Test-oversigt:
De 4 bedste bænkslibere ifølge eksperterne

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

14 Produkter analyseret
4 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hos handytools.dk har vi taget et nærmere kig på nogle af markedets bedste bænkslibere – slibemaskinen, du kan fastspænde på en bordplade eller en arbejdsbænk. Vi har vurderet forskellige parametre såsom pris, anvendelsesområde, variabel hastighed, vibrationsdæmpning og særlige sikkerhedsmekanismer.

Samtidig har vi inddraget testresultater og brugeranmeldelser fra internationale kilder og kombineret dem med vores egen subjektive vurdering, som du kan bruge som inspiration forud for dit køb.

Det skal du overveje, inden du køber en bænksliber:

 • Pris – prisklassen bør afhænge af, hvor meget du skal bruge bænksliberen i det daglige
 • Anvendelsesområde – vælg en bænksliber, der er stærk nok til f.eks. arbejdet med metaller
 • Variabel hastighed – det kan være en fordel at kunne justere hastigheden til den enkelte arbejdsopgave
 • Sikkerhedsmekanismer – flere bænkslibere har en ekstra beskyttelse i form af afskærmning og gnistbeskyttelse
 • Vibrationsdæmpning – kan maskinen dæmpe vibrationer, så du får en bedre komfort under længere tids brug
 • Testresultater – tag et kig på, hvilke produkter der klarer sig godt i tests

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Redaktionens anbefalinger

Vores anbefaling

Metabo DS 200 bænksliber - bænkslibemaskine der dæmper vibrationer

Metabo DS 200 er en meget stærk maskine, der klarer sig flot i tests. Den er topscorer hos Byggvaror24.se og har fået gode anmeldelser hos Tooldizer.com med en 7. plads samt en 4. plads hos Garagetooladvisor.com. Samtidig er brugeranmeldelserne på den engelske Amazon-side oppe på karakteren 4/5. Det er derfor et produkt, vi varmt kan anbefale

Metabo DS 200 bænksliber
Vores anbefaling
 • Robust konstruktion
 • Høj kvalitet
 • Mange sikkerhedsfunktioner

Mere om Metabo DS 200 bænksliber

Metabo DS 200 bliver generelt rost for at være en meget effektiv maskine, der imødekommer brugernes høje krav. Positionen som topscorer hos Byggvaror24.se er især kommet i hus takket være evnen til at dæmpe vibrationer under arbejdet – et problem, som mange oplever med andre bænkslibere.

Samtidig har den en lang række smarte sikkerhedsfunktioner såsom solide beskyttelsesskærme i trykstøbt aluminium, vibrationsdæmpende fødder, støvbeskyttet nødstopkontakt, øjenværnsglas (øjenbeskyttelse mod gnister) og sikring mod utilsigtet start.

SPECIFIKATIONER

 • Slibeskiver (Ø x tykkelse x hul): 200 x 25 x 32 mm
 • Tomgangshastighed: 2980/min
 • 600 W
 • Vægt: 16,6 kg
 • Længde på ledning: 2 m

Samtidig er der gjort brug af røde og grønne knapper, der letter brugen af maskinen. Maskinen siges at være så stabil, at nogen brugere slet ikke spænder den fast på arbejdspladsen – det er dog ikke noget, vi anbefaler her på handytools.dk.

Det vil være meget individuelt, hvor meget du ønsker at give for en bænksliber, men flere eksperter understreger, at prisen på Metabo DS 200 er så rimelig, at de gerne betegner den som bedst til prisen og som en god investering på den lange bane. Det gælder bl.a. for Tool Dizer. Det er i høj grad en maskine af industriel kvalitet, der sigter mod dig, der vil have en god kvalitet for pengene og går ekstra meget op i at få en bænksliber med masser af sikkerhedsfunktioner. Det er til gengæld også en lidt tungere maskine, men det er samtidig én af årsagerne til, at den så effektivt dæmper vibrationer.

Fordele og ulemper ved Metabo DS 200 bænksliber

Fordele

 • Robust konstruktion
 • Høj kvalitet
 • Mange sikkerhedsfunktioner

Ulemper

 • Tung maskine
 • Kan være lidt svær at opsætte

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Metabo DS 200 bænksliber
Bedst til prisen

Makita GB801 - god bænksliber til detaljearbejde

Vådsliberen Makita GB801 klarer sig godt hos forbrugerne, idet de via Amazon.co.uk har belønnet bænksliberen med karakteren 4,3/5. Samtidig ligger den godt oppe på kundernes popularitetsliste hos Pricerunner.dk, der har samlet en liste over de mest populære bænkslibere på dagens marked.

