Arbejdsbord:
De 4 bedste arbejdsborde til værkstedet

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Handytools er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Uanset om du lige er begyndt at eksperimentere med gør-det-selv-projekter derhjemme eller er professionel, er den rigtige arbejdsplads afgørende. Hos Handytools ved vi, hvor vigtigt det er, at du står i den rigtige arbejdshøjde og nemt kan komme til dit værktøj uden besvær. Det sparer dig selv for dårlige arbejdsstillinger, rod i dit værktøj og skæve snit, da du kan spænde dine projekter fast til bordet.

Med et praktisk arbejdsbord kan du få de rigtige muligheder på værkstedet eller garagen, når du vil arbejde. De kommer i forskellige prisklasser og har forskellige fordele og ulemper. Vi har gjort det klart ved at finde 5 af de bedste arbejdsborde på markedet, så du kan finde lige præcis den model, der passer til dine projekter.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste i test-guiden 2023:

Sådan vurderer og udvælger vi produkterne i artiklen

Vores research team har gennemgået og analyseret markedet for at finde nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at notere, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov, ønsker og prisklasser.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores udvalgte arbejdsborde

Stanley Fatmax FMST1-75672
Ukendt Lager

Stanley Fatmax FMST1-75672

Vores anbefaling Gå til bedste pris
710 Kr. hos Staypro
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
Keter 237005 Foldbart dronebord
Ukendt Lager

Keter 237005 Foldbart dronebord

Bedste arbejdsbord til lavere personer Gå til bedste pris
699 Kr. hos jem & fix
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
Festool 495315 arbejdsbord mft3
Lager

Festool 495315 arbejdsbord mft3

Arbejdsbordet til professionelle Gå til bedste pris
6.720 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
Wolfcraft Master 700
Lager

Wolfcraft Master 700

Godt arbejdsbord med mange varierende funktioner Gå til bedste pris
2.245 Kr. hos Toolster
Læs vores anmeldelse
Lager

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Stanley Fatmax FMST1-75672 - håndværker arbejdsbord med smart foldemekanisme

Det er ikke kun os hos Handytools, der er vilde med vores favorit arbejdsbord Stanley Fatmax FMST1-75672. Det er også en sikker vinder hos tyske Testberichte.de, hvor det får topkarakter i deres test. Anmeldelsen fremhæver særligt den smarte foldemekanisme, der gør det enkelt og ligetil at stille bordet op og pakke det ned efter brug.

Stanley Fatmax FMST1-75672
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Stanley Fatmax FMST1-75672:

 • Let at samle og skille ad
 • Nem at transportere
 • Værktøj kan installeres enkelt og sikkert

Mere om Stanley Fatmax FMST1-75672

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdshøjde: 760 mm
 • Bordplade: 61 x 86 cm
 • Maxbelastning: 450 kg
 • Vægt: 5,5 kg

Stanley Fatmax FMST1-75672 er udstyret med en særlig låsemekanisme, så det ikke åbner sig under transport. Du kan derfor nemt tage bordet med dig ud til dine arbejdsområder. Du trækker i håndtaget på den længste side af bordet, og det slår op af sig selv – det tager ikke mere end 4 sekunder, før du er klar til at gå i gang.

Du kan også let tage arbejdsbordet med dig, da det har en lav vægt på 5,5 kg. Den lave vægt gør dog ikke bordet mindre stabilt, for det kan bære en maxvægt på 450 kg. Du kan derfor lave de helt store projekter med vores redaktions favorit Stanley Fatmax FMST1-75672.

Slået ud er bordet meget stabilt, og forbrugerne på Amazon er tilfredse med kvaliteten. De giver den arbejdsbordet en samlet bedømmelse på 4,8 ud af 5 mulige stjerner, så det lever fuldt op til forventningerne i praksis.

En forbruger giver arbejdsbordet 5 stjerner og skriver: ”All in all, a simple but well thought-out system, which is versatile, stable and very durable”. Det er særligt stabiliteten og den høje maxbelastning, der gør forbrugerne tilfredse med deres valg af Stanley Fatmax FMST1-75672.

Når du arbejder ved Stanley Fatmax FMST1-75672, er der en sikker placering af slidser og huller til bænkekroge og små til mellemstore klemmer. Du kan derfor nemt finde plads til dit værktøj, om du skal save eller lave andre projekter ved bordet.

Det eneste minus ved Stanley Fatmax FMST1-75672 er, at du ikke kan justere benenes højde. Du skal derfor finde højden på 76 cm passende til dit arbejde, så du ikke står i en forkert arbejdsstilling.

Fordele og ulemper ved Stanley Fatmax FMST1-75672

Fordele

 • Let at samle og skille ad
 • Nem at transportere
 • Værktøj kan installeres enkelt og sikkert

Ulemper

 • Bordben kan ikke justeres i højden

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Stanley Fatmax FMST1-75672
Bedste arbejdsbord til lavere personer test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Keter 237005 Foldbart dronebord - god til lavere personer

Hos Handytools anbefaler vi Keter 237005 Foldbart dronebord, hvis du er et lavere menneske med brug for et praktisk og prisvenligt arbejdsbord. Hos Testberichte.de får det også en positiv anmeldelse, hvor det særligt anbefales til dig, der ikke er så høj.
Bordet har en god stabilitet, men det måler kun 76 cm i højden. Der er ikke mulighed for at justere højden, så det skal passe til dig. Det er derfor mest oplagt til dig, der er cirka 160 og ikke 180 cm høj, så du får den bedste arbejdshøjde for din ryg. Det gør ikke bordet mindre praktisk, for det er hurtigt at samle og pakke ned, og står stabilt, når du skal i gang med dine projekter.

Keter 237005 Foldbart dronebord
Bedste arbejdsbord til lavere personer

Dagens bedste priser og tilbud på Keter 237005 Foldbart dronebord:

 • Transportabel med lav vægt
 • Stort arbejdsflade
 • Foldedesign til pladsbespar

Mere om Keter 237005 Foldbart dronebord

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdshøjde: 760 mm
 • Bordplade: 85 x 55 cm
 • Maxbelastning: 180 kg
 • Vægt: 12 kg

Hos Testberichte.de er de imponerede over den høje maxbelastning på 180 kg, så du kan have gang i selv tunge træpaneler eller andre tungere materialer til dine projekter.

Når du ikke skal bruge bordet, kan det nemt pakkes sammen. Det vejer 12 kg, og det er derfor et meget let bord, ifølge anmelderen hos Testberichte.de. Med et praktisk håndtag kan du bære det til dit arbejdsområde, om det er hjemme eller ude hos venner og familie.

 

Arbejdsbordet 237005 Foldbart dronebord kommer med klemmer, der kan løsnes hurtigt, og de erstatter behovet for bordklemmer og bænkekroge. Du skal dog passe på fingrene ifølge Testberichte.de, da der ikke er sikkerhedsinstruktioner med til arbejdsbordet.

Arbejdsbordet fra Keter er hurtigt at sætte op, for med 2 udløsere kan du nemt klappe bordet ud i sin fulde størrelse. Det har en samlet arbejdsflade på 85 x 55 cm, der giver fin plads til mindre hobbyprojekter for gør-det-selv-entusiasten.

Hos Handytools anbefaler vi Keter 237005 Foldbart dronebord til dig, der ikke er så høj, er på jagt efter et billigt og praktisk arbejdsbord, der hverken vejer meget eller optager unødvendig plads i hjemmet eller værkstedet. Til pengene får du en solid arbejdsplads, når der skal laves små eller store projekter, hvor prisen er i den helt lave ende.

Fordele og ulemper ved Keter 237005 Foldbart dronebord

Fordele

 • Transportabel med lav vægt
 • Foldedesign til pladsbesparelse
 • 2 klemmer kan installeres horisontalt og vertikalt
 • Stort arbejdsflade
 • Kommer samlet

Ulemper

 • Lav arbejdshøjde
 • Moderat spændvidde
 • Fare for at blive klemt af klemmer
 • Ingen sikkerhedsinstruktioner

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Keter 237005 Foldbart dronebord
Arbejdsbordet til professionelle test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Festool 495315 arbejdsbord mft3 - til professionelle og erfarne gør-det-selv-entusiaster

Er du professionel eller habil gør-det-selv-entusiast, skal der helst ikke spares på værktøjet. Det rette udstyr gør arbejdet både lettere og hurtigere, så du kan koncentrere dig om dine projekter. Hos Handytools har vi udvalgt Festool 495315 arbejdsbord mft3 som vores premiumvalg. Det er både oversigtens dyreste model, men den kommer også med alt, hvad både den professionelle og erfarne gør-det-selv-entusiast kunne ønske sig.

Festool 495315 arbejdsbord mft3
Arbejdsbordet til professionelle

Dagens bedste priser og tilbud på Festool 495315 arbejdsbord mft3:

 • Kompakt størrelse
 • Let vægt
 • Reducere tidsspild på opsætning og fastgøring

Mere om Festool 495315 arbejdsbord mft3

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdshøjde: 900 mm
 • Medfølger: vippebeslag, vinkelenhed, vinkelanslag, anslagsrytter, føringsskinne FS 1080/2, adapter FS-AW, ekstra klemme, lev. i karton

Hos Amazon giver forbrugerne arbejdsbordet 4 ud af 5 stjerner. En forbruger skriver blandt andet: ”It’s functional enough to replace a tablesaw or mitersaw in many cases for the average homeowner”. Forbrugerne sætter pris på det kompakte design, der gør det nemt at pakke bordet ud, når du har behov for en god arbejdsflade.

Festool har designet 495315 arbejdsbord mft3 med en kompakt størrelse og en let vægt, der gør det genialt ifølge os, hvis du skal have bordet med på job eller ud til opgaver hos familie og venner.

 

Den smarte og lette konstruktion får også ros i anmeldelsen hos Protoolreviews.com, der anbefaler den til den erfarne, der gerne vil spare tid i værkstedet. Når bordet ikke er i brug, kan det foldes op langs væggen og optager derfor ikke unødig gulvplads.

Det er ifølge anmelderen ikke den billigste model på markedet, men dens fleksibilitet og funktioner gør den god til de mere seriøse og erfarne. Det kommer også til udtryk hos forbrugerne på Amazon, der anbefaler bordet til de mere erfarne: ”Works great but wish I had just bought the basic table”.

En af fordelene ved Festool 495315 arbejdsbord mft3 er den fleksibilitet og alsidighed det tilbyder. Du kan bruge bordet med et utal af forskelligt værktøj, som Protoolreviews.com ser som en perfekt løsning til dig, der ønsker det bedste.

En aluminiumsskinne kan fastgøres, så du får total kontrol over snit og vinkler, og du får en stor udstyrspakke med, der giver ekstra mange muligheder. Du kan spænde mange former for materialer – både store og små, kantede og runde – fast, så du har helt kontrol over dit arbejde.

Fordele og ulemper ved Festool 495315 arbejdsbord mft3

Fordele

 • Kompakt størrelse
 • Let vægt
 • Reducere tidsspild på opsætning og fastgøring

Ulemper

 • Høj pris

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Festool 495315 arbejdsbord mft3
Godt arbejdsbord med mange varierende funktioner test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Wolfcraft Master 700 - arbejdsbord med mange funktioner

Wolfcraft Master 700 er et universelt spænde- og maskinbord, der er perfekt til dig, der ønsker et godt all-round arbejdsbord, der er nemt at tage med på farten. Du behøver derfor ikke have det stående fast i værkstedet eller garagen, men kan pakke det ned og tage det med hvis behovet opstår.

Wolfcraft Master 700
Godt arbejdsbord med mange varierende funktioner

Dagens bedste priser og tilbud på Wolfcraft Master 700:

 • 4,4 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Amazon
 • God bedømmelse på 1,8 hos Testberichte.de
 • Kan indstilles i højden

Mere om Wolfcraft Master 700

SPECIFIKATIONER

 • Arbejdshøjde: 780 – 950 mm
 • Max. spændvidde: 130 mm
 • Med spændeklemmer: 435 mm
 • Bordplade: 680×390 mm
 • Vægt: 14,5 kg

Samlet vejer arbejdsbordet 14,5 kg, og det kan bære  op til 150 kg. Det er derfor ifølge Testberichte.de et stabilt bord, der giver mange muligheder.

Både hos tyske Testberichte.de og forbrugerne på Amazon er tilfredse medbordet, der er alsidigt og giver mange muligheder. En forbruger på Amazon skriver: “I love this work mate it the best that I’ve had, excellent throughout”. Det er derfor både et godt valg ifølge eksperterne på Testberichte og forbrugerne, der har brugt bordet i praksis.

Arbejdsbordet kan indstilles til flere arbejdshøjder mellem 78 og 95 cm, så du nemt kan regulere til den helt rigtige arbejdsbord højde til dine projekter. Du har også mulighed for at vinkle bordet med op til 70 grader, så du kan arbejde i netop den vinkel, der giver mening for dit projekt.

Der er slidser i begge spændeklemmer, der er lavet af 19 millimeter tyk MDF med en mellemdensitet. Det giver plads til at en borestand eller en geringsav kan installeres.

Med Wolfcraft Master 700 kan du fastspænde træ, rør, bjælker og andet, der er op til 13 cm tykt mellem de indbyggede klemmer. Har du brug for at arbejde med ekstra brede brædder eller paneler, kan du sikre op til 43,5 cm med de ekstra 4 hjælpekæder, der kan sættes fast i arbejdsskinnen på bordet.

Når arbejdsbordet ikke er i brug, kan du nemt folde det sammen, så det ikke fylder meget. Du kan derfor let tage det med dig. En Forbruger på Amazon påpeger dog: “Difficult to set up; took almost one hour. Ones assembled; Great workbench”.

Når bordet er sammenfoldet, fylder det ikke meget, men vægten er også i den lave ende.

Hos redaktionen er vi derfor helt enige om, at det er et af de bedste valg til dig, der ofte skal have arbejdsbordet med på arbejde eller lave gør-det-selv-projekter andre steder end derhjemme.

Fordele og ulemper ved Wolfcraft Master 700

Fordele

 • Kan indstilles i højden
 • Holdbart
 • Lav vægt
 • Nem konstruktion
 • Meget stabilt

Ulemper

 • Ikke så stabilt, når det er sammenfoldet

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Wolfcraft Master 700

Sådan vælger du det rigtige arbejdsbord

Har du brug for et arbejdsbord, men er i tvivl om, hvilket, der passer til dine behov? Vi har hos Handytools lavet en hurtig guide, du kan bruge, når du skal vælge den helt rigtige model til dine projekter.

 •  Størrelse: Hvor stor en arbejdsflade har du brug for? Har du ofte gang i store projekter, er det nødvendigt med en stor arbejdsflade, hvor du har plads til store stykker træ eller meget værktøj.
  Laver du derimod mindre småting som hyggeprojekter til hjemmet, kan du måske nøjes med et mindre og sammenklappeligt arbejdsbord, der ikke fylder alverden.
 •  Stabilitet: Når du arbejder ved dit arbejdsbord med store maskiner, skal det stå sikkert og stabilt. De fleste arbejdsborde har en høj max belastning, men der er stor forskel på modellernes max belastning, når du tager et kig på vores oversigt.
  Vælg det mest stabile bord med den rette bærevægt, så du kan lave de projekter, du drømmer om at komme i gang med.
 •  Arbejdshøjde: Nogle arbejdsborde kan justeres i højden, mens andre har faste højder, der ikke kan indstilles. Det er vigtigt for din arbejdsstilling, at du får et bord, der passer til din højde.
  Husk at tjekke målene, og om der er mulighed for justering af højden, så du altid står behageligt under arbejdet. Skal flere dele bordet, er det vigtigt, det kan indstilles, så alle brugere kan få den rigtige arbejdshøjde.
 •  Skinner, klemmer og huller: Et arbejdsbord kan have forskellige former for skinner, klemmer, huller og andet, hvor du kan installere dit værktøj. Det er vigtigt, at dit arbejdsbord passer til både de opgaver, materialer og typer af værktøj, som du skal bruge med det. Tjek derfor op på, hvilke typer værktøj, du kan bruge med arbejdsbordet.

Kilder: Hayneedle.comWoodandshop.com og Advice.manomano.co.uk

Hvordan laver jeg mit eget arbejdsbord?

Er du en rigtig handy type, kan du selv gå i gang med at lave dit eget arbejdsbord. Det kræver dog, at du er bekendt med forskelligt værktøj og har brug for et mere stationært arbejdsbord.

Husk at overveje både materialer, hvor stabilt bordet skal være, og hvor højt den rigtige arbejdshøjde er for dig, før du kaster dig over projektet.

Et hjemmelavet arbejdsbord er ofte stationært og kan ikke flyttes så let rundt med. Du skal derfor gerne have plads til, at dit hjemmelavede arbejdsbord kan stå fast et sted i garagen, værkstedet eller hjemmet. Det er dog muligt at lave et arbejdsbord på hjul, hvilket gør det lidt mere mobilt.

Mange af arbejdsbordene i vores oversigt kan foldes sammen, hvilket er en stor fordel, hvis du ofte skal have det med dig på farten. Du kan derfor overveje, om et hjemmelavet arbejdsbord bliver for besværligt, hvis du ofte skal kunne tage det med dig.

Kilder: Theenglishwoodworker.com og Lowes.com.

Tips til dit arbejdsbord

Skal det være nemt og enkelt at arbejde ved dit arbejdsbord, får du her 3 gode råd til, hvordan du gør dit arbejdsbord endnu mere praktisk.

Sørg for at have adgang til strøm
Når du skal bruge forskelligt værktøj, er det vigtigt, at du har strømstik lige indenfor rækkevidde. Det gælder både til dit genopladelige værktøj som din boremaskine, der skal være nemt at sætte i oplader, mens også det værktøj, der skal bruge stik under brug som rundsave og vinkelslibere.

Praktiske skuffer til opbevaring
Når søm og skruer flyder over det hele, er det svært at holde orden. Du kan få smarte opbevaringsskuffer til dine forskellige typer af redskaber og udstyr. Så er der altid tjek på, hvor du finder den helt rigtige skrue til arbejdet, når du står ved dit arbejdsbord.

Hav affaldsspanden indenfor rækkevidde
Når du skærer i træ, fliser eller rør, ender små stykker affald på bordet. Det er vigtigt for sikkerheden, at dit bord er rent og fri for affald. Derfor er det praktisk, hvis du kan have en skraldespand til resterne stående ved siden af ​​dit arbejdsbord. Source: Familyhandyman.com

FAQ

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber et arbejdsbord?
Det er vigtigt, at dit arbejdsbord har den rigtige arbejdshøjde til dig. Nogle modeller kan justeres i højden, mens andre er faste. Husk at tjekke højden af ​​hensyn til din egen kropsholdning.
Du kan bruge et arbejdsbord til at lave forskellige projekter. De fleste borde har mulighed for at fastspænde dine materialer, så du kan skære og lave de rigtige snit, der passer til dine projekter.
Hvad skal jeg lægge på mit arbejdsbord?
Hvad du skal bruge på dit arbejdsbord afhænger af dine projekter. Skal du skære paneler, træ, rør eller andet til, så sørg for at bordet har klemmer og skinner for at sikre lige snit.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme