Arbejdsborde til værkstedet: 5 praktiske valg til gør-det-selv-folket

Af Redaktionen | Sidst opdateret 10. september 2021 | Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Om du lige er begyndt at eksperimentere med gør-det-selv-projekter i hjemmet eller er professionel, så er den rette arbejdsplads afgørende. Hos Handytools ved vi, hvor vigtigt det er, at du står i den rette arbejdshøjde og nemt kan komme til dit værktøj uden besvær. Det sparer dig i længden for dårlige arbejdsstillinger og rod med værktøj og skæve snit.

Med et praktisk arbejdsbord kan du få de helt rigtige muligheder i værkstedet eller garagen, når du vil arbejde. De kommer i forskellige prisklasser og har forskellige fordele og ulemper. Vi har gjort det overskueligt ved at finde 5 af de bedste arbejdsborde på markedet, så du kan finde netop den model, der passer til dine projekter.

Vores favorit
Stanley Fatmax FMST1-75672
 • Meget godbedømmelse hos tyske Testberichte.de
 • 4,8 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Amazon
Det prisvenlige valg
Keter 237005 Foldbart dronebord
 • God anmeldelse hos tyske Testberichte.de
Premium valg
Festool 495315 arbejdsbord mft3
 • God anmeldelse på Protoolreviews.com
 • 4 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Amazon

Handytools.dk er støttet af vores læsere. Når du køber via links fra vores artikler, modtager vi et annonce-honorar. Læs mere her. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Stanley Fatmax FMST1-75672

Vores favorit

Stanley Fatmax FMST1-75672
Det er ikke kun os hos Handytools, der er vilde med vores favorit arbejdsbord Stanley Fatmax FMST1-75672. Det er også en sikker vinder hos tyske Testberichte.de, hvor det får topkarakter i deres test. Anmeldelsen fremhæver særligt den smarte foldemekanisme, der gør det enkelt og ligetil at stille bordet op og pakke det ned efter brug. Du kan også let tage arbejdsbordet med dig, da det har en lav vægt på 5,5 kg. Den lave vægt gør dog ikke bordet mindre stabilt, for det kan bære en maxvægt på 450 kg. Du kan derfor lave de helt store projekter med vores redaktions favorit Stanley Fatmax FMST1-75672.

Se pris here:

i samarbejde med PriceRunner

 

Smart låsemekanisme for ekstra sikkerhed

Stanley Fatmax FMST1-75672 er udstyret med en særlig låsemekanisme, så det ikke åbner sig under transport. Du kan derfor nemt tage bordet med dig ud til dine arbejdsområder. Du trækker i håndtaget på den længste side af bordet, og det slår op af sig selv – det tager ikke mere end 4 sekunder, før du er klar til at gå i gang.

Slået ud er bordet meget stabilt, og forbrugerne på Amazon er tilfredse med kvaliteten. De giver den arbejdsbordet en samlet bedømmelse på 4,8 ud af 5 mulige stjerner, så det lever fuldt op til forventningerne i praksis. En forbruger giver arbejdsbordet 5 stjerner og skriver: ”All in all, a simple but well thought-out system, which is versatile, stable and very durable”. Det er særligt stabiliteten og den høje maxbelastning, der gør forbrugerne tilfredse med deres valg af Stanley Fatmax FMST1-75672.

Sikkerhed og smarte detaljer

Når du arbejder ved Stanley Fatmax FMST1-75672, er der en sikker placering af slidser og huller til bænkekroge og små til mellemstore klemmer. Du kan derfor nemt finde plads til dit værktøj, om du skal save eller lave andre projekter ved bordet.

Det eneste minus ved Stanley Fatmax FMST1-75672 er, at du ikke kan justere benenes højde. Du skal derfor finde højden på 76 cm passende til dit arbejde, så du ikke står i en forkert arbejdsstilling.

Fordele:

 • Let at samle og skille ad
 • Nem at transportere
 • Værktøj kan installeres enkelt og sikkert

Ulemper:

 • Bordben kan ikke justeres i højden

Specifikationer

 • Arbejdshøjde: 760 mm
 • Bordplade: 61 x 86 cm
 • Maxbelastning: 450 kg
 • Vægt: 5,5 kg

Keter 237005 Foldbart dronebord

Det prisvenlige valg

Keter 237005 Foldbart dronebord
Hos Handytools anbefaler vi Keter 237005 Foldbart dronebord, hvis du er et lavere menneske med brug for et praktisk og prisvenligt arbejdsbord. Hos Testberichte.de får det også en positiv anmeldelse, hvor det særligt anbefales til dig, der ikke er så høj.
Bordet har en god stabilitet, men det måler kun 76 cm i højden. Der er ikke mulighed for at justere højden, så det skal passe til dig. Det er derfor mest oplagt til dig, der er cirka 160 og ikke 180 cm høj, så du får den bedste arbejdshøjde for din ryg. Det gør ikke bordet mindre praktisk, for det er hurtigt at samle og pakke ned, og står stabilt, når du skal i gang med dine projekter.

Se pris her:

i samarbejde med PriceRunner

 

Høj maxbelastning og lav vægt

Hos Testberichte.de er de imponerede over den høje maxbelastning på 180 kg, så du kan have gang i selv tunge træpaneler eller andre tungere materialer til dine projekter.

Når du ikke skal bruge bordet, kan det nemt pakkes sammen. Det vejer 12 kg, og det er derfor et meget let bord, ifølge anmelderen hos Testberichte.de. Med et praktisk håndtag kan du bære det til dit arbejdsområde, om det er hjemme eller ude hos venner og familie.

Arbejdsbordet 237005 Foldbart dronebord kommer med klemmer, der kan løsnes hurtigt, og de erstatter behovet for bordklemmer og bænkekroge. Du skal dog passe på fingrene ifølge Testberichte.de, da der ikke er sikkerhedsinstruktioner med til arbejdsbordet.

Let at slå ud på få sekunder

Arbejdsbordet fra Keter er hurtigt at sætte op, for med 2 udløsere kan du nemt klappe bordet ud i sin fulde størrelse. Det har en samlet arbejdsflade på 85 x 55 cm, der giver fin plads til mindre hobbyprojekter for gør-det-selv-entusiasten.

Hos Handytools anbefaler vi Keter 237005 Foldbart dronebord til dig, der ikke er så høj, er på jagt efter et billigt og praktisk arbejdsbord, der hverken vejer meget eller optager unødvendig plads i hjemmet eller værkstedet. Til pengene får du en solid arbejdsplads, når der skal laves små eller store projekter, hvor prisen er i den helt lave ende.

Fordele:

 • Transportabel med lav vægt
 • Foldedesign til pladsbesparelse
 • 2 klemmer kan installeres horisontalt og vertikalt
 • Stort arbejdsflade
 • Kommer samlet

Ulemper:

 • Lav arbejdshøjde
 • Moderat spændvidde
 • Fare for at blive klemt af klemmer
 • Ingen sikkerhedsinstruktioner

Specifikationer

 • Arbejdshøjde: 760 mm
 • Bordplade: 85 x 55 cm
 • Maxbelastning: 180 kg
 • Vægt: 12 kg

Festool 495315 arbejdsbord mft3

Premium valg

Festool 495315 arbejdsbord mft3

Er du professionel eller habil gør-det-selv-entusiast, skal der helst ikke spares på værktøjet. Det rette udstyr gør arbejdet både lettere og hurtigere, så du kan koncentrere dig om dine projekter. Hos Handytools har vi udvalgt Festool 495315 arbejdsbord mft3 som vores premiumvalg. Det er både oversigtens dyreste model, men den kommer også med alt, hvad både den professionelle og erfarne gør-det-selv-entusiast kunne ønske sig.

Hos Amazon giver forbrugerne arbejdsbordet 4 ud af 5 stjerner. En forbruger skriver blandt andet: ”It’s functional enough to replace a tablesaw or mitersaw in many cases for the average homeowner”. Forbrugerne sætter pris på det kompakte design, der gør det nemt at pakke bordet ud, når du har behov for en god arbejdsflade.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Kompakt og praktisk

Festool har designet 495315 arbejdsbord mft3 med en kompakt størrelse og en let vægt, der gør den genial ifølge os, hvis du skal have den med på job eller ud til opgaver hos familie og venner.

Den smarte og lette konstruktion får også ros i anmeldelsen hos Protoolreviews.com, der anbefaler den til den erfarne, der gerne vil spare tid i værkstedet. Når bordet ikke er i brug, kan det foldes op langs væggen og optager derfor ikke unødig gulvplads.

Det er ifølge anmelderen ikke den billigste model på markedet, men dens fleksibilitet og funktioner gør den god til de mere seriøse og erfarne. Det kommer også til udtryk hos forbrugerne på Amazon, der anbefaler bordet til de mere erfarne: ”Works great but wish I had just bought the basic table”.

Fleksibel og alsidig

En af fordelene ved Festool 495315 arbejdsbord mft3 er den fleksibilitet og alsidighed det tilbyder. Du kan bruge bordet med et utal af forskelligt værktøj, som Protoolreviews.com ser som en perfekt løsning til dig, der ønsker det bedste.

En aluminiumsskinne kan fastgøres, så du får total kontrol over snit og vinkler, og du får en stor udstyrspakke med, der giver ekstra mange muligheder. Du kan spænde mange former for materialer – både store og små, kantede og runde – fast, så du har helt kontrol over dit arbejde.

Fordele:

 • Kompakt størrelse
 • Let vægt
 • Reducere tidsspild på opsætning og fastgøring

Ulemper:

 • Høj pris

Specifikationer

 • Arbejdshøjde: 900 mm
 • Medfølger: vippebeslag, vinkelenhed, vinkelanslag, anslagsrytter, føringsskinne FS 1080/2, adapter FS-AW, ekstra klemme, lev. i karton

Wolfcraft Master Cut 2500

Multifunktionelt og stabilt arbejdsbord

Wolfcraft Master Cut 2500

4,5 ud af 5 mulige stjerner hos Heimwerker.de
4,2 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Amazon
Arbejder du ofte med mange forskellige typer af materialer og ikke mindst værktøj? Wolfcraft Master Cut 2500 et meget alsidigt arbejdsbord med mange funktioner og en omfattende tilbehørspakke. Det har en ekstra stor arbejdsflade, hvor du kan sætte dit værktøj på, så det får flere funktioner.
Hos Forbrugerne på Amazon er er der generelt tilfredshed med produktet, der får en gennemsnitlig vurdering af forbrugerne på 4,2 stjerner. En forbruger skriver blandt andet om arbejdsbordet: ”This product is solid, durable, very easy to use”.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Kan bruges med mange forskellige typer værktøj

Selvom arbejdsbordet er nemt at anvende til forskellige projekter, så skal du væbne dig med lidt tålmodighed under udskiftning af værktøjet. Hos Heimwerker.de trækker det karakteren ned, og forbrugerne beskriver også den lidt længere proces med først at fjerne det værktøj, du har brugt tidligere, for så at skulle gennem hele opsætningen igen.

Hvis du ser bort fra det faktisk at det kan tage lidt tid at skifte værktøj, så får du med Wolfcraft Master Cut 2500 et multifunktionelt, sikkert og stabilt arbejdsbord, der også kan bruges med dine maskiner.

Bordet kan både bruges som arbejdsstation til rundsave, fræsere, stiksave og geringssave, så du kan lave en lang række gør-det-selv-projekter. Heimwerker.de er generelt tilfreds med bordet, fordi det giver en multifunktionalitet.

Præcise snit og let opbevaring

Du kan skære meget præcist i mange forskellige materialer med en skærebredde på op til 570 mm og en skærelængde på 740 mm. Har du brug for at arbejde med større plader af træ eller paneler, vil den 80 cm lange aluminiumsskinne guide dig.

Når du skal lave vinklede snit, kan bordet indstilles til mellem 0 og 70 grader – så bliver alle dine sit ensartede til dit projekt.

Når du ikke skal bruge bordet, er det let at pakke sammen, og det fylder ikke meget, når det skal opbevares.

Fordele:

 • Meget stabilt og sikkert arbejdsbord
 • Kan bruges som arbejds- og maskinbord
 • Fleksibelt til flere typer værktøj
 • Stor arbejdsflade
 • Høj kvalitet

Ulemper:

 • At skifte værktøj tager tid
 • Værktøjsholderen kan bøjes
 • Det er ikke pt muligt at tilkøbe individuelle dele

Specifikationer

 • Arbejdshøjde: 863 mm
 • Bordplade: 1,185×757 mm
 • Maxbelastning: 120 kg
 • Vægt: 24 kg.
 • Medfølger: plastklemmer, sikkerhedsafskærmning, sikkerhedsafbryder, styreskinne, parallelt stop, vinkelstop m.m.

Wolfcraft Master 700

stabilt og alsidigt arbejdsbord

Wolfcraft Master 700
 • 4,4 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Amazon
 • God bedømmelse på 1,8 hos Testberichte.de

Wolfcraft Master 700 er et universelt spænde- og maskinbord, der er perfekt til dig, der ønsker et godt all-round arbejdsbord, der er nemt at tage med på farten. Du behøver derfor ikke have det stående fast i værkstedet eller garagen, men kan pakke det ned og tage det med efter behov. Samlet vejer arbejdsbordet 14,5 kg, og det kan bære max 150 kg. Det er derfor ifølge Testberichte.de et stabilt bord, der giver mange muligheder.

Både hos tyske Testberichte.de og forbrugerne på Amazon er tilfredse medbordet, der er alsidigt og giver mange muligheder. En forbruger på Amazon skriver: “I love this work mate it the best that I’ve had, excellent throughout”. Det er derfor både et godt valg ifølge eksperterne på Testberichte og forbrugerne, der har brugt bordet i praksis.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Indstilles til flere højder

Arbejdsbordet kan indstilles til flere arbejdshøjder mellem 78 og 95 cm, så du nemt kan få den helt rigtige højde til dine projekter. Du har også mulighed for at vinkle bordet med op til 70 grader, så du kan arbejde i netop den vinkel, der giver mening for dit projekt.

Der er slidser i begge spændeklemmer, der er lavet af 19 millimeter tyk MDF med en mellemdensitet. Det giver plads til at en borestand eller en geringsav kan installeres.

Med Wolfcraft Master 700 kan du fastspænde træ, rør, bjælker og andet, der er op til 13 cm tykt mellem de indbyggede klemmer. Har du brug for at arbejde med ekstra brede brædder eller paneler, kan du sikre op til 43,5 cm med de ekstra 4 hjælpekæder, der kan sættes fast i arbejdsskinnen på bordet.

Nemt at pakke sammen og transportere

Når arbejdsbordet ikke er i brug, kan du nemt folde det sammen, så det ikke fylder meget. Du kan derfor let tage det med dig. En Forbruger på Amazon påpeger dog: “Difficult to set up; took almost one hour. Ones assembled; Great workbench”.

Når bordet er sammenfoldet, fylder det ikke meget, men vægten er også i den lave ende.

Hos redaktionen er vi derfor helt enige om, at det er et af de bedste valg til dig, der ofte skal have arbejdsbordet med på arbejde eller lave gør-det-selv-projekter andre steder end derhjemme.

Fordele:

 • Kan indstilles i højden
 • Holdbart
 • Lav vægt
 • Nem konstruktion
 • Meget stabilt

Ulemper:

 • Ikke så stabilt, når det er sammenfoldet

Specifikationer

 • Arbejdshøjde: 780 – 950 mm
 • Max. spændvidde: 130 mm
 • Med spændeklemmer: 435 mm
 • Bordplade: 680×390 mm
 • Vægt: 14,5 kg

Sådan vælger du det rigtige arbejdsbord

Har du brug for et arbejdsbord, men er i tvivl om, hvilket, der passer til dine behov? Vi har hos Handytools lavet en hurtig guide, du kan bruge, når du skal vælge den helt rigtige model til dine projekter.

• Størrelse: Hvor stor en arbejdsflade har du brug for? Har du ofte gang i store projekter, er det nødvendigt med en stor arbejdsflade, hvor du har plads til store stykker træ eller meget værktøj.

Laver du derimod mindre småting som hyggeprojekter til hjemmet, kan du måske nøjes med et mindre og sammenklappeligt arbejdsbord, der ikke fylder alverden.

• Stabilitet: Når du arbejder ved dit arbejdsbord med store maskiner, skal det stå sikkert og stabilt. De fleste arbejdsborde har en høj max belastning, men der er stor forskel på modellernes max belastning, når du tager et kig på vores oversigt.

Vælg det mest stabile bord med den rette bærevægt, så du kan lave de projekter, du drømmer om at komme i gang med.

• Arbejdshøjde: Nogle arbejdsborde kan justeres i højden, mens andre har faste højder, der ikke kan indstilles. Det er vigtigt for din arbejdsstilling, at du får et bord, der passer til din højde.

Husk at tjekke målene, og om der er mulighed for justering af højden, så du altid står behageligt under arbejdet. Skal flere dele bordet, er det vigtigt, det kan indstilles, så alle brugere kan få den rigtige arbejdshøjde.

• Skinner, klemmer og huller: Et arbejdsbord kan have forskellige former for skinner, klemmer, huller og andet, hvor du kan installere dit værktøj. Det er vigtigt, at dit arbejdsbord passer til både de opgaver, materialer og typer af værktøj, som du skal bruge med det. Tjek derfor op på, hvilke typer værktøj, du kan bruge med arbejdsbordet.

Kilder: Hayneedle.com, Woodandshop.com og Advice.manomano.co.uk

Hvordan laver jeg mit eget arbejdsbord?

Er du en rigtig handy type, kan du selv gå i gang med at lave dit eget arbejdsbord. Det kræver dog, at du er bekendt med forskelligt værktøj og har brug for et mere stationært arbejdsbord.

Husk at overveje både materialer, hvor stabilt bordet skal være, og hvor højt den rigtige arbejdshøjde er for dig, før du kaster dig over projektet.

Et hjemmelavet arbejdsbord er ofte stationært og kan ikke flyttes så let rundt med. Du skal derfor gerne have plads til, at dit hjemmelavede arbejdsbord kan stå fast et sted i garagen, værkstedet eller hjemmet.

Mange af arbejdsbordene i vores oversigt kan foldes sammen, hvilket er en stor fordel, hvis du ofte skal have det med dig på farten. Du kan derfor overveje, om et hjemmelavet arbejdsbord bliver for besværligt, hvis du ofte skal kunne tage det med dig.

Kilder: Theenglishwoodworker.com og Lowes.com.

Tips til dit arbejdsbord

Skal det være nemt og enkelt at arbejde ved dit arbejdsbord, får du her 3 gode råd til, hvordan du gør dit arbejdsbord endnu mere praktisk.

1. Sørg for at have adgang til strøm

Når du skal bruge forskelligt værktøj, er det vigtigt, at du har strømstik lige indenfor rækkevidde. Det gælder både til dit genopladelige værktøj som din boremaskine, der skal være nemt at sætte i oplader, mens også det værktøj, der skal bruge stik under brug som rundsave og vinkelslibere.

2. Praktiske skuffer til opbevaring

Når søm og skruer flyder over det hele, er det svært at holde orden. Du kan få smarte opbevaringsskuffer til dine forskellige typer af redskaber og udstyr. Så er der altid tjek på, hvor du finder den helt rigtige skrue til arbejdet, når du står ved dit arbejdsbord.

3. Hav affaldsspanden indenfor rækkevidde

Når du skærer træ, fliser eller rør, så vil der komme små stykker affald, der vil ende på bordet. Det er vigtigt for sikkerheden, at dit bord er rent og uden affald. Derfor er det praktisk, hvis du kan have en affaldsspand til resterne stående ved siden af dit arbejdsbord.

Kilde: Familyhandyman.com

FAQ

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal købe et arbejdsbord?

Det er vigtigt, at dit arbejdsbord har den rette arbejdshøjde til dig. Nogle modeller kan justeres i højden, mens andre er faste. Husk at tjekke højden for din egen arbejdsstillings skyld.

Hvordan bruger jeg et arbejdsbord?

Du kan bruge et arbejdsbord til at lave forskellige projekter. De fleste borde har mulighed for spænde dine materialer fast, så du kan skære og lave de rigtige snit, der passer til dine projekter.

Hvad skal jeg putte på mit arbejdsbord?

Hvad du skal bruge på dit arbejdsbord, afhænger af dine projekter. Skal du skære paneler, træ, rør ellerandet, så sørg for, at bordet har klemmer og skinner til at sikre lige snit.

Om skribent