Hvis du ønsker at se en videopræsentation af produktet inden et eventuelt køb, kan du kigge forbi YouTube, hvor der ligger en anmeldelse af Makita GB801. Den stammer fra juli 2017.

Makita GB801
Bedst til prisen
 • Lavere støjniveau
 • Prisvenligt produkt
 • Bedre effekt – motor med spl

Mere om Makita GB801

Bænksliberens store styrke ligger i detaljearbejdet. Den har et integreret forstørrelsesglas samt arbejdslys, så du kan opnå en endnu større præcisionsgrad i dit detaljearbejde. Samtidig har bænksliberen en motor med split-kondensator, der bidrager med en bedre effekt, ligesom maskinen får et lavere lydniveau.

To gode kvaliteter, når du f.eks. skal i gang med at skærpe skarpheden på det mindre værktøj.

SPECIFIKATIONER

 • 550 W
 • Rotationshastighed: 2850 o/min
 • Vægt: 20,5 kg
 • Max. hjulstørrelse: 205 x 25 mm

Samtidig får du maskinen med gnistbeskyttelse. Én af de andre forcer er vibrationsdæmpningen og det lave støjniveau.

Svaret er ja, hvis du er den ivrige gør-det-selv-type. For så er der en rigtig god sandsynlighed for, at du har en del værktøjer, der bliver sløve med tiden – og det er her, bænksliberen har sit glansmoment.

Bænksliberen er i bund og grund en slibemaskine, der bliver fastspændt på et arbejdsbord eller en -bænk. Du kan slibe forskellige værktøjer direkte på maskinens slibeskive, så de genvinder deres skarphed – og atter er klar til de forskellige opgaver.

Der er ikke så mange begrænsninger for, hvilken type værktøj du kan slibe. Du kan gå i gang med alt fra skruetrækkeren til haveredskaberne, men også knive kan have gavn af en tur på bænksliberen. Samtidig er bænksliberen også god til at slibe træ, eksempelvis kanterne. Båndslibere – eller båndpudsere – kan ofte have en integreret funktion, der gør, at de også kan anvendes som bænkslibere.

Fordele og ulemper ved Makita GB801

Fordele

 • Bedre effekt – motor med split-kondensator
 • Prisvenligt produkt
 • Lavere støjniveau

Ulemper

 • Ingen væsentlige ulemper – dog bedst til detaljearbejdet

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Makita GB801

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Byggvaror.se

Byggvaror.se er en svensk e-handelsside, der fokuserer primært på tests af produkter, der går ind under kategorierne byggematerialer og byggemarkeder. Målet med e-handelssiden er at præsentere forbrugerne for et let tilgængeligt overblik over bedst i test-produkterne sammen med nyttige guides til de forskellige renoveringsprojekter i hjemmet.

Byggvaror.se har testet flere bænkslibere og er endt ud med en topliste på 5 af de mest populære produkter. Topscorer er Makita DS 200, der løber med sejren grundet den solide konstruktion, de lave vibrationer og den lydsvage motor. Det er kort sagt både kvaliteten, ydelsen og funktionerne, der gør den til en sikker vinder.

Testen er udført i 2021
Du kan se testen her

FAQ

Hvilken bænksliber skal jeg vælge?
Først og fremmest skal du vælge en bænksliber, der er stærk nok til den specifikke opgavetype. Skal du f.eks. arbejde med metaller, skal klingen være stærk og kraftfuld. Du kan også overveje punkter som variabel hastighed, anvendelsesområder, særlige sikkerhedsmekanismer og ikke mindst pris og testresultater.
En bænksliber er en slibemaskine, der bliver fastspændt på en flade, typisk et bord eller en arbejdsbænk. Den primære funktion er at slibe sløve værktøjer. Du kan dog også slibe træ og metaller.
Hvilken bænksliber er bedst i test?
Ét topscorer produkt er Metabo DS 200, og vi kan varmt anbefale produktet. Generelt kan du dog kigge efter punkter som variabel hastighed, anvendelsesområder, særlige sikkerhedsmekanismer og ikke mindst pris og testresultater, når du skal vælge en bænksliber.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Einhell TH-BG 150

Tormek T-8 Bænksliber

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme