

Stern.de

Stern er en stor tysk nyhedsportal, der leverer artikler, tests og anmeldelser indenfor emner som livsstil, økonomi, sundhed, rejser og politik.

Stern.de har bl.a. testet PMF 350 CES fra Bosch, og de har kåret den som topscorer. I samme test har de givet DTM51Z fra Makita en 2. plads. De har vurderet multicutterne ud fra kriterier som egenskaber, pris, kundevurderinger fra amazon og ergonomi.

Læs hele testen her: stern.de
Testen er opdateret: 2021

Byggaren

Byggaren er et svensk magasin for små og store byggefirmaer. De består af en lille og kompetent redaktion, der leverer artikler, test og anmeldelser af værktøj og andet indenfor håndværk og byggeri.

Byggaren har lavet en test, hvor bl.a. multicutteren DTM51Z indgår. Fire forskellige håndværkere har testet den ud fra kriterierne: ergonomi, støjniveau, kvalitet, kraftfuldhed osv.

Læs hele testen her: byggaren.se
Testen er opdateret: Marts 2018

Home Construction & Improvement

Home Construction & Improvement er en hjemmeside, der tilbyder råd, tests og anmeldelser fra eksperter indenfor byggeområdet.

Home Construction & Improvement har lavet en anmeldelse af multicutteren 4000 fra DREMEL og de er vilde med den. De har vurderet den ud fra kriterierne: kraft, alsidighed & innovation og samlet helhedsindtryk.

Læs hele anmeldelsen her: Home Construction & Improvement

Heimwerker-test.de

Heimwerker-test.de er et tysk nyheds- og testsite for håndværkere. Deres indhold udarbejdes af en kompetent redaktion med en masse viden på området.

Heimwerker-test.de har lavet en stor test af multicutters, bl.a. 4000 fra DREMEL som de er meget begejstrede for. De har testet den ud fra kriterierne: evnerne til at bore, slibe og skære, service og specifikationer.

Læs hele testen her: Heimwerker-test.de
Testen er opdateret: Maj 2017

Tool Craze

Tool Craze er en blog, der fokuserer på nyheder om og anmeldelser af værktøj. De er dedikerede til at levere særlige, værdifulde og autentiske input fra brugere.

Tool Craze har lavet en god anmeldelse af MultiMaster FMM 350 QSL fra Fein. De har vurderet den ud fra kriterier som funktioner, pris, brugervenlighed og ergonomi.

Læs hele anmeldelsen her: Tool Craze
Anmeldelsen er opdateret den: 4. maj 2016

Protool Reviews

Protool Reviews er et online magasin, der har leveret anmeldelser af værktøj og nyheder fra håndværkerindustrien siden 2008. Deres indhold er rettet mod professionelle, der gerne vil have dybdegående viden om værktøj, inden de f.eks. køber det online.

Protool Reviews har både anmeldt MultiMaster 350 QSL fra Fein og GOP 18V-28 fra Bosch, og de er begejstrede for begge multicuttere. De har vurderet dem ud fra kriterierne: skærehastighed, vibrationskontrol, klingeskifte, ergonomi, støjniveau og værdi for pengene.

Læs hele anmeldelsen af MultiMaster 350 QSL her: Protool Reviews
Anmeldelsen er opdateret den: 21. maj 2018

Læs hele anmeldelsen af GOP 18V-28 her: Protool Reviews
Anmeldelsen er opdateret den: 6. februar 2021

Professional Builder

Professional Builder er et magasin rettet mod professionelle i byggeindustrien. De leverer både artikler om nyheder indenfor branchen og tests af værktøj m.m. Alt sammen skrevet af eksperter på området.

Professional Builder har lavet en grundig anmeldelse af multicutteren GOP 18-V-28 fra Bosch, og de er ret så begejstrede. De har vurderet den ud fra kriterier som specifikationer, egenskaber, brugervenlighed, ergonomi og pris.

Læs hele anmeldelsen her: Professional Builder
Anmeldelsen er opdateret den: 25. juli 2018

FAQ

Hvad kan en multicutter?
En multicutter kan bruges til rigtig mange ting alt efter hvilken klinge, du sætter på den. Du kan f.eks. bruge den til at trimme lister, fjerne fugemasse og skære i gipsvægge.
Hvordan fungerer en multicutter?
En multicutter fungerer ved at værktøjets hoved bevæger sig fra side til side så hurtigt, at det føles som en vibration. Andre værktøjer kører rundt eller bevæger sig frem og tilbage, hvilket giver mindre fleksibilitet.
Hvilke multicutter klinger skal bruges?
De multicutter klinger du skal bruge, afhænger af, hvilke opgaver du skal udføre. Der findes forskellige klinger med forskellige funktioner.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